Εφοδος επιθεωρητών στο «Αγλαΐα Κυριακού» για τις συμβάσεις Τομπούλογλου

Εφοδος επιθεωρητών στο «Αγλαΐα Κυριακού» για τις συμβάσεις Τομπούλογλου

Ψάχνουν ανάλογες περιπτώσεις με αυτή τη διαφημιστικής εταιρίας Next.com για το πρόγραμμα αντιμετώπισης και πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας - Στο προσκήνιο οι συμβάσεις της καθαριότητας και της φύλαξης του νοσοκομείου

Εφοδος επιθεωρητών στο «Αγλαΐα Κυριακού» για τις συμβάσεις Τομπούλογλου
Στο μικροσκόπιο του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγειας Πρόνοιας ( ΣΕΥΥΠ) μπαίνουν τα πεπραγμενα της διοίκησης Τομπούλογλου στο νοσοκομείο Παιδων "Αγλαία Κυριακου".

Κλιμάκιο επιθεωρητών εισέρχεται απο σήμερα στο δημόσιο νοσοκομείο προκειμένου να ελέγξει τις "ύποπτες" συμβασεις που ειχε υπογράψει ο πρωην πρόεδρος του νοσοκομειου και νυν κατηγορουμενος για δωροδοκια και εκβίαση κ. Χαρης Τομπούλογλου, οπως αυτές έχουν προσδιοριστεί με έγγραφο της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Κλείσιμο
Πρόκειται για την επίμαχη σύμβαση με τη διαφημιστική εταιρία Next com για το προγραμμα αντιμετώπισης και Πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας, καθώς και τις συμβασεις της καθαριότητας και της φύλαξης του νοσοκομείου.

Σε ό,τι αφορά την καθαριότητα, ο διοικητης της 1ης ΥΠΕ, κ. Βασίλης Κοντοζαμανης, είχε ζητήσει με το κατεπείγον έγγραφο του στις 31 Δεκεμβρίου να ελεγχθεί το περιεχόμενο της αρχικής σύμβασης σε σχέση με εκείνο της τελευταίας ως προς τον αριθμό των εργαζομένων που χρησιμοποίησε το ιδιωτικο συνεργείο καθαριότητας, καθώς υπήρχαν βάσιμα στοιχεία για την αύξηση του αριθμού των εργαζομένων, χωρίς ομως να έχουν αλλάξει οι ανάγκες του νοσηλευτικου ιδρύματος. Επιπλεον, οι Επιθεωρητές θα ελέγξουν τις σοβαρές καταγγελίες για την παρανομη, εφοσον ευσταθει, μετακίνηση του προσωπικού καθαριότητας του ιδιωτικού συνεργείου σε διοικητικές θέσεις του νοσοκομείου, καθώς και για την τοποθέτηση μεταξύ αυτών και προσώπων συγγενικων στελεχων της διοικητικης υπηρεσιας.

Πολλα κενά... ασφαλείας αποδεικνύεται ότι έχει και η τελευταια σύμβαση που υπέγραψε ο κ. Τομπουλογλου, αυτή που αφορα τη φύλαξη του νοσοκομείου απο ιδιωτικη εταιρία - η οπόια μάλιστα ειναι θυγατρικη της εταιριας που έχει  την καθαριότητα στο νοσοκομειο. Οι Επιθεωρητές θα διερευνήσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες αυτή υπογράφηκε, καθώς όπως προκύπτει η σύμβαση υπογράφηκε γσε χρόνο-ρεκόρ, μέσα σε περίπου 4 ημερες τον περασμένο Νοέμβριο, και ενώ ανάλογες διαδικασίες απαιτούν τουλάχιστον 25 ημέρες. Ενα άλλο σημείο που έχει ανακύψει στη συγκεκριμένη υπόθεση αφορα την υπογραφή που φέρει ο συγκεκριμένος διαγωνισμός: στη σχετικη ανάρτηση στη διαύγεια φαινεται το όνομα και η υπογραφη της αναπληρωτριας διοικητριας κυρίας Ρεγγινας Θεάκου, ωστόσο εκείνη δηλώνει οτι το επίμαχο διάστημα απουσίαζε με εκπαιδευτική άδεια στο εξωτερικό και οτι έγινε υφαρπαγής της υπογραφής της - σημειωτέον οτι την ευθύνη του διαγωνισμού εχει είτε ο διοικητης είτε ο αναπληρωτής...

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί οτι η ιδιωτικη εταιρία φύλαξης που μειοδοτησε στο σχετικό διαγωνισμό με τη διαδικασία εξπρές της διοίκησης Τομπούλογλου, στις αρχές Ιανουαρίου και μετα τη χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων εις βάρος του πρώην διοικητη, γνωστοποίησε προς το νοσοκομείο οτι δεν μπορεί να αναλάβει τη φύλαξη με το ποσο που είχε συμφωνηθεί διότι ήταν πολυ χαμηλό και ζήτησε την αναπροσαρμογη προς τα πανω στο ύψος της σύμβασης - όπως εκτιμούν στελέχη του νοσοκομείου η εταιρία αυτή μειοδοτησε διότι το χαμηλό κόστος που παρουσίασε είχε βασιστεί σε άλλα ποσά για τους εργαζόμενους καθαριότητας απο αυτά που προβλέπει η σχετικη συλλογική σύμβαση. Οταν έληξε ο μήνας της σύμβασης και τέθηκε θεμα παράτασης, παρουσίασε τα νεα, υψηλότερα ποσά της δαπάνης για το νοσοκομείο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης