Το όνομα του συνδυασμού για τις εκλογές του Οκτωβρίου παρουσίασε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης

Το όνομα του συνδυασμού για τις εκλογές του Οκτωβρίου παρουσίασε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης

«Σήμερα ανοίγουμε έναν νέο κύκλο για κάθε κάτοικο της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας», τόνισε ο περιφερειάρχης σε εκδήλωση στην Πάτρα

φαρμακης_-2
«Μπροστά για όλους» είναι το όνομα του συνδυασμού του νυν Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, που θα είναι υποψήφιος και στις εκλογές του Οκτωβρίου, ο οποίος παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Πάτρα.

Η εκδήλωση, που παράλληλα ήταν και η εναρκτήρια ενόψει των Περιφερειακών Εκλογών του Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στον κατάμεστο χώρο της μαρίνας της Πάτρας, με «μέτωπο» προς τον Πατραϊκό Κόλπο και το Ιόνιο, αλλά και φόντο τον Κορινθιακό Κόλπο, δηλαδή τους ορίζοντες που εμπερικλείουν τη Δυτική Ελλάδα στο σύνολό της.

«Το νέο όνομα του συνδυασμού μας σηματοδοτεί τη θέλησή μας να συνεχιστεί η πορεία που ξεκίνησε το 2019. Ταυτόχρονα, είναι και η νέα υπόσχεση που δίνουμε στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας. Πάμε μπροστά για όλους! Και με όλους!» υπογράμμισε ο κ. Φαρμάκης κατά την παρουσίαση του ονόματος και του λογοτύπου του συνδυασμού.

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης, ξεκίνησε την ομιλία του, αναφερόμενος στις τρεις λέξεις, που όπως τόνισε, αποτελούν τα θεμέλια της προσωπικής του διαδρομής στα κοινά. «Εμπιστοσύνη, αγάπη, συγγνώμη».

Πρόσθεσε ότι διαρκής στόχος του είναι να τιμήσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη που του έδειξαν οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας. «Στα μάτια τους έβλεπα τους γονείς μου, τα αδέλφια μου, τους φίλους μου. Ίσως έτσι να με είδαν και αυτοί. Και ίσως γι’αυτό με κατέκλυσε από την αρχή ένα κύμα αγάπης, μία άμεση, ανυπόκριτη και βαθιά ανθρώπινη επαφή που νομίζω ότι συνεχίζεται μέχρι σήμερα» ανέφερε μεταξύ άλλων. Ενώ μιλώντας για τη «συγνώμη», επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας που ολοκληρώνεται είναι προφανές ότι υπήρξαν και λάθη ή αστοχίες, ότι δεν έγιναν όλα τέλεια και γι’ αυτό, ένας έντιμος δημόσιος άνδρας πρέπει πάντα να μπορεί να ζητάει συγγνώμη για όσα δεν έγιναν.

20230719_ΜΠΡΟΣΤΑ_ΓΙΑ_ΟΛΟΥΣ__8_
20230719_ΜΠΡΟΣΤΑ_ΓΙΑ_ΟΛΟΥΣ__6_
20230719_ΜΠΡΟΣΤΑ_ΓΙΑ_ΟΛΟΥΣ__5_
20230719_ΜΠΡΟΣΤΑ_ΓΙΑ_ΟΛΟΥΣ__3_


Σε άλλο σημείο της ομιλίας επικεντρώθηκε στο όραμα της νέας θητείας. «Το 2019 σας είπα “όλα από την αρχή”. Και αυτή η αρχή έγινε. Τώρα όμως, στο κατώφλι μίας νέας εποχής, σας λέω: Πάμε μπροστά! Μπροστά για όλους!» είπε, παρουσιάζοντας το νέο όνομα και έμβλημα του συνδυασμού του.

Ο ίδιος εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός πως εξακολουθούν να βρίσκονται κοντά του οι αρχικοί «συνοδοιπόροι», ενώ αναφέρθηκε και στη διεύρυνση του συνδυασμού του που είναι πλέον εμφανής. «Πολλοί νέοι φίλοι θα είναι κοντά μας σε αυτόν τον νέο κύκλο. Ακόμα και άνθρωποι που ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους και στο παρελθόν βρεθήκαμε απέναντι, σήμερα είναι κοντά μας. Όχι γιατί σβήνουν την δική τους πορεία, αλλά γιατί αποφάσισαν να φωτίσουν την κοινή μας πορεία προς το μέλλον. Γιατί είδαν την ειλικρινή και καθαρή προσπάθεια που κάναμε και την εκτίμησαν. Γιατί κατάλαβαν πως εμείς ήρθαμε για να γκρεμίσουμε τα παλαιοκομματικά τείχη, να ξεπεράσουμε τους φράχτες των διαφορών και να συνεργαστούμε με όλους, για έναν και μοναδικό στόχο: Τη Δυτική Ελλάδα της εξωστρέφειας, της ανάπτυξης, της ομορφιάς και της ελπίδας» επεσήμανε.

Κλείσιμο
Οι έξι θεμελιώδεις άξονες του προγράμματός του για τη νέα θητεία, όπως τους παρουσίασε είναι:

• Η Δυτική Ελλάδα της «Ολυμπιακής Γης», αναγνωρίσιμη σε όλο τον κόσμο και που υπό το συγκεκριμένο brand, θα μπορεί να διαθέτει επώνυμα προϊόντα και υπηρεσίες παντού.

• Η Δυτική Ελλάδα των μεγάλων πολιτιστικών και αθλητικών διοργανώσεων, που θα πολλαπλασιαστούν και θα έχουν έντονα διεθνή χαρακτήρα.

• Η Δυτική Ελλάδα των σύγχρονων μεταφορικών και συγκοινωνιακών υποδομών (π.χ. Πατρών – Πύργου, νέος σιδηρόδρομος) και των μεγάλων αστικών παρεμβάσεων (π.χ. Λαδόπουλος, χωροταξικό Τριχωνίδας).

Το μέλλον είναι επίσης:

• Η Δυτική Ελλάδα των σύγχρονων ενεργειακών και τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

• Η Δυτική Ελλάδα της καινοτομίας και της τεχνολογικής πρωτοπορίας.

• Η Δυτική Ελλάδα της πράσινης μετάβασης με εμβληματικό έργο το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο στο Μεσολόγγι και της σύγχρονης ανάπτυξης με περιβαλλοντικό πρόσημο.

«Σήμερα ανοίγουμε έναν νέο κύκλο. Και τον ανοίγουμε όλοι μαζί. Όλοι για όλους! Για κάθε κάτοικο της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας. Για κάθε όνειρο που έγινε ακόμα πράξη και για κάθε ελπίδα που ακόμα δεν δικαιώθηκε» επεσήμανε ο Νεκτάριος Φαρμάκης, καταλήγοντας ως εξής: «Πάμε, λοιπόν… Προχωράμε μπροστά, ενωμένοι για όλους. Για τη Δυτική Ελλάδα που θέλουμε και μας αξίζει! Μπροστά για όλους! Ένα όνομα, μία υπόσχεση!»



Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Ο 29χρονος έγραψε σε τοίχο «παιδεραστής» με το αίμα του θύματος

Φωτιές: Μεγάλη αναζωπύρωση ανάμεσα σε Μάνδρα-Μέγαρα, απειλούνται σπίτια - Μήνυμα 112 για εκκένωση 4 περιοχών

Τουρισμός: Οι Τούρκοι διαφημίζουν την Ελλάδα ως ιδανικό προορισμό για φθηνές διακοπές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης