Ζωγράφου: Ανήλικοι της συμμορίας στις φοιτητικές εστίες ληστεύουν κατάστημα - Δείτε βίντεο

Ζωγράφου: Ανήλικοι της συμμορίας στις φοιτητικές εστίες ληστεύουν κατάστημα - Δείτε βίντεο

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερις 16χρονους και έναν 17χρονο - Συνολικά εξιχνιάστηκαν 8 περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα από τα οποία είχαν αφαιρέσει χρηματικά ποσά, τρόφιμα, ποτά και κινητά τηλέφωνα

goudi
Συμμορία 16χρονων, τα μέλη της οποία διακινούσαν ναρκωτικά και προέβαιναν σε κλοπές με ορμητήριο τη φοιτητική εστία της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν πέντε μέλη της συμμορίας, τρεις 16χρονοι ημεδαποί και δύο αλλοδαποί 16 και 17 ετών.

Όπως αποκάλυψε το protothema.gr, οι ανήλικοι, στα πρότυπα της μαφίας της πολυτεχνειούπολης και του μεγάλου αφεντικού «Έσκο», έσπρωχναν διαδικτυακά κοκαΐνη σε όλη την Ελλάδα και έκλεβαν καταστήματα στην περιοχή των Αθηνών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ένταξη σε συμμορία, τα μέλη της οποίας διαπράττουν τετελεσμένες και σε απόπειρα κλοπές, κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, φθορά ξένης ιδιοκτησίας - και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Επιπρόσθετα συνελήφθησαν και οι γονείς των νεαρών, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Βίντεο να ληστεύουν κατάστημα 

Την ίδια ώρα, σε βίντεο έχουν απαθανατιστεί δύο από τους συλληφθέντες να σπάνε με πέτρες ψυγείο σε παιδότοπο στην περιοχή του Γουδί προκειμένου να αφαιρέσουν τρόφιμα και ποτά, σύμφωνα με τον ANT1.

Δείτε το βίντεο

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csx7bictnpfd)


Υπενθυμίζεται ότι οι ανήλικοι εντοπίστηκαν έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους στην περιοχή του Ζωγράφου και στην Αθήνα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μαχαίρι τύπου σουγιάς, κάνναβη συνολικού βάρους 0,88 γραμμαρίων, πλαστικός τρίφτης κάνναβης, ένα ζευγάρι γάντια, τσαντάκι, 6 κινητά τηλέφωνα.

Στα δωμάτια της φοιτητικής εστίας που είχαν καταλάβει, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κάνναβη συνολικού βάρους 103 γραμμαρίων, ζυγαριά ακριβείας, 2 κυνηγετικά φυσίγγια, πολυεργαλείο, 2 κινητά τηλέφωνα, 2 φορητοί υπολογιστές.

Κλείσιμο
Συνολικά εξιχνιάστηκαν 8 περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, από τα οποία, τα μέλη της συμμορίας είχαν αφαιρέσει χρηματικά ποσά, τρόφιμα, ποτά και κινητά τηλέφωνα, ενώ υπήρχε και μία περίπτωση κλοπής δικύκλου.

Οι ανήλικοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλαδικές 2023: Επίδομα 350 ευρώ σε μαθητές που θα δώσουν εξετάσεις - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Εκλογές 2023 - Ιερώνυμος: Ως εδώ με την προσπάθεια εμπλοκής της Εκκλησίας και των κληρικών με τα εκλογικά δρώμενα

Πάνος Μουζουράκης: Ο γάμος του τραγουδιστή στην Αίγινα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης