Εδώ κρυβόταν ο Ιλίρ Κούπα

Εδώ κρυβόταν ο Ιλίρ Κούπα

Δείτε το κρησφύγετο του Αλβανού δραπέτη στο χωριό Πολύδροσο Θεσπρωτίας - «Ο Κόλα δεν ήταν εγκληματίας», λένε οι συγγενείς του κακοποιού

Εδώ κρυβόταν ο Ιλίρ Κούπα
Στενεύει ο κλοιός για τον Αλβανό δραπέτη, Ίλιρ Κούπα, καθώς η αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη του.

Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησαν δακτυλικό αποτύπωμα του συνεργάτη του Μαριάν Κόλα, σε σπίτι στο χωριό Πολύδροσο Θεσπρωτίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο κακοποιός που ξέφυγε μετά τη συμπλοκή στη Βροσίνα στην οποία έπεσε νεκρός ο Κόλα, βρήκε καταφύγιο σε εγκαταλειμμένο σπίτι του χωριού, παραβιάζοντας την εξώπορτα. Στο σπίτι βρέθηκαν μακαρόνια και ένα μαγειρικό σκεύος που χρησιμοποίησε ενδεχομένως για να φάει. Όμως ο κακοποιός στάθηκε απρόσεχτος καθώς στο  ψυγείο και σε άλλα σκεύη που υπήρχαν στην κουζίνα του σπιτιού βρέθηκαν τα αποτυπώματά του. 

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς ο Κούπα έμεινε στο σπίτι το βράδυ της Τρίτης, ενώ όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής του Ζαλόγγου, ο δραπέτης γνωρίζει καλά την περιοχή, καθώς παλαιότερα δούλευε εκεί ως βοσκός.

Κλείσιμο
Παράλληλα, σε ένα άλλο σπίτι στο Άνω Ζάλογγο, βρέθηκαν τα αποτυπώματα του Ίλιρ Κούπα, αλλά και του Μαριάν Κόλα. Το εγκαταλειμμένο σπίτι ήταν το καταφύγιο των δύο κακοποιών έως τα ξημερώματα της Κυριακής. Τότε ήταν που επιχείρησαν να διαφύγουν στην Αλβανία και τελικά έπεσαν στην ενέδρα των αστυνομικών των ΕΚΑΜ.

Οι έρευνες των αστυνομικών πλέον έχουν στραφεί στο νέο καταφύγιο που ενδεχομένως ψάχνει ή ήδη έχει βρει ο Κούπα, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι κλήσεις και οι συνομιλίες του Κόλα από τις κάρτες SIM που βρέθηκαν, είναι πολύ πιθανό να «δείξουν τα κρησφύγετά τους στην περιοχή.

Το ανθρωποκυνηγητό είναι σε εξέλιξη, με τους άνδρες των ΕΚΑΜ και του λιμενικού να «χτενίζουν» σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή μεταξύ Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Δείτε φωτογραφίες από το κρησφύγετο του Κούπα, όπως το κατέγραψε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha:







Ο Κόλα δεν ήταν εγκληματίας, λένε οι συγγενείς του Αλβανού κακοποιού

Την ίδια στιγμή, συγγενείς του νεκρού δραπέτη, Μαριάν Κόλα, λένε πως δεν ήταν εγκληματίας, ενώ μάλιστα ο θείος του υποστήριξε πως την ημέρα που δολοφονήθηκε η 25χρονη ξενοδοχοϋπάλληλος στα Ίσθμια, ο ανιψιός του ήταν στην Αλβανία. 

«Ο γιος μου δεν ήταν εγκληματίας», λέει ο πατέρας του νεκρού κακοποιού Μαριάν Κόλα, η κηδεία του οποίου έγινε την Τετάρτη στο χωριό του, Βιγκ στην Αλβανία.  Σε δηλώσεις του στο Top Channel της Αλβανίας ο πατέρας του νεκρού εγκληματία λέει πως έμαθε για τον θάνατο του γιου του την ώρα που άνδρες της Αλβανικής Αστυνομίας είχαν περικυκλώσει το σπίτι του και προχωρούσαν σε προσαγωγές όλων των συγγενών του Αλβανού δραπέτη. 

«Δε μου είπαν τα κακά νέα ευθύς αμέσως. Πρώτα κατέστρεψαν το σπίτι μου και μετά με έστειλα στο αστυνομικό τμήμα του Σκόντερ. Πίστευαν πως ο Μαριάν είχε βρει καταφύγιο στο σπίτι του. Λίγο αργότερα, η γυναίκα μου μού τηλεφώνησε και μου είπε τι είχε συμβεί στον γιο μας. Η Ελληνική Αστυνομία έκανε ό,τι ήθελε», είπε ο Πασκ Κόλα.  

Την ίδια ώρα, ο θείος του Αλβανού κακοποιού, ισχυρίζεται πως ο ανιψιός του που κατηγορείται για  τη δολοφονία της 25χρονης Κατερίνας στα Ίσθμια, ήταν στο χωριό του στην Αλβανία εκείνο το μοιραίο βράδυ. 

«Ήρθαν στο σπίτι μου, πιστεύοντας πως είχα προσφέρει καταφύγει στον Μαριάν και μου είπαν πως έψαχναν για έναν εγκληματία. Ο Μαριάν δεν ήταν εγκληματίας, γιατί ήταν στην Αλβανία, όταν σκοτώθηκε αυτή η Ελληνίδα», είπε χαρακτηριστικά. 

Εν τω μεταξύ, οι συγγενείς του Κόλα, όπως μεταδίδει το αλβανικό Top Channel, περιμένουν να ολοκληρωθούν οι έρευνες από τις ελληνικές Αρχές, ωστόσο εκφράζουν σοβαρές αμφιβολίες ως προς τον τρόπο που έπεσε νεκρός. Ισχυρίζονται δε, πως δεν τους επετράπη να δουν ούτε το πόρισμα της αυτοψίας. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης