Στην εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος παράνομης κατάχρησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσηςστο οποίο φέρεται να συμμετείχε και ανώτερος υπάλληλος της ΑΑΔΕ προχώρησαν τα στελέχη του ελληνικού FBI.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της οργάνωσης φέρονται να «έστηναν» εικονικές εταιρείες με δήθεν δραστηριότητες στην Ελλάδα και στην Αλβανία και, με τη βοήθεια του υπαλλήλου της ΑΑΔΕ, έστηναν εικονικές εξαγωγές στην Αλβανία για να καρπώνονται παράνομα τον ειδικό φόρο κατανάλωσης.
Για την υπόθεση έχουν πραγματοποιηθεί 12 συλλήψεις ενώ η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.
Έρευνα του Douleutaras σε συνεργασία με το ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτυπώνει τις τάσεις και τις προκλήσεις που διαμορφώνουν την καθημερινότητα των σύγχρονων επαγγελματιών
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.