Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο θα υψωθεί σήμερα στη Λίμνη Πλαστήρα

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο θα υψωθεί σήμερα στη Λίμνη Πλαστήρα

Εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την ολοκληρωτική καταστροφή των χωριών της περιοχής από τους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές το 1943

simaia_plastira
Μία ξεχωριστή εκδήλωση με αερόστατα θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Λίμνη Πλαστήρα στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την ολοκληρωτική καταστροφή των χωριών της Λίμνης Πλαστήρα από τους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές το 1943.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου, στις 7:00 μ.μ. στην Πλαζ Πεζούλας, από δύο αερόστατα θα υψωθεί η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο, έκτασης 1.500 τετραγωνικών μέτρων. Για πρώτη φορά η σημαία υψώθηκε το 2021 στις εκδηλώσεις εορτασμού του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Φέτος την ανύψωση της σημαίας θα συνοδεύει ο διεθνώς γνωστός σαξοφωνίστας κ. Δημήτρης Βασιλάκης, με επιλεγμένη μουσική για σαξόφωνο, ανάλογο με την φιλοσοφία της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση υλοποιείται από τον Ελληνικό Αεροναυτικό Όμιλο, σε συνεργασία με την Αεροπορική Εταιρεία OLYMPIC BALLOONS και το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και είναι ανοικτή στο κοινό.

Μετά την απογείωση των αερόστατων, περίπου 7:30 μ.μ., στο υπαίθριο θέατρο της Πεζούλας θα δοθεί συναυλία από το συγκρότημα Gypsies On Paradise (GOP), με δίωρο πρόγραμμα από pop, funk, jazz & blues μουσική. Το συγκρότημα αποτελείται από νέους Καρδιτσιώτες μουσικούς, τον Ανδρόνικο Τρούκη, τον Ηλία Παλαπέλα και τον Γιώργο Γιωτάκο, στο τραγούδι η Έλενα Τσιγάρα.

Με αφορμή τα ιστορικά στοιχεία, στόχος της εκδήλωσης είναι η παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού για προβολή της Λίμνης Πλαστήρα ως ορεινού τουριστικού προορισμού, με μοναδικές δυνατότητες όπως λ.χ. οι πτήσεις με αερόστατο. Για το σκοπό αυτό θα γίνουν εναέριες περιηγήσεις με αερόστατα πάνω από την περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου το πρωί στις 07:30 π.μ. με την Ανατολή του Ηλίου και το απόγευμα στις 07:00 μ.μ. πριν την Δύση του Ηλίου καθώς και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου τις ίδιες ώρες όπως και την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου το πρωί.


Ειδήσεις σήμερα:

Συγκλονιστικά βίντεο: Ανήλικοι διαπομπεύουν θύματα ξυλοδαρμού και bullying στο Tik Tok

Τρόμος για κοπέλα στην Καισαριανή που δέχτηκε επίθεση με σύριγγα από άγνωστο άνδρα


Η σκανδαλώδης και πολυσυζητημένη βιογραφία του Έλον Μασκ - Sex, drugs και... Μέγας Ναπολέων!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης