Τρεις ανήλικοι Ρομά έκαψαν ζωντανό σκύλο στην Άρτα!

Τρεις ανήλικοι Ρομά έκαψαν ζωντανό σκύλο στην Άρτα!

Είχαν βιντεοσκοπήσει την αποτρόπαια πράξη τους και είχαν ανεβάσει το σχετικό βίντεο στο YouTube

Τρεις ανήλικοι Ρομά έκαψαν ζωντανό σκύλο στην Άρτα!
Συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τρίτης, έπειτα από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., οι τρεις Ρομά που βασάνισαν άγρια ένα σκύλο, βάζοντας του φωτιά.

Οι δράστες είχαν βιντεοσκοπήσει την αποτρόπαια πράξη τους και είχαν ανεβάσει το σχετικό βίντεο στο YouTube. Έτσι, στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών και σε συνεργασία με τις εταιρείες του διαδικτύου, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του επίμαχου βίντεο σε καταυλισμό Ρομά στην Άρτα.

Σήμερα το πρωί, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Άρτας και Ιωαννίνων, ενώ συμμετείχε και Αξιωματικός της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκαν οι τρεις ανήλικοι Ρομά, ηλικίας 11, 14 και 16 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της αποτρόπαιας πράξης. Παράλληλα, οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τέταρτου δράστη, ο οποίος συμμετείχε στη βιντεοσκόπηση και ανάρτηση του επίμαχου υλικού στο διαδίκτυο.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ οι τρεις ανήλικοι έχουν προσαχθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας, ωστόσο, η τύχη του άτυχου ζώου παραμένει άγνωστη.
Κλείσιμο

«Η προστασία των ζώων είναι θέμα ηθικής τάξης και δείγμα πολιτισμού και ανθρωπιάς. Μετά την πρωτοβουλία μας για την αυστηροποίηση των ποινών που επιβάλλονται σε όσους κακοποιούν ζώα, επιβεβαιώνουμε καθημερινά την απόφασή μας να τιμωρούνται, όσοι παραβιάζουν γραπτούς και άγραφους κανόνες για την προστασία τους. Θα το επαναλάβω για ακόμα μια φορά: Καμία ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας τη σύλληψη των δραστών της φρικιαστικής αυτής πράξης.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης