Εγκληματική οργάνωση, της οποίας τα μέλη δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικώνστην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, εξάρθρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.
Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε χθες (30.7.2024) το πρωί, ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, καθώς και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας.
Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων συνελήφθησαν 6 άτομα, 4 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί, αντίστοιχα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη έναν 50χρονο ημεδαπό, ο οποίος αναζητείται.
Κλείσιμο
Ειδικότερα, ύστερα από πολύμηνη έρευνα που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον το τελευταίο τετράμηνο, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση και διακινούσαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κυρίως ηρωίνης και κάνναβης, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.
Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, διενεργήθηκαν χθες (30.7.2023) πρωινές ώρες σε περιοχές της Αττικής, παράλληλες έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων καθώς και σε οικία την οποία χρησιμοποιούσαν για την αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα), όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
-ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους 12 κιλών και 700 γραμμαρίων,
-ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 10 κιλών και 697 γραμμαρίων,
-ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 60 γραμμαρίων,
-141 ναρκωτικά δισκία,
-5 φιαλίδια των 100 χιλιοστών του λίτρου, περιέχοντα μεθαδόνη,
-ποσότητα άγνωστης χημικής ουσίας που χρησιμοποιείται για τη νόθευση της ηρωίνης, συνολικού βάρους 1.816 γραμμαρίων,
-2 ζυγαριές,
-2 πιστόλια, μετά των γεμιστήρων τους,
-8 κινητά τηλέφωνα,
-όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων,
-πλήθος συσκευών - εργαλείων σχετικά με την παρασκευή – νόθευση ναρκωτικών ουσιών και
-το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Τέλος, από τη δράση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης εκτιμάται ότι τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζε η οργάνωση υπολογίζονται στα 300.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.
Με πάνω από 30 χρόνια συνεχή και συνεπή παρουσία στην εκπαίδευση, το IdEF φέρνει την ακαδημαϊκή εμπειρία ενός δημόσιου γαλλικού πανεπιστημίου στην Ελλάδα, χωρίς να χρειάζεται κανείς να μετακομίσει στο εξωτερικό.
Η JYSK ανακοινώνει την είσοδό της στην κυπριακή αγορά, με τα πρώτα καταστήματα να προγραμματίζεται να ανοίξουν τον Απρίλιο του 2027, σηματοδοτώντας ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας.