Τηλεφώνημα για βόμβα στα στούντιο Κάπα - Ειδοποίησαν ξανά μέσω του 112

Τηλεφώνημα για βόμβα στα στούντιο Κάπα - Ειδοποίησαν ξανά μέσω του 112

Το τηλεφώνημα έγινε στο 112 χωρίς να δοθεί χρονικό όριο για την έκρηξη - Δυνάμεις από το τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών μαζί με σκυλιά κάνουν έρευνες στα στούντιο

kapa-pyrosvestiki-mak2
Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία από τηλεφώνημα που πραγματοποιήθηκε στις 11:45 για τοποθέτηση βόμβας στα στούντιο Κάπα στα Σπάτα.

Το προειδοποιητικό τηλεφώνημα, έγινε στον αριθμό 112, χωρίς να δοθεί χρονικό όριο για την έκρηξη.
Τηλεφώνημα για βόμβα στα στούντιο Κάπα - Ειδοποίησαν ξανά μέσω του 112 (2)

Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση και το κτίριο από το οποίο βγαίνουν στον αέρα οι εκπομπές του ANT1 βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου από τις Αρχές. Δυνάμεις από το τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, μαζί με σκυλιά κάνουν έρευνες στα στούντιο.

Δείτε εικόνες από τα Στούντιο Κάπα: 

kapa-pyrosvestiki-mak
kapa-pyrosvestiki-2
kapa-pyrosvestiki
kapa-pyrosvestiki-mak2


Σημειώνεται ότι με τον ίδιο τρόπο είχαν προειδοποιήσει για τοποθέτηση βόμβας το πρωί στην Τεκτονική Στοά στην Αχαρνών.

Βίντεο κατέγραψε τον δράστη που έβαλε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Τεκτονική Στοά στην Αχαρνών

Κλείσιμο
Ένα βίντεο λίγων λεπτών καταγράφει τις κινήσεις του ατόμου που τοποθέτησε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς στο γειτονικό από την Τεκτονική Στοά της Αχαρνών κτίριο και εξετάζεται από την αστυνομία. Το άτομο το οποίο φορούσε περούκα άφησε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς και έφυγε τρέχοντας κατευθυνόμενος επι της οδού Αχαρνών. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι φεύγοντας φώναζε κατά των τεκτόνων.

Από την πρώτη έκρηξη υπήρξαν μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου της οδού Σουρμελή, ενώ στον δεύτερο μηχανισμό που εντόπισαν οι αστυνομικοί του μήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, 5λιτρη φιάλη αερίου και μαύρη σκόνη που πιθανολογείται ότι πρόκειται για μπαρούτι κάτι που σημαίνει ότι αν είχε εκραγεί θα ανατίναζε το τετράγωνο.

360087804_10230909802426952_3527421442630859098_n
Οι αστυνομικοί του ΤΕΕΜ εντόπισαν μία 5λιτρη φιάλη αερίου και μαύρη σκόνη που πιθανολογείται ότι πρόκειται για μπαρούτι


Το τεκτονικό μέγαρο της Αχαρνών όπου στεγάζεται η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος δεν είχε ξαναγίνει στόχος τέτοιου είδους επιθέσεων. Παλαιότερα είχαν υπάρξει κάποια τηλεφωνήματα- φάρσες για βόμβες, αλλά και ένας καλόγερος που έριχνε αναθέματα στην εξώπορτα του κτιρίου. Βέβαια, τέκτονες θεωρούν την συγκεκριμένη επίθεση οργανωμένο σχέδιο εναντίον τους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ενημερωθεί ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης προκειμένου να υπάρξουν κάποια μέτρα προστασίας αφού εάν είχαν εκραγεί οι μηχανισμοί ενδεχομένως να υπήρχαν και θύματα.

Πάντως η αστυνομία ερευνά το βίντεο που έχει καταγράψει τις κινήσεις του ατόμου που τοποθέτησε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς προκειμένου να τον εντοπίσουν. Η έκρηξη, από τον πρώτο μηχανισμό σημειώθηκε στην οδό Σουρμελή μεταξύ του Τεκτονικού Μεγάρου Αθηνών και του όμορου κτιρίου επί της οδού Σουρμελή αριθμ. 2, πολύ κοντά στην είσοδο του Τεκτονικού Μεγάρου Αθηνών επί των οδών Αχαρνών και Σουρμέλη, λίγο πριν τις 07:00 το πρωί και δεν υπήρξε τραυματισμός. Ενώ ο δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε στα σκαλοπάτια της εισόδου του Τεκτονικού Μεγάρου.

Ειδήσεις σήμερα:

Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο στη Λαγκούνα της Νάξου: Η αρχαία παραλία και η ιδέα που μπορεί να σώσει τον πλανήτη

Η ιστορία της βίλας του «Πόρτο Καρράς» που νοικιάζεται για €72.000 την εβδομάδα

Μητέρα δύο παιδιών η 41χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο με μεθυσμένο 76χρονο στη Λάρισα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης