Θεσσαλονίκη: Κακουργηματικές διώξεις στους 7 συλληφθέντες της οργάνωσης μαστροπείας και απάτης με εικονικά τροχαία

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματικές διώξεις στους 7 συλληφθέντες της οργάνωσης μαστροπείας και απάτης με εικονικά τροχαία

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα επτά μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα τρεις επιχειρήσεις που προσέφεραν δήθεν υπηρεσίες χαλάρωσης και σωματικής ευεξίας (μασάζ), ενώ εξέδιδαν γυναίκες που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα

organwsh
Κακουργηματικές διώξεις άσκησε ο εισαγγελέας στους επτά συλληφθέντες που κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης εμπορίας ανθρώπων, μαστροπείας και απάτης με εικονικά τροχαία ατυχήματα, οι οποίοι δρούσαν στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και των Σερρών.

Οι κατηγορούμενοι διώκονται, κατά περίπτωση, για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, μαστροπεία και συνέργεια σ’ αυτή, εμπορία ανθρώπων, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, απάτη (τετελεσμένη και σε απόπειρα), άμεση συνέργεια στην προηγούμενη πράξη, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδής υπεύθυνη δήλωση και παράνομη κατοχή όπλου.

Μετά τις διώξεις που ασκήθηκαν εις βάρος τους παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης από όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία και μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης έγινε ύστερα από μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα επτά μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα τρεις επιχειρήσεις που προσέφεραν δήθεν υπηρεσίες χαλάρωσης και σωματικής ευεξίας (μασάζ), ενώ εξέδιδαν γυναίκες που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα προκειμένου να λαμβάνουν τα χρήματα από τα σεξουαλικά ραντεβού με πελάτες.

Το κύκλωμα έστηνε παράλληλα απάτες με τροχαία ατυχήματα για να εξαπατήσει ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ μέλη του δραστηριοποιούνταν και σε δανεισμούς με τοκογλυφικούς όρους. Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση περιλαμβάνονται και δύο περιπτώσεις τετελεσμένης απάτης εις βάρος ασφαλιστικών εταιρειών.

Σχετικά με τους συλληφθέντες, πρόκειται για τέσσερις άντρες ηλικίας 43, 21, 54 και 43 ετών, με τον πρώτο εξ’ αυτών να αποτελεί τον διευθύνοντα την οργάνωση και τρείς γυναίκες 42, 30 και 26 ετών, ελληνικής καταγωγής.
thes_org5


Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στην αποδόμηση επταμελούς εγκληματικής οργάνωσης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όταν στο πλαίσιο πολύμηνης, εντατικής και επισταμένης έρευνας διακρίβωσαν τη δράση των μελών της.

Η συνδυαστική μελέτη πληροφοριών, η επικοινωνία με ανεξάρτητες Αρχές και αλλοδαπές Αρχές επιβολής του Νόμου, καθώς και η ανάλυση των δεδομένων κατέδειξε ότι ο ιδιαίτερος τρόπος δράσης της, που τοποθετείται κατά το χρονικό διάστημα από μέσα περίπου του 2023 έως και τις 13 Ιουνίου 2024, αφορά σε:

• Εκμετάλλευση κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία της προαγωγής γυναικών στην πορνεία σε νομιμοφανείς επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών χαλάρωσης και σωματικής ευεξίας, άλλοτε με επιβολή και άλλοτε με απειλή χρήσης βίας,

• Παροχή διαφόρων χρηματικών ποσών σε τρίτα πρόσωπα με πίστωση, αλλά με όρους που υπερβαίνουν το κατά τον νόμο θεμιτό ποσοστό τόκου, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική ανάγκη του εκάστοτε λήπτη των χρημάτων και

• Σχεδιασμό εμπλοκής πολυτελών ή μη αυτοκινήτων σε εικονικά τροχαία ατυχήματα με σκοπό την εξαπάτηση ασφαλιστικών εταιρειών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα οχήματα τα αγόραζαν από χώρες του εξωτερικού με χρήματα που αποκόμιζαν παράνομα από τις προαναφερόμενες εγκληματικές δραστηριότητές τους. Κάποια, μάλιστα, από αυτά χρησιμοποιούνταν από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στην καθημερινότητά τους, αλλά και ως μέσα για την διευκόλυνση τέλεσης των εγκληματικών τους πράξεων.

thes_org3


Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα σε οικίες, συνεργεία αυτοκινήτων και στις τρεις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών χαλάρωσης και σωματικής ευεξίας σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, εντοπίστηκαν με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συνελήφθησαν και τα επτά μέλη της οργάνωσης.

Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς άντρες ηλικίας 43, 21, 54 και 43 ετών, με τον πρώτο εξ’ αυτών να αποτελεί τον διευθύνοντα την οργάνωση και τρείς ημεδαπές γυναίκες 42, 30 και 26 ετών. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν διακριτούς ρόλους και προέβαιναν στην τέλεση των προαναφερόμενων έκνομων πράξεων με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν συνολικά:

· (13) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,

· (1) δίκυκλη μοτοσυκλέτα,

· το χρηματικό ποσό των (8.487) ευρώ και (5) χρυσές λίρες,

· Πλήθος εγγράφων ιδιόχειρων σημειώσεων με ραντεβού, ονόματα γυναικών (θυμάτων) και χρηματικά ποσά,

· (1) πιστόλι με ενσωματωμένο εξάρτημα λέιζερ,

· (4) γεμιστήρες με φυσίγγια,

· Ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους (17,9) γραμμαρίων,

· (9) κλειδιά αυτοκινήτων διαφόρων τύπων,

· Πλήθος πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων,

· (5) κινητά τηλέφωνα,

· (2) καταγραφικά και κάμερες κλειστού κυκλώματος καμερών καταγραφής χώρου,

· Πλήθος εγγράφων εκτελωνισμού οχημάτων, τραπεζικών καταθέσεων και αναλήψεων και

· (5) πολυτελή ρολόγια χειρός.

org_thes2


Σημειώνεται ότι και στις τρεις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών χαλάρωσης και σωματικής ευεξίας εντοπίστηκαν συνολικά εννέα (9) εργαζόμενες γυναίκες (8 ημεδαπές – 1 αλλοδαπή), οι οποίες ενημερώθηκαν για τα προβλεπόμενα από το Νόμο δικαιώματά τους, καθώς και για τη δυνατότητα φιλοξενίας τους σε δομές υποστήριξης.

Γίνεται μνεία ότι άμεσα ενημερώθηκε η Ανεξάρτητη Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας ανθρώπων, της μαστροπείας, της απάτης, των επικίνδυνων παρεμβάσεων στην οδική συγκοινωνία, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της προστασίας των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα και της παράβασης των Νόμων περί όπλων και ναρκωτικών, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

thes_org
thes_org1

Ειδήσεις σήμερα:

Ανασχηματισμός: Οι 7+1 υφυπουργοί που εισέρχονται για πρώτη φορά στο κυβερνητικό σχήμα

Euro: Τρεις κούπες για Γερμανία και Ισπανία - Η χρυσή βίβλος των νικητών

Έρευνα Opinion Poll: Η ακρίβεια έπαιξε ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα - Να πάρει μέτρα η κυβέρνηση λέει το 40%
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης