Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο ακρωτήριο Πράσο - Συνελήφθη άνδρας για εμπρησμό από πρόθεση
Η φωτιά εκδηλώθηκε χθες λίγο μετά τις 18:00 σε δύσβατο και δυσπρόσιτο σημείο, γεγονός που δυσχέραινε το έργο των δυνάμεων - Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο στην αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε δασική έκταση στο ακρωτήριο Πράσο στη Σάμο.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε χθες λίγο μετά τις 18:00 σε δύσβατο και δυσπρόσιτο σημείο, γεγονός που δυσχέραινε το έργο των δυνάμεων. Ειδικότερα για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 49 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 14ης ΕΜΟΔΕ, 8 οχήματα, εθελοντές και από αέρος συνέδραμαν δύο ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν επίσης μηχανήματα έργου.
Παράλληλα όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός άνδρα ως υπαιτίου πρόκλησης της πυρκαγιάς στο ακρωτήριο Πράσο Σάμου.
Ειδικότερα, ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρει: «Συνελήφθη σήμερα, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, αλλοδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, από πρόθεση, στην περιοχή «Ακρωτήριο Πράσο - Ζωοδόχου Πηγή» Βαθέος του Δήμου Ανατολικής Σάμου».
Ο συλληφθείς κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο στην αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.