Πανούσης για Αμυγδαλέζα: Πρώτα θα ελεγχθούν και μετά θα απελευθερωθούν οι μετανάστες

Πανούσης για Αμυγδαλέζα: Πρώτα θα ελεγχθούν και μετά θα απελευθερωθούν οι μετανάστες

Θα αλλάξει δραστικά το καθεστώς κράτησης των μεταναστών που είναι προς απέλαση

Πανούσης για Αμυγδαλέζα: Πρώτα θα ελεγχθούν και μετά θα απελευθερωθούν οι μετανάστες
Την πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει δραστικά το καθεστώς κράτησης των μεταναστών που είναι προς απέλαση επανέλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA εξήγησε πως το υπουργείο θα εξετάσει όλους τους φακέλους όσων βρίσκονται σήμερα στην Αμυγδαλέζα και θα προχωρήσει στην κατηγοριοποιησή τους. 

Επισήμανε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι εγκληματίες και ότι αναζητούνται πραγματικοί χώροι ανοιχτής φιλοξενίας, στους οποίους οι αλλοδαποί θα μένουν με την υποχρέωση να παρουσιάζονται στα αστυνομικά τμήματα των περιοχών διαμονής τους μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση της διοίκησης για το μέλλον τους.  

«Πρώτα θα ελεγχθούν και μετά θα απελευθερωθούν οι μετανάστες», σημείωσε. 

«Στο κέντρο κράτησης δεν είχα πάει. Δεν είχα δηλαδή άμεση επαφή. Είδα πράγματα τα οποία επαναλαμβάνω σε ταινία πριν από την αμερικάνικη επανάσταση θα μπορούσες να τα δει. Δηλαδή άνθρωποι πάνω στα κάγκελα να φωνάζουν freedom, η τροφή να μην είναι επαρκής για τίποτα όχι για την επιβίωσή τους, οι χώροι -δεν λέω δωμάτια- στους οποίους στεγάζονται είναι για 2 άτομα, στεγάζονται τέσσερις και όχι με όρους υγιεινής, έχουμε προβλήματα γιατρών, σύτισσης, ρουχισμού. Ήδη από χθες διορθώσαμε θερμοσίφωνα, αερόθερμα, κοιτάμε να δώσουμε ρουχισμό, να αυξήσουμε την τροφή, διότι δεν μπορεί να τους λες κάποια στιγμή θα τα φτιάξω», είπε ο υπουργός.

Και πρόσθεσε ότι το ζήτημα είναι «να μπορέσουμε αυτούς τους ανθρώπους να τους κάνουμε να νοιώσουν άνθρωποι» ενώ έκανε σαφή λόγο για εξέταση των φακέλων και κατηγοριοποίησή τους. 
Κλείσιμο

"Πρέπει να δούμε όλους τους φακέλους για να κατηγοριοποιηθούν. Είναι άλλο πράγμα τα παιδιά, οι υπερήλικες, οι οικογένειες, ευάλωτα άτομα, υγεία, άτομα που αιτούνται άσυλο, αυτοί που έχουν φθάσει 18 μήνες, αυτοί που έχουν έξι μήνες, δηλαδή να τηρήσουμε και το νόμο του 2011, δηλαδή δεν τηρούμε και το νόμο σε αυτή τη χώρα. Η έννοια του προαναχωρησιακού δεν μπορεί να κρατάει 18 μήνες ή 20 μήνες. Ούτε θα φύγουν αύριο. Θα γίνει κοινωνική υποστήριξη, ψυχολογική υποστήριξη, θα φτιαχτούν δομές, γι΄ αυτό είπα εγώ 100 μέρες», συμπλήρωσε.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης