Κεφαλονιά: Συγκίνηση και δάκρυα σε λιτανεία στο Ληξούρι

Κεφαλονιά: Συγκίνηση και δάκρυα σε λιτανεία στο Ληξούρι

Έφτασε στο νησί το κρουαζιερόπλοιο «Aegean Paradise» το οποίο διέθεσε ο Βίκτωρ Ρέστης για να φιλοξενηθούν 800 σεισμοπαθείς - Αρχίζουν οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι στα σπίτια

Κεφαλονιά: Συγκίνηση και δάκρυα σε λιτανεία στο Ληξούρι
Με προσευχές και δάκρυα γιόρτασε σήμερα το Ληξούρι τον προστάτη του, τον Άγιο Χαράλαμπο.

Ο μητροπολίτης Κεφαλληνίας, ο οποίος χοροστάτησε στην πανηγυρική θεία λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Χαραλάμπους, προσευχήθηκε ζητώντας την προστασία του θεού για τους κατοίκους του νησιού. Δείτε περισσότερα στο e-kefalonia.net
Κλείσιμο

«Ζητάμε την χάρη και την προστασία του Θεού, για να περάσει και αυτή η δοκιμασία, όπως πέρασαν και άλλες. Ο Άγιος βοήθεια», είπε.

Όσοι σεισμόπληκτοι έχουν απομείνει στην πόλη, προσήλθαν στην εκκλησία με δακρυσμένα μάτια για να προσκυνήσουν την εικόνα και το οστεοφυλάκιο του Αγίου. Παράκληση όλων, ήταν να πάρει τέλος η περιπέτεια και να βρουν τη δύναμη να αναστηλώσουν τα σπίτια τους.

Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας ξεκίνησε λιτάνευση της εικόνας, ωστόσο, φέτος, ο εορτασμός δεν έγινε στον ομώνυμο Ιερό Ναό, που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τον σεισμό, αλλά στον Παντοκράτορα όπου, από χθες, μεταφέρθηκε εκεί η εικόνα του Αγίου.

Αρχίζουν οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι στα σπίτια

Εν τω μεταξυ ο «χορός» των μετασεισμών συνεχίζεται καθώς τα μεσάνυχτα της Κυριακής σημειώθηκε ισχυρός μετασεισμός. Συγκεκριμένα, στις 23.53 τα μεσάνυχτα της Κυριακής προκλήθηκε αναστάτωση από σεισμό μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Πάντως, από σήμερα ξεκίνησαν οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι στα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό, από τους οποίους θα κριθεί ποιοι θα λάβουν την κρατική αρωγή που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Διευκρινίσεις για τα μέτρα αρωγής των σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς έδωσε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφέροντας ότι για στέγαση θα δοθεί επίδομα ενοικίου από 300 έως 500 ευρώ σε οικογένειες, που κατοικούσαν σε ιδιόκτητο σπίτι και έχει υποστεί ζημιές, ανάλογα με τον αριθμό των μελών τους, για δύο έτη. 

Αντίστοιχη επιδότηση ενοικίου θα δοθεί και στους ενοικιαστές, αλλά μόνο για έξι μήνες. Επίσης δικαίωμα επιδότησης ενοικίου έχουν και όσοι φιλοξενούνται από συγγενείς τους, με την υποχρέωση να παρουσιάσουν σχετική βεβαίωση. Η συνολική δαπάνη για επιδότηση ενοικίου θα ανέλθει στα 16 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε ότι θα υπάρχουν πιστωτικές διευκολύνσεις για αποκατάσταση ζημιών. Το πρόγραμμα Στεγαστικής Συνδρομής θα περιλαμβάνει 80% κρατική αρωγή και 20% άτοκο δάνειο. Η δαπάνη για αποκατάσταση ζημιών θα ανέλθει 47 εκατ. ευρώ.

Στο Ληξούρι το κρουαζιερόπλοιο «Aegean Paradise» για να φιλοξενήσει τους πληγέντες

Εν τω μεταξύ, έφτασε χθες, Κυριακή, στο νησί το κρουαζιερόπλοιο «Aegean Paradise» το οποίο έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 800 πολιτών για ένα δίμηνο.

Το κρουαζιερόπλοιο «Aegean Paradise», συμφερόντων του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, διατίθεται προκειμένου μέσα σε αυτό να φιλοξενηθούν άστεγοι Ληξουριώτες.

Θα δοθούν δωμάτια με θέρμανση και παροχή ζεστού νερού, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής των φιλοξενουμένων επί του πλοίου θα προσφέρεται πρωινό και δείπνο.

Μάλιστα, λόγω της έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργηθεί στην Κεφαλονιά, έχει καταπλεύσει στο νησί ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος από το Κατάκολο για παροχή συνδρομής, εάν απαιτηθεί. Διαβάστε περισσότερα στο inkefalonia.gr



Επιπρόσθετα, στο νησί έχουν μεταβεί από την προηγούμενη εβδομάδα δεκαπέντε επιπλέον στελέχη από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, καθώς και ο περιφερειάρχης της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής. 

Η ΙΚΕΑ του Ομίλου Φουρλής κοντά στους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς

Η ΙΚΕΑ του Ομίλου «FOURLIS» ανταποκρινόμενη άμεσα στις πρώτες ανάγκες των σεισμοπαθών της Κεφαλονιάς και με στόχο να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών στις περιοχές που έχουν πληγεί από τους πρόσφατους σεισμούς, παρέδωσε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τις πρώτες 145 κλίνες και τα αντίστοιχα στρώματα, που αποτελούν το πρώτο μέρος της συνολικής υποστήριξης που θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.  


Η ΙΚΕΑ και ο Όμιλος «FOURLIS» θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές, κοντά στην τοπική κοινωνία, με ουσιαστική κοινωνική προσφορά στη δύσκολη αυτή συγκυρία.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης