Τσάκωσαν απατεώνες τη στιγμή που παραλάμβαναν χρυσές λίρες

Τσάκωσαν απατεώνες τη στιγμή που παραλάμβαναν χρυσές λίρες

Συνελήφθησαν δύο Βούλγαροι τη στιγμή που ηλικιωμένος τους παρέδιδε 71 χρυσές λίρες αξίας περίπου 30.000 ευρώ 

lires12
Κοντά στην εξάρθρωση άλλης μιας σπείρας που εξαπατά ανυποψίαστους ηλικιωμένους με το πρόσχημα τραυματισμού ή έκτακτης ανάγκης χειρουργικής επέμβασης συγγενικού τους προσώπου βρίσκονται οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, που συνέλαβαν δυο αλλοδαπούς "εισπράκτορες" με έναν θησαυρό από λίρες.

Η σπείρα αποπειράθηκε να εξαπατήσει τέσσερες πολίτες στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας, αλλά μετά τις καταγγελίες των υποψήφιων θυμάτων, οι αστυνομικοί οργάνωσαν επιχείρησης και εντόπισαν έξω από το σπίτι ενός 88χρονου στην πόλη της Φλώρινας ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο με επιβάτες τους δυο Βούλγαρους, έναν 41χρονο και έναν 59χρονο και τους συνέλαβαν τη στιγμή που ο ηλικιωμένος τους παρέδιδε 71 χρυσές λίρες αξίας περίπου 30.000 ευρώ και άλλα 100 ευρώ.

Μάλιστα, εκείνη τη στιγμή ο 88χρονος συνομιλούσε τηλεφωνικά με μία γυναίκα και έναν άνδρα που τον καθοδηγούσαν να παραδώσει τις λίρες στους συνεργούς τους. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δύο άγνωστοι που αναζητούνται αποπειράθηκαν με τον ίδιο τρόπο να εξαπατήσουν τουλάχιστον άλλους τρεις πολίτες στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας, όμως δεν τα κατάφεραν.

Το αυτοκίνητο των αλλοδαπών κατασχέθηκε, όπως και ένα μαχαίρι και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκαν στην κατοχή του 59χρονου και οδηγηθήκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα και παράβαση του νόμου περί όπλων, κατά περίπτωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Στο βαρύ παρελθόν του Ζαμπούνη οι έρευνες για τη δολοφονία του - Οι εκτελεστές έριξαν, γέμισαν και ξαναέριξαν σε 28''

Τα παράδοξα του καιρού: Η εβδομάδα ξεκινά με θερμή εισβολή από Αλγερία και κλείνει με σκανδιναβικό ψύχος και χιόνια

Ποια είναι η νέα σειρά του Netflix που βασίζεται σε μία τραγική αληθινή ιστορία και έχει κερδίσει τους θεατές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης