Συγκλονίζουν οι συγγενείς της άτυχης δασκάλας: «Την έστειλαν στη Ρόδο για να σκοτωθεί!»

Συγκλονίζουν οι συγγενείς της άτυχης δασκάλας: «Την έστειλαν στη Ρόδο για να σκοτωθεί!»

Τρεις νεκροί, ένας αγνοούμενος και τεράστιες καταστροφές από την πρωτοφανή θεομηνία - Τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον εντοπισμό του 50χρονου εκπαιδευτικού - Ερχεται νέο κύμα κακοκαιρίας στο νησί



Συγκλονίζουν οι συγγενείς της άτυχης δασκάλας: «Την έστειλαν στη Ρόδο για να σκοτωθεί!»
Θρήνος επικρατεί στη Ρόδο από τον τραγικό θάνατο που βρήκε η 27χρονη δασκάλα Αναστασία Κατσαρού κατά τη διάρκεια της θεομηνίας της Παρασκευής, με τους συναδέλφους της και την τοπική κοινωνία να είναι συγκλονισμένοι από την απώλεια της.

Η άτυχη κοπέλα, η οποία καταγόταν από τα Ψαχνά Ευβοίας, και είχε φύγει πριν από λίγους μήνες με απόσπαση στη Ρόδο, ήταν ένα ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο στις δύο τοπικές κοινωνίες.
Ο πόνος της οικογένειας της 27χρονης... ανείπωτος, ενώ δεκάδες «γιατί» ζητούν απαντήσεις. Οι συγγενείς ζητούν εξηγήσεις, επιρρίπτουν ευθύνες και απορούν πως ήταν δυνατόν να μη βρεθεί κανείς από τις αρχές να κλέισει το δρόμο πριν την τραγωδία.
Κλείσιμο

Συγκλονίζουν οι συγγενείς

Συγκλονιστικό είναι το ξέσπασμα μπροστά στην κάμερα του αδερφού και του θείου της Αναστασίας. «Την έφεραν από τα Ψαχνά για να πεθάνει εδώ. Την έστειλαν εδώ και η θέση στα Ψαχνά είναι κενή. Η αδελφούλα μου…» λέει ο αδερφός της άτυχης κοπέλας.

«Έπρεπε να κλείσει ο δρόμος για όσο διαρκούσαν τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα και όχι να περιμένουν να έρθει αυτή η κακοκαιρία» λέει οργισμένος ο θείος της άτυχης κοπέλας.

«Αυτός ο δρόμος πρέπει να κοπεί. Είναι παράνομο αυτό που έχουν κάνει, να περνούν τα αυτοκίνητα από την κοίτη του ποταμού» πρόσθεσε με δάκρυα στα μάτια ο αδελφός της Αναστασίας.



Την ίδια ώρα η μητέρα της αδικοχαμένης νεαρής κοπέλας με δάκρυα στα μάτια και σπασμένη φωνή δήλωσε σήμερα το πρωί «Το παιδί μου το πήγα κούκλα στο νησί. Ήθελε να προσφέρει και μου το έστειλαν στο φέρετρο το παιδί. Ήταν ένας άγγελος και το έχασα! Θα μου το φέρουν πίσω;...Ήθελε να κάνει χώρο για συσσίτια. Ενδιαφερόταν για όλους και ήθελε να προσφέρει». Παράλληλα η μητέρα της άτυχης κοπέλας καταλόγισε ευθύνες στους αρμόδιους που δεν φρόντισαν να κλείσουν το δρόμο λόγω της κακοκαιρίας.





Νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται στο νησί

Και ενώ το νησί μετρά ακόμη τις πληγές του, σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα θα ξεσπάσουν νέες καταιγίδες στη Ρόδο, που ενδεχομένως να είναι ιδιαίτερα ισχυρές. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο τρομάζει τους κατοίκους του νησιού, καθώς δεν αποκλείονται νέες πλημμύρες, ακόμα και κατολισθήσεις λάσπης. Γι' αυτό το λόγο σύμφωνα με τη rodiaki.gr, κλειστά θα παραμείνουν τρία σχολεία στην Ιαλυσό. Πρόκειται για το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Ιαλυσού και για  το 2ο δημοτικό σχολείο, τα οποία βρίσκονται κοντά στο ρέμα που δημιούργησε τα τεράστια προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή. Κλειστή θα μείνει οριστικά από τη Δευτέρα και η γέφυρα της Κρεμαστής και στα δύο ρεύματα.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Μετά την ανεύρεση της σωρού του 67χρονου Γιάννη Μπαϊράμη, οι έρευνες πλέον επικεντρώνονται στην ανεύρεση του 50χρονου εκπαιδευτικού Κώστα Αργυρόπουλου, με τις ελπίδες ωστόσο να λιγοστεύουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης