Κρήτη: Πέντε στο «σκαμνί» για την απαγωγή του καθηγητή

Κρήτη: Πέντε στο «σκαμνί» για την απαγωγή του καθηγητή

Ο 54χρονος είχε απαχθεί από άτομα του περιβάλλοντος της φοιτήτριας που είχε χαθεί στην περιοχή του Πετρέ - Θεωρούσαν ότι ο άνδρας σχετίζεται με την εξαφάνιση της κοπέλας

Κρήτη: Πέντε στο «σκαμνί» για την απαγωγή του καθηγητή
Αναβιώνει η υπόθεση της απαγωγής του 54χρονου Λασιθιώτη καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο συγγενών και φίλων της 20χρονης φοιτήτριας που εξαφανίστηκε πριν από τέσσερα χρόνια, το Φεβρουάριο του 2010, από την περιοχή του Πετρέ Ρεθύμνου, εκδικάζεται τη Δευτέρα στο Ηράκλειο, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Η κοπέλα δεν βρέθηκε ποτέ, ωστόσο οι συγγενείς της στην προσπάθειά τους να φτάσουν τότε με κάθε τρόπο στον εντοπισμό της, στράφηκαν προς τον καθηγητή, με τον οποίο η 20χρονη διατηρούσε φιλικές σχέσεις. Ο καθηγητής είχε απαχθεί από τον αδερφό της αγνοούμενης κοπέλας και έναν φίλο του, από τον Κουτσουρά της Ιεράπετρας όπου παραθέριζε και είχε οδηγηθεί αρχικά στις Στάβιες και στη συνέχεια στη Βαγιωνιά, όπου κρατούνταν όμηρος για συνολικά έξι ημέρες.

Κλείσιμο
Κατηγορούμενοι για την απαγωγή του καθηγητή, είναι πέντε άτομα, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, εκ των οποίων ο ένας αδερφός της φοιτήτριας. Αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της αρπαγής από κοινού, της απλής συνέργειας στην αρπαγή, των επικίνδυνων σωματικων βλάβων από κοινού και κατ' εξακολούθηση, της παράνομης οπλοφορίας όπλου και φυσιγγίων και της οπλοχρησίας κατ' εξακολούθηση.

Η δίκη που αναβλήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, αναμένεται να έχει αυξημένα αστυνομικά μέτρα, δεδομένου ότι και από τις δύο μεριές οι «πληγές» παραμένουν ανοιχτές. Ο καθηγητής ανησυχεί για την ασφάλειά του και η οικογένεια της νεαρής κοπέλας, συνεχίζει να αγωνιά για την τύχη της, δεδομένου ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης