Κύπρος: Επαφές εκπροσώπου του ΟΗΕ με Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Κύπρος: Επαφές εκπροσώπου του ΟΗΕ με Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Ο Μίροσλαβ Γιέτζια θα συζητήσει την πορεία προς τα εμπρός στο Κυπριακό και τις πρόσφατες εξελίξεις επί του εδάφους σε χωριστές συναντήσεις

xristodoulidis_kypros
Ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, για την Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και την Αμερική, Μίροσλαβ Γιέτζια, οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Κύπρο θα έχει σήμερα συναντήσεις με το Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Η βοηθός εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι ο κ. Γιέτζια θα συζητήσει την πορεία προς τα εμπρός στο Κυπριακό και τις πρόσφατες εξελίξεις επί του εδάφους σε χωριστές συναντήσεις με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στη Κύπρο

Ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε χθες ότι είναι σημαντικό ότι ο κ. Γιέτζια είναι στην Κύπρο και θα γίνουν αυτές οι συναντήσεις. "Αντιλαμβάνεστε ότι έρχεται εκ μέρους του ΓΓ του ΟΗΕ με αφορμή και τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, έτσι ώστε να διερευνήσει συγκεκριμένα τις προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών».

«Θεωρώ σημαντική την παρουσία του, είναι και ένδειξη της σημασίας που προσδίδει ο ίδιος ο ΓΓ του ΟΗΕ. Φυσικά εκείνο που έχει περισσότερη σημασία είναι να υπάρξουν αποτελέσματα» είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.
Ο κ. Γιέτζια θα έχει συνάντηση και με τους κυανόκρανούς των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίοι βρίσκονταν στην νεκρή ζώνη στο χωριό Πύλα και είχαν δεχθεί επίθεση από οργανωμένο όχλο Τουρκοκυπρίων.

Ο Βοηθός ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να παρακαθίσει και σε σύσκεψη το πρωί με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στη Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ, και με την ομάδα της αποστολής των καλών υπηρεσιών στην Κύπρο, προκειμένου για να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις.


Ειδήσεις σήμερα

Φωτιά στον Έβρο: Ακόμη μία ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στον Έβρο - Αγωνία για τη Δαδιά

Ουκρανία: Νεκρός ο περίφημος πιλότος «Juice» σε σύγκρουση αεροσκαφών δυτικά του Κιέβου

Ανδρέας Κονάνος: Ο πρώην πάτερ... της διπλανής σελίδας (του Fb)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης