Αναταραχή επικράτησε το μεσημέρι της Τρίτης στο Κατάστημα κράτησης Χανίων, όπου οι τρόφιμοι αρνούνταν να μπουν στα κελιά τους διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες, όπως τις χαρακτηρίζουν, συνθήκες κράτησης.
Οι κρατούμενοι με υπόμνημα τους ζήτησαν άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα καταγγέλλοντας ότι προσπαθούν να επιβιώσουν κάτω από τριτοκοσμικές συνθήκες: χωρίς καμία θέρμανση, με το νερό για να μπορούν να πλυθούν να είναι διαθέσιμο μόνο για 2-3 ώρες την ημέρα, τα καζανάκια στις τουαλέτες να μην λειτουργούν με τους ίδιους να πρέπει να χρησιμοποιήσουν εμφιαλωμένο νερό για την στοιχειώδη καθαριότητα.
Βασικό αίτημα στο γραπτό υπόμνημα που απευθύνουν προς τη διεύθυνση των φυλακών και τον εισαγγελέα είναι η παρουσία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που είναι σπάνια, με συνέπεια κρατούμενοι να χάνουν τη ζωή τους αβοήθητοι όπως αναφέρουν οι ίδιοι.
Η επιστολή των κρατούμενων προς το Σωφρονιστικό κατάστημα Χανίων:
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.