Θεσσαλονίκη: Ισόβια σε δύο Πακιστανούς που βίασαν ομαδικά 26χρονη μπροστά στον σύντροφό της

Θεσσαλονίκη: Ισόβια σε δύο Πακιστανούς που βίασαν ομαδικά 26χρονη μπροστά στον σύντροφό της

Το σοκαριστικό περιστατικό είχε σημειωθεί το 2022 στους Εύζωνες Κιλκίς - Συγκλόνισε η περιγραφή της 26χρονης γυναίκας - Ομόφωνη η ενοχή τους χωρίς κανένα ελαφρυντικό

viasmos___
Τον ομαδικό βιασμό της από τους δύο Πακιστανούς που την οδήγησαν υπό την απειλή όπλου σε εγκαταλελειμμένο οίκημα ερημικής τοποθεσίας των Ευζώνων Κιλκίς και ασέλγησαν στο κορμί της, μπροστά στα έντρομα μάτια του συντρόφου της, περιέγραψε η 26χρονη με καταγωγή από την Κούβα, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

Το σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της 14ης Ιανουαρίου του 2022 και στο εδώλιο του κατηγορουμένου έκατσαν σήμερα τρεις άντρες από το Πακιστάν, 22 έως 30 ετών, κατηγορούμενοι για ληστεία κατ' συναυτουργία εις βάρος του ζευγαριού και τριών συμπατριωτών τους, οι οποίοι πέρασαν τα σύνορα μαζί τους εκείνο το βράδυ και για τον διαδοχικό βιασμό της 26χρονης.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχους τους κατηγορουμένους, χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Στους δύο επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 16,5 έτη, ενώ στον τρίτο κατηγορούμενο, ο οποίος καταδικάστηκε για ληστεία και συναυτουργία στον βιασμό, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 21 ετών και έξι μηνών (εκτιτέα τα 20).

Στις απολογίες τους, ο πρώτος εκ των τριών κατηγορουμένων παραδέχθηκε την πράξη της ληστείας ενώ αρνήθηκε τον βιασμό. Ο δεύτερος κατηγορούμενος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν έχω ανάγκη να ληστέψω, γιατί έχω χρήματα». Ο τρίτος - κατά σειρά - κατηγορούμενος, παραδέχθηκε στο δικαστήριο ότι είχε σεξουαλική επαφή με την 26χρονη, ισχυρίστηκε όμως ότι έγινε με τη συναίνεση και την επιθυμία του θύματος, αρνούμενος τον βιασμό.

Πώς λήστεψαν και βίασαν το ζευγάρι από την Κούβα

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο εφιάλτης του ζευγαριού ξεκίνησε στις 20.30, της 14ης Ιανουαρίου του 2022, όταν μαζί με ακόμα τρεις συμπατριώτες τους πέρασαν παράνομα τα ελληνικά σύνορα από τη Βόρεια Μακεδονία και περπατούσαν για να φτάσουν στο ξενοδοχείο όπου θα διέμεναν στο Κιλκίς. Οι τρεις Πακιστανοί τους συνάντησαν στον δρόμο και αφού στάθμευσαν το αυτοκίνητό τους σε έναν παρακείμενο χωματόδρομο, βγήκαν οπλισμένοι με πιστόλια και τους οδήγησαν σε κοντινή ερημική τοποθεσία. Αφού αφαίρεσαν όλα τους τα υπάρχοντα, όπως χρήματα, κινητά τηλέφωνα και διαβατήρια, στη συνέχεια έπιασαν με βία την 26χρονη και την οδήγησαν μέσα στο εγκαταλειμμένο οίκημα όπου την βίασαν διαδοχικά.

Καθ' όλη τη διάρκεια του ομαδικού βιασμού, ο σύντροφός της 26χρονης ήταν πεσμένος στο έδαφος και τον κρατούσε ο ένας εκ των τριών κατηγορουμένων υπό την απειλή βίας, ενώ στην προσπάθειά του να αντιδράσει για να προστατεύσει την νεαρή κοπέλα, δέχθηκε ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι με ρόπαλο.

Κλείσιμο
Η 26χρονη Κουβανή περιέγραψε στο δικαστήριο τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια των Πακιστανών που ασέλγησαν στο κορμί της ο ένας μετά τον άλλον, απειλώντας την με το πιστόλι, ενώ αναγνώρισε ξανά τα πρόσωπά τους.

Η κατάθεση της 26χρονης

Όπως είπε στην κατάθεσή της, οι δράστες την κακοποίησαν διαδοχικά, καθώς όταν ο πρώτος ασέλγησε στο κορμί της έδωσε την "σκυτάλη" στον επόμενο για να ξεσπάσει τις δικές του αρρωστημένες ορέξεις. "Ο σύντροφός μου αντιλήφθηκε τι συμβαίνει και προσπάθησε να αντιδράσει, παρόλο που ήταν υπό την απειλή όπλου, με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει ο ένας με ξύλινο ρόπαλο στο κεφάλι", ανέφερε η γυναίκα.

«Ήμουν σε κατάσταση σοκ και προσπαθούσα συνειδητοποιήσω τι συνέβη και πως θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε αμέσως μετά. Με τον σύντροφό μου απλώς αγκαλιαστήκαμε κα αποφασίσαμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία μας για να φτάσουμε στο ξενοδοχείο και να συναντήσουμε τη μητέρα μου", πρόσθεσε η 26χρονη.

Σύμφωνα με το θύμα, οι δράστες φορούσαν μάσκες προστασίας στα πρόσωπά τους, όμως τις αφαίρεσαν κατά τη διάρκεια του βιασμού της και έτσι μπόρεσε να συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά τους.

«Μετά συνεχίσαμε την πορεία μας προς το ξενοδοχείο. Εκεί συναντήσαμε τη μητέρα μου. Την επόμενη μέρα, μόλις βγήκαμε από το ξενοδοχείο, ο σύντροφός μου αντιλήφθηκε ότι ο ένας που ήταν απ’έξω και οι άλλοι δύο περίμεναν λίγο πιο μακριά. Άρχισε να τρέχει προς το μέρος τους και ακινητοποίησε τον έναν, ενώ μετά καλέσαμε την αστυνομία που τους συνέλαβε. Ο ένας είχε πάνω του το όπλο», σημείωσε το θύμα, με τον μάρτυρα αστυνομικό, να καταθέτει στη συνέχεια της διαδικασίας, πως το πιστόλι του δράστη ήταν οπλισμένο και έτοιμο προς χρήση.

«Βίασαν την σύντροφό μου»

Ο σύντροφος της 26χρονης, θύμα και ο ίδιος των δραστών, περιέγραψε με τη σειρά του πως οι δράστες τους εντόπισαν, τους ακινητοποίησαν και τους επιτέθηκαν. «Όταν μπήκαμε σε ελληνικά εδάφη φτάσαμε σε ένα ξενοδοχείο και πήγαμε να αγοράσουμε νερό από ένα βενζινάδικο. Περίπου 100 μέτρα μακριά, μας προσέγγισαν δύο άγνωστα άτομα και μας ρώτησαν από ποια χώρα είμαστε. Συνεχίσαμε περπατώντας και μετά από 7-8 χιλιόμετρα που συναντήσαμε τα άτομα διακρίναμε ένα αυτοκίνητο που κινούνταν ύποπτα. Λίγο αργότερα κατέβηκαν τρία άτομα και μας απείλησαν με όπλα».

«Μας ανάγκασαν να τους ακολουθήσουμε, μας οδήγησαν σε εγκαταλελειμμένο κτήριο και μας αφαίρεσαν όλα μας τα υπάρχοντα. Δε μπήκαν ποτέ στο κτήριο, όλο το περιστατικό της ληστεία συνέβη απέξω. Και οι τρεις είχαν όπλα. Εκτός από τη ληστεία, βίασαν τη σύντροφο μου», κατέθεσε το θύμα.

«Μας ανάγκασαν να πέσουμε στα γόνατα. Ένας την απομάκρυνε και ήδη είχε ξεκινήσει να κάνει κάποιες πράξεις, να την θωπεύει και να την φιλάει. Όταν προσπάθησα να αντιδράσω με απείλησε με το όπλο και με χτύπησαν με το ρόπαλο.

Ήταν μια δύσκολη στιγμή, δεν ήξερα αν θα καταφέρουμε να βγούμε ζωντανοί και σκεφτόμουν τα χειρότερα. Ο ένας είχε στο ένα χέρι όπλο και στο άλλο το ρόπαλο, ενώ το δεύτερο άτομο ήταν στο ενδιάμεσο. Όταν ο πρώτος δράστης βγήκε από το κτίσμα, τότε μπήκε ο δεύτερος. Ο καθένας ήξερε πολύ καλά τι έκανε, το είχαν προσχεδιάσει και ήταν πολύ καλά συντονισμένοι», τόνισε.

Ο σύντροφος της 26χρονης, κατέθεσε ότι μετά το περιστατικό συνέχισαν την πορεία τους προς το Πολύκαστρο Κιλκίς, ενώ την επόμενη ημέρα είδαν τους δράστες έξω από το ξενοδοχείο που διέμεναν και μαζί με τους συμπατριώτες τους κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον έναν, μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικοί και να τους συλλάβουν.







Ειδήσεις σήμερα:

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στο δοκιμαστικό δρομολόγιο ο Μητσοτάκης - «Φύγαμε από τους μουσαμάδες»

Αποτελέσματα εκλογών 2023 - ΥΠΕΣ και Singular Logic: Στις 8:30 το βράδυ της Κυριακής η πρώτη εκτίμηση από το υπουργείο Εσωτερικών

Zodiac: Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του διαβόητου serial killer 5 δεκαετίες μετά τους φόνους του;

-------------

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης