Η φάρμα των Ινδών

Η φάρμα των Ινδών

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο παραίτησης ή απομάκρυνσης από την κυβέρνηση του υπουργού Απασχόλησης κ. Βασίλη Μαγίνα μετά την αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» ότι απασχολεί στο εξοχικό του αλλοδαπούς δίχως να τους καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές.

Ο απαξιωμένος πλέον στην συνείδηση της κοινής γνώμης κ. Μαγγίνας (είναι νωπές ακόμη οι εντυπώσεις από τον διορισμό της κόρης του στον ΟΤΕ) αποτελεί πονοκέφαλο για την κυβέρνηση αφού δεν διαθέτει την αξιοπιστία και το κύρος για να υποστηρίξει μί

Η φάρμα των Ινδών

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο παραίτησης ή απομάκρυνσης από την κυβέρνηση του υπουργού Απασχόλησης κ. Βασίλη Μαγίνα μετά την αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» ότι απασχολεί στο εξοχικό του αλλοδαπούς δίχως να τους καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές.

Ο απαξιωμένος πλέον στην συνείδηση της κοινής γνώμης κ. Μαγγίνας (είναι νωπές ακόμη οι εντυπώσεις από τον διορισμό της κόρης του στον ΟΤΕ) αποτελεί πονοκέφαλο για την κυβέρνηση αφού δεν διαθέτει την αξιοπιστία και το κύρος για να υποστηρίξει μία μείζονα μεταρρύθμιση όπως το ασφαλιστικό.

Ενδεικτικό του προβληματισμού που υπάρχει στην κυβέρνηση και αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα είναι ότι αν και έχουν περάσει περισσότερες από 24 ώρες από την δημοσιοποίηση του θέματος το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως και έχει αποφύγει να στηρίξει τον υπουργό. Ανεπισήμως κυβερνητικές πηγές λένε ότι «αν είναι όπως τα λέει ο υπουργός δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού ο κ. Μαγγίνας απλώς φιλοξενούσε το ζευγάρι των Ινδών οι οποίοι δεν είχαν υπαλληλική σχέση μαζί του και ως εκ τούτου δεν υπάρχει θέμα ασφάλισής τους». Οι ίδιες πηγές πάντως προσθέτουν ότι σε κάθε περίπτωση και καθώς είναι σε εξέλιξη το ασφαλιστικό ο θόρυβος που δημιουργήθηκε δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση. Τα πράγματα μάλιστα προσθέτουν είναι πιο σοβαρά καθώς η υπόθεση έρχεται να προστεθεί στο θέμα που είχε δημιουργηθεί πριν από δύο εβδομάδες με την αποκάλυψη της εφημερίδας «Έθνος» ότι στις 15 Νοεμβρίου η κόρη του κ. Μαγγίνα είχε διορισθεί στον ΟΤΕ παρακάμπτοντας τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Χθες το μεσημέρι ο κ. Μαγγίνας επικοινώνησε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Θεόδωρο Ρουσόπουλο έδωσε εξηγήσεις και ζήτησε στήριξη από τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες είχε συνομιλία και με τον κ. Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Μαγγίνας επίσης δεν έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση. Παρασκηνιακώς διαρρέει ότι η φιλοξενία του ζεύγους των Ινδών που είναι φίλοι του δεν είναι αντικανονική και ότι «δέχεται χτυπήματα ο ίδιος για να θιγεί η κυβερνητική πολιτική στο ασφαλιστικό».

Κλείσιμο

Είναι σαφές ότι οι προσωπικές υποθέσεις του κ. Μαγγίνα που απασχολούν την επικαιρότητα πλήττουν την κυβέρνηση και κάνουν πιο δύσκολη την προσπάθειά της να περάσει τις αντιλαικές ρυθμίσεις της για το ασφαλιστικό. Το κλίμα στην κυβέρνηση αλλά και στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ δεν είναι καλό για τον κ. Μαγγίνα. Ακόμη και βουλευτές οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες τον είχαν στηρίξει τώρα δείχνουν να το ξανασκέπτονται.

Προβληματισμός όμως υπάρχει και στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Μαγγίνας θεωρείται αναλώσιμος και είναι βέβαιο ότι θα χρεωθεί προσωπικά το κόστος για το ασφαλιστικό. Αν όμως απομακρυνθεί τώρα αφενός δέχεται πλήγμα η κυβερνητική πολιτική και αφετέρου δυσχεραίνονται οι μελλοντικοί χειρισμοί. «Αν ο επόμενος συναντήσει δυσκολίες από την κοινωνία και το εργατικό κίνημα τότε τι θα γίνει; Πόσους υπουργούς μπορεί να αλλάξει;» ρωτούσε βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος περιγράφοντας τον εν γένει προβληματισμό. 

ΠΑΣΟΚ :  Να δώσει τώρα εξηγήσεις ο Β.Μαγγίνας

Απολύτως έκθετος, σε βαθμό που αν δε δώσει πειστικές εξηγήσεις το συντομότερο να οδηγηθεί στην παραίτηση, θεωρεί το ΠΑΣΟΚ ότι είναι ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Βασίλης Μαγγίνας.

Η αρμόδια τομεάρχης του κόμματος για την κοινωνική πολιτική κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τονίζει ότι «τίθεται θέμα ηθικής τάξης και πολιτικής αξιοπιστίας» γα τον υπουργό Απασχόλησης. «Ο κ. Μαγγίνας οφείλει άμεσα να δώσει πλήρεις εξηγήσεις» καταλήγει στη δήλωσή της η κυρία Ξενογιαννακοπούλου. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ έλεγαν για τον κ. Μαγγίνα το προφανές : ότι είναι αδιανόητο ο υπουργός που έχει αναλάβει να αντιμετωπίσει το ασφαλιστικό, καίριο πρόβλημα του οποίου είναι η εισφοροδιαφυγή, να απασχολεί χωρίς ένσημα εργαζόμενους, να καταφεύγει δηλαδή στη μαύρη εργασία. Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη εξέφραζαν την έκπληξή τους για τη συμπεριφορά των υπουργών της ΝΔ, σημειώνοντας ότι ο κ. Μαγγίνας δεν είναι ο μοναδικός που συνελήφθη «κλέπτων οπόρας». Υπενθύμιζαν την περίπτωση του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιωργου Σουφλιά με τις γνωστές πολεοδομικές παραβάσεις που κατεγράφησαν κατά την οικοδόμηση της εξοχικής του κατοικίας στην Ανάβυσσο.

Την πρακτική του κ. Μαγγίνα καταδίκασε με δηλώσεις της στο ΘΕΜΑ και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Τόνια Αντωνίου υπογραμμίζοντας ότι «οι Ελληνες αναρωτούνται πώς είναι δυνατόν ο αρμόδιος υπουργός για την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, να εισφοροδιαφεύγει ο ίδιος και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο, εκμεταλλευόμενος μετανάστες». Συνεχίζοντας η κυρία Αντωνίου σημειώνει ότι «έχει προκύψει μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα, για το οποίο πλέον πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στους Ελληνες πολίτες».  

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης