Φωτιά στην Κέρκυρα: Νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής Ημερολιά

Φωτιά στην Κέρκυρα: Νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής Ημερολιά

Λόγω της φωτιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε τμήμα της Ε.Ο. Κασσιόπης-Σιδαρίου

fotia_2
Νέο μήνυμα εστάλη στους κατοίκους της Κέρκυρας για εκκένωση μιας ακόμη περιοχής.

«Ενεργοποίηση 112. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ημερολιά, εκκενώστε τώρα προς Λιμάνι Κασσιόπης. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα από το 112.



Στο μεταξύ, λόγω της φωτιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε τμήμα της Ε.Ο. Κασσιόπης-Σιδαρίου στην περιοχή του Απραού. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και πραγματοποιούνται εκτροπές κυκλοφορίας.

Επίσης, νωρίτερα, μήνυμα του 112, για να εκκενώσουν την περιοχή, εστάλη στους κατοίκους του χωριού Λούτσες, στην Κέρκυρα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Στο μήνυμα του αναφέρεται: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λούτσες, εκκενώστε τώρα προς Αχαράβη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας: «Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού»

Για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού κάνει λόγο στο protothema.gr o δήμαρχος της Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων του χωριού Λούτσες.

«Χρειαζόμαστε κι άλλη βοήθεια. Χθες επιχειρούσαν εναέρια 3 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα και σήμερα 1 ελικόπτερο και δυο αεροπλάνα. Οι πιλότοι με κίνδυνο της ζωής τους προσπαθούν να μας σώσουν διότι έχει καπνό που δυσχεραίνει το έργο τους» λέει ο δήμαρχος βόρειας Κέρκυρας.

Και προσθέτει: «Εκκενώνουμε τις Λούτσες. Έχουμε ξεκινήσει και απομακρύνουμε τον κόσμο από σπίτια που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της φωτιάς. Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία και ο δήμος μας κάνουμε τα πάντα να σώσουμε το χωριό το οποίο κινδυνεύει. Όλοι κατευθύνονται προς Αχαράβη που υπάρχουν χώροι να υποδεχτούν τον κόσμο».

Κλείσιμο
Πίσω από την φωτιά της Κέρκυρας που ξέσπασε χθες στο βόρειο κομμάτι του νησιού ο δήμαρχος βλέπει εμπρησμό: «Οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού είναι αυτό που έχει ξεκινήσει από χθες με τις ταυτόχρονα έξι διαφορετικές εστίες και τα ξημερώματα τέσσερις καινούργιες. Μιλάμε για φωτιές που δεν είναι η μια κοντά στην άλλη, ώστε να πεις ότι μεταφέρθηκε από τoν αέρα ή τις κουκουνάρες. Είναι εστίες σε απόσταση 5 και 10 χιλιομέτρων. Κάποιοι θέλουν να μας κάψουν ζωντανούς. Γεννήθηκα εδώ και ξέρω σπιθαμή προς σπιθαμή τον τόπο».

Ειδήσεις σήμερα:

Τεκτονική Στοά: «Θεματοφύλακας του Συντάγματος» ο βομβιστής - Δείτε τα κηρύγματα μίσους του στα social media

Νέο έκτακτο της ΕΜΥ για τον καύσωνα: «Καμίνι» η χώρα - Μέχρι και 46 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ στην Αττική - Έβαζαν μπρος τα οχήματα μέσω κινητού, δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης