Φωτιά στον Έβρο: Προς Κορνοφωλιά και Γιαννούλη κατευθύνεται το πύρινο μέτωπο

Φωτιά στον Έβρο: Προς Κορνοφωλιά και Γιαννούλη κατευθύνεται το πύρινο μέτωπο

Για 14η μέρα μαίνεται η πυρκαγιά – Ανησυχία για την περιοχή αριστερά και πάνω από το Σουφλί – Πυροσβέστες συνεχίζουν να επιχειρούν

fwtia_evros1
ΠροςΚορνοφωλιά και Γιαννούλη κατευθύνεται και πάλι η καταστροφική φωτιά που κατακαίει για 14η ημέρα τον Έβρο.

Οι κάτοικοι έζησαν ακόμη μία εφιαλτική νύχτα, αφού το πύρινο μέτωπο στην περιοχή της Κοτρωνιάς εκτείνεται σε τόξο αρκετών χιλιομέτρων.

Το Σουφλί είναι κυκλωμένο από τις φλόγες. Χθες το βράδυ, η αλλαγή στην κατεύθυνση των ανέμων από νότιους σε βορειοανατολικούς μείωσε τον άμεσο κίνδυνο εισβολής της φωτιάς στην πόλη.

soufli_fotia
Κλείσιμο


Αυτή τη στιγμή, όπως μετέδωσε το e-evros.gr, έντονη ανησυχία υπάρχει στο βορειοανατολικό μέτωπο της πυρκαγιάς αριστερά και πάνω από το Σουφλί. Ήδη, οι φλόγες έχουν περάσει τον επαρχιακό δρόμο από τον οικισμό Γιαννούλη και αυτό προκαλεί μεγάλες ανησυχίες. Ένα άλλο πρόβλημα είναι η συνεχής αλλαγή των ανέμων, με αποτέλεσμα το μέτωπο να αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση.

soufli_fotia1


Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούσαν να περιορίσουν το μέτωπο. Διαρκώς δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες γύρω από το Σουφλί όπου το βράδυ, οι κάτοικοι έλαβαν άλλη μία προειδοποίηση να είναι σε επιφυλακή, χωρίς ωστόσο να προχωρήσουν σε εκκένωση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να επιχειρούν μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης