Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, εντοπίστηκε κατάστημα πώλησης ειδών ιματισμού στη Θεσσαλονίκη, στο πατάρι του οποίου υπήρχε διαμορφωμένος εκθεσιακός χώρος με απομιμητικά είδη ένδυσης και υπόδησης, που έφεραν προστατευόμενα σήματα επώνυμων εταιρειών.
Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης και υπάλληλος του καταστήματος σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κακουργηματικού χαρακτήρα- για πλαστογραφία καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων. Επιπλέον, σε βάρος του ιδιοκτήτη επιβλήθηκε και το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.
Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών δεδομένων, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας που ακολούθησε στον ανωτέρω εκθεσιακό χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5.138 τεμάχια απομιμητικών ειδών ένδυσης και υπόδησης. Παράλληλα, σε σωματική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην υπάλληλο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 980 ευρώ.
Μάλιστα, για τα ανωτέρω είδη δεν υπήρχαν νόμιμα παραστατικά και σχετικές συμβάσεις με τις νόμιμες εταιρείες, ενώ επί αυτών υπήρχαν καρτελάκια στα οποία αναγράφονταν ιδιαιτέρα υψηλές τιμές, αντίστοιχες με αυτές των γνήσιων προϊόντων.
Σημειώνεται ότι, το συνολικό ύψος της επαπειλούμενης ζημίας, σύμφωνα με τις έως τώρα πραγματογνωμοσύνες εκπροσώπων των εταιρειών των προϊόντων, υπερβαίνει τις 357.000 ευρώ.
Κλείσιμο
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Πώς η ανακύκλωση αποτσίγαρων μπορεί να μειώσει τη ρύπανση και πώς η METRO, μέσα από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα #gopafree, συμβάλλει έμπρακτα σε αυτή την προσπάθεια
Η σεζόν αλλάζει, αλλάζουμε και εμείς! Επισκεπτόμαστε το The Mall Athens για τα απαραίτητα κομμάτια που θα μας χαρίσουν ένα statement look που αποπνέει άνεση, κομψότητα και ελευθερία.