Σύμφωνα με το δίκτυο των 53 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α) που λειτουργούν ανελλιπώς από το 2010 μέχρι σήμερα, τον φετινό Νοέμβριο η μέση τιμή των μεγίστων ημερήσιων θερμοκρασιών κυμάνθηκε λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα στις περισσότερες περιοχές της χώρας (σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019).
Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τις αποκλίσεις της μέσης μέγιστης θερμοκρασίας το Νοέμβριο 2024 ανά γεωγραφικό διαμέρισμα.
Το επόμενο γράφημα παρουσιάζει την κατάταξη του μήνα Νοεμβρίου ανά έτος, ανάλογα με τη μέση μηνιαία τιμή της μέγιστης θερμοκρασίας. Στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη ο φετινός Νοέμβριος καταγράφηκε ως ο 2ος ψυχρότερος από το 2010.
Στην Αθήνα, η μέση μηνιαία τιμή απόκλισης της μέγιστης θερμοκρασίας ήταν -0,6 °C, με 15 από τις 30 ημέρες του μήνα να είναι κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στην Θεσσαλονίκη, 19 ημέρες του μήνα ήταν κάτω από τη μέση τιμή της περιόδου 2010-2019, όπου η μέση μέγιστη θερμοκρασία του μήνα κυμάνθηκε κατά 0,9 ºC κάτω από τα κανονικά επίπεδα.
Κλείσιμο
Σημαντικό να σημειωθεί πως για την Κρήτη ο Νοέμβριος του 2024 είναι ο πρώτος μήνας που καταγράφηκε με θερμοκρασίες κάτω από την μέση τιμή της περιόδου 2010-2019, μετά από 16 συνεχόμενους μήνες με θετικές αποκλίσεις (από τον Ιούλιο 2023).
Στο τελευταίο γράφημα εμφανίζονται οι τιμές των αποκλίσεων και για τους 53 μετεωρολογικούς σταθμούς.
Είναι η μέθοδος που διατηρεί ανέπαφο το φυσικό άρωμα και την αυθεντική γεύση του σκληρού σιταριού, «κλειδώνοντας» τις βιταμίνες, τις πολύτιμες πρωτεΐνες του και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος
Η στρατηγική χορηγία για τον ελληνικό αθλητισμό από την Alpha Bank έχει στόχο την στήριξη των αθλητών και ταυτόχρονα την ανανέωση των εμβληματικών ολυμπιακών εγκαταστάσεων.