Ρέθυμνο: Ο «Σήφης» ο κροκόδειλος να μείνει στο Φράγμα των Ποταμών λένε οι κάτοικοι

Ρέθυμνο: Ο «Σήφης» ο κροκόδειλος να μείνει στο Φράγμα των Ποταμών λένε οι κάτοικοι

Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνο, ο δήμος Αμαρίου και κάτοικοι της περιοχής θέλουν να μείνει στον τόπο τους ενώ από την άλλη μεριά ο ειδικός ερπετολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας θεωρεί ότι κάτι τέτοιο δεν είναι σωστό

Ρέθυμνο: Ο «Σήφης» ο κροκόδειλος να μείνει στο Φράγμα των Ποταμών λένε οι κάτοικοι
Ακόμα να πιαστεί ο κροκόδειλος στο Φράγμα Ποταμών ο οποίος φαίνεται ότι δεν έχει ούτε καν πλησιάσει τις δύο παγίδες που έστησαν την περασμένη Παρασκευή οι αρμόδιοι φορείς στη περιοχή της λίμνης.

Παράλληλα, ο αγαπητός πλέον σε όλους… Σήφης τείνει να γίνει και μήλον της Έριδος για τοπική αυτοδιοίκηση και ομάδα επιστημόνων.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνο, ο δήμος Αμαρίου και κάτοικοι της περιοχής από τη μία θέλουν ο Σήφης να μείνει στον τόπο τους ενώ από την άλλη μεριά ο ειδικός ερπετολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας θεωρεί ότι κάτι τέτοιο δεν είναι σωστό.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την περασμένη βδομάδα είχαν ξεκινήσει οι συζητήσεις για το ποιο θα είναι το μέλλον το κροκόδειλου εφόσον και πιαστεί. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας έχει έρθει ήδη σε επαφή με το Αττικό Πάρκο αλλά και με το ΕΛΚΕΘΕ που δείχνει έντονο ενδιαφέρον να τον κρατήσει.

Ωστόσο, φορείς και κάτοικοι της περιοχής έχουν άλλη άποψη. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στο cretapost θέλουν ο κροκόδειλος να παραμείνει στη λίμνη των Ποταμών.

«Μετά το πρώτο σοκ και την έκπληξη από την ύπαρξη αυτού του άγριου ζώου εδώ, κατά την άποψή μας, κι αν οι επιστήμονες συμφωνούν, εμείς θα θέλαμε ο κροκόδειλος να παραμείνει στην περιοχή. Επαναλαμβάνω όμως, εφόσον είναι ασφαλές τόσο για το ίδιο το ζώο όσο και για τους ανθρώπους. Αυτό μπορούν να μας το πουν οι επιστήμονες και οι ερευνητές. Θεωρώ όμως ότι εφόσον το ζώο κατάφερε κι επιβίωσε μόνο του στις συνθήκες της λίμνης εδώ, μακριά από το φυσικό του περιβάλλον, θα είναι καλό να παραμείνει στην περιοχή και για ερευνητικούς λόγους», επεσήμανε η αντιπεριφερειάρχης, Μαίρη Λιονή.

Διαβάστε περισσότερα στο cretapost.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης