Μαρκόπουλο: Εντοπίστηκαν 44 μετανάστες κρυμμένοι σε θάμνους – Το ταξίδι από τη Σμύρνη και η «ταρίφα» της ελπίδας

Μαρκόπουλο: Εντοπίστηκαν 44 μετανάστες κρυμμένοι σε θάμνους – Το ταξίδι από τη Σμύρνη και η «ταρίφα» της ελπίδας

Πρόκειται για 33 ενήλικες και οκτώ ανήλικους από τη Συρία και για τρεις ενήλικους από το Ιράκ - Στο σκάφος με το οποίο ήρθαν στην Ελλάδα επέβαιναν περίπου εξήντα άτομα, εκ των οποίων κάποιοι απομακρύνθηκαν από το σημείο αποβίβασής με ταξί

astynomia
Περισσότερους από 40 μετανάστες εντόπισαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης σε θαμνώδη περιοχή δίπλα στην παραλία Χαμολιά στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο εντοπισμός των μεταναστών έγινε το πρωί της Δευτέρας (16/10) μετά από αστυνομική επιχείρηση των αστυνομικών της ΔΙΑΣ, του Α.Τ. Κορωπίου και του Α.Τ. Σαρωνικού. Πρόκειται για 33 ενήλικες και οκτώ ανήλικους από τη Συρία και για τρεις ενήλικους από το Ιράκ, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, αποβιβάστηκαν στην περιοχή από άγνωστο σκάφος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το ταξίδι των ανθρώπων για ένα καλύτερο αύριο, ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής (15/10) από την περιοχή της Σμύρνης στην Τουρκία. Όταν έφθασαν στην παράκτια περιοχή του Μαρκόπουλου κρύφτηκαν σε θαμνώδη περιοχή αναμένοντας μέλη κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών να τους παραλάβουν από το σημείο και να τους μεταφέρουν στο κέντρο της Αθήνας, όπου θα τους απέκρυπταν σε διάφορα σπίτια.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των ανθρώπων, εκτιμάται ότι στο σκάφος επέβαιναν περίπου εξήντα άτομα, εκ των οποίων κάποιοι απομακρύνθηκαν από το σημείο αποβίβασής με ταξί.

Να σημειωθεί ότι οι υπό προώθηση μετανάστες φέρονται να διέμεναν στην Τουρκία για μεγάλα χρονικά διαστήματα που κυμαίνονται ανά περίπτωση από τρία έως 10 χρόνια, ενώ για το «ταξίδι της ελπίδας» κατέβαλλαν χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 5.000 έως 7.500 ευρώ το άτομο.

Τέλος δήλωσαν ως τελικούς προορισμούς διάφορες χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης με κυριότερες την Γερμανία και την Ολλανδία.


Ειδήσεις σήμερα:

44χρόνος βίασε 93χρονη και 95χρονη σε νοσοκομείο της Γαλλίας - Η μια πέθανε από καρδιακή προσβολή

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης και τα άγνωστα παιχνίδια με τη CIA και το FBI

Το «chicken game» πάνω από τη Γάζα και η ισορροπία του φόβου στη Μέση Ανατολή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης