Περίπου 70.000 στρέμματα κάηκαν στη βόρεια Χίο, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Η φωτιά άφησε πίσω της τεράστιες καταστροφές σε εκτάσεις και περιουσίες.
Στις περιοχές που επλήγησαν κυριαρχούν οι εικόνες καμένων σπιτιών, κατεστραμμένων δασών και μιας αποπνικτικής ατμόσφαιρας, ενώ, παρότι η κατάσταση παρουσιάζει βελτίωση, το νησί εξακολουθεί να βιώνει μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία του.
Το Εθνικό Αστεροσκοπείο ενημέρωσε πως στη βορειοδυτική Χίο, μεταξύ 12 και 15 Αυγούστου κάηκαν 69.089 στρέμματα, σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση της υπηρεσίας Rapid Mapping του ευρωπαϊκού προγράμματος παρακολούθησης του περιβάλλοντος Copernicus.
Στον σχετικό χάρτη με κίτρινες αποχρώσεις παρουσιάζονται οι περιοχές που έχουν καεί από την έναρξη της πυρκαγιάς έως τις 12:12 της Παρασκευής 15 Αυγούστου:
Είναι η μέθοδος που διατηρεί ανέπαφο το φυσικό άρωμα και την αυθεντική γεύση του σκληρού σιταριού, «κλειδώνοντας» τις βιταμίνες, τις πολύτιμες πρωτεΐνες του και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος
Εξαιρετική ευελιξία στη χρήση, κορυφαία απόδοση, ανεπανάληπτη καθαριότητα και απαράμιλλο στυλ: Αυτά είναι ορισμένα μόνο από τα πλεονεκτήματα της νέας σειράς Dyson Pencil Range που συνδυάζει τη μίνιμαλ σχεδίαση με τη μάξιμουμ εργονομία για να φέρει (άλλη) μία επανάσταση στο σπίτι μας.