ΕΛ.ΑΣ: Πώς η σύλληψη Αλβανού οδήγησε σε κύκλωμα που «εξαφάνιζε» super cars και Smart από Βούλα και Γλυφάδα

ΕΛ.ΑΣ: Πώς η σύλληψη Αλβανού οδήγησε σε κύκλωμα που «εξαφάνιζε» super cars και Smart από Βούλα και Γλυφάδα

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της ασφάλειας το κύκλωμα ξεκίνησε να δρα από τον Αύγουστο του 2021 έως και τα μέσα Ιουνίου του 2022 - Ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ και ο σύζυγος της Καλομοίρας μεταξύ των θυμάτων

cayenne_mak
Το κυκλωμα που «εξαφάνιζε» super cars χιλιάδων ευρώ, απο την περιοχή της Γλυφάδας και της Βούλας «ξεδοντιάζει» η Ασφάλεια μετά τη σύλληψη ενος 29χρονου Αλβανου.

Οι αξιωματικοί της Υποδιευθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής μετά από επιχείρηση κατάφεραν να βάλουν στο χέρι τον «επιχειρησιακό» Αλβανό ο οποίος κυκλοφορούσε στα στενά των νοτίων προαστίων και «μάρκαρε» SUV LAND ROVER RANGE ROVER και PORSCHE CAYENNE ανοίγοντας το δρόμο για την αρπαγή τους από τα άλλα πλοκάμια του κυκλώματος, προσπαθούν να εντοπίσουν άλλα τρία πρόσωπα - φαντάσματα για τα οποία αναζητούν την ταυτότητα τους προκειμένου να τους περάσουν χειροπέδες. Μέσα απο το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr, ξεδιπλώνεται το colpo grosso της οργάνωσης που είχε ρημάξει τα πολυτελή SUV στα νότια προάστια με 9 αρπαγές οχημάτων των οποίων η αξία ξεπερνά τις 550.000 ευρώ, ανάμεσά τους και το Ranger Rover γνωστού ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, αξίας 70.000 ευρώ και το θηριώδες Range Rover του συζύγου της Καλομοίρας, η αξία του οποίου αγγίζει τις 130.000 ευρώ. 

Το κόλπο

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, η ομάδα ξεκίνησε τη δραση της «τουλάχιστον, από τις αρχές του μήνα Αυγούστου του έτους 2021 έως και τα μέσα του μήνα Ιουνίου του έτους 2022, οι κατηγορούμενοι, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, διαπράττοντας διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών υπερπολυτελών οχημάτων, τύπου SUV, εργοστασιακής κατασκευής LAND ROVER RANGE ROVER και PORSCHE CAYENNE, καθώς και μικρής κατηγορίας οχημάτων, τύπου SMART, στις περιοχές Γλυφάδας, Βούλας, Νίκαιας, Περιστερίου και Χαϊδαρίου Αττικής, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, από την επακόλουθη διάθεση τους, μέσω εγκληματικού δικτύου τους.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, μετέβαιναν στις προαναφερόμενες περιοχές με αυτοκίνητο, μάρκας HYUNDAI GETZ, κατοχής του συλληφθέντος - κατηγορουμένου, όπου μόλις εντόπιζαν τα προς αφαίρεση οχήματα, τα οποία οι ιδιοκτήτες - κάτοχοί τους, είχαν σταθμευμένα εξωτερικά των κατοικιών τους ή πλησίον αυτών, κατόπτευαν το χώρο, πραγματοποιώντας με το «επιχειρησιακό» τους όχημα συνεχείς διελεύσεις.

Ακολούθως, τα μέλη της οργάνωσης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προσέγγιζαν πεζή το όχημα-στόχο και αφού έθραυαν τον υαλοπίνακα της θύρας του οδηγού ή συνοδηγού, εισέρχονταν σε αυτό, όπου απενεργοποιούσαν το σύστημα συναγερμού του και εντός ολίγων λεπτών το έθεταν σε λειτουργία.

Στη συνέχεια, οι δράστες, αφαιρούσαν το όχημα, το οποίο στάθμευαν για μικρό χρονικό διάστημα, σε απομονωμένα σημεία και οδούς (πλησίον αλσυλλίων και πάρκων) σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων και μόλις απέκλειαν την ύπαρξη εγκατεστημένης συσκευής εντοπισμού (GPS TRUCKER), η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανακάλυψή τους και κατ’ επέκταση στη σύλληψή τους, τα μετέφεραν σε άγνωστο σημείο και ακολούθως από τη διάθεσή τους στο εγκληματικό τους δίκτυο, αποκόμιζαν μεγάλο παράνομο περιουσιακό όφελος. Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων οχημάτων από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ανέρχεται στο ποσό των 550.000 ευρώ».

Τα super cars

Κλείσιμο
Στις επόμενες γραμμές αναφέρονται οι μεγάλες αρπαγές που έκανε η ομάδα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται πρόκειται για 9 τετελεσμένες και μια απόπειρα. «Από την προανακριτική έρευνα της Υ.Α.Ν/Α.Α. και την ανάλυση του συλλεχθέντος προανακριτικού υλικού, ήτοι καταθέσεις μαρτύρων, επισκόπηση κατασχεθέντος βιντεοληπτικού υλικού, ειδικές ανακριτικές πράξεις-άρση απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών, τοπική και χρονική εγγύτητα, ταυτοποιήθηκε ο συλληφθείς κατηγορούμενος και πιστοποιήθηκε η δράση της εγκληματικής οργάνωσης, σε 10 διακεκριμένες κλοπές οχημάτων, όπως αναλυτικά εμφαίνεται:

Κατά το χρονικό διάστημα από 00:45 έως 08:00 ώρες της 06/08/2021, μέλη της εγκληματικής ομάδας, αφαίρεσαν από την οδό Αλκιβιάδου στη Γλυφάδα Αττικής, το σταθμευμένο αυτοκίνητο, μάρκας RANGE ROVER, αξίας 75.000 ευρώ.

Περί την 01:30 ώρα της 21/08/2021, μέλη της εγκληματικής ομάδας, αφαίρεσαν από την οδό Αθανασίου Διάκου στη Βούλα Αττικής, το αυτοκίνητο, μάρκας RANGE ROVER, αξίας 60.000 ευρώ.

Κατά το χρονικό διάστημα από την 23:30 ώρα της 25/08/2021 έως την 03:00 ώρα της 27/08/2021, μέλη της εγκληματικής ομάδας, αφαίρεσαν από την οδό Τομπάζη στη Γλυφάδα Αττικής, αυτοκίνητο, που έφερε Γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας, μάρκας RANGE ROVER αξίας 90.000 ευρώ.

Κατά το χρονικό διάστημα από 02:10 έως 02:30 ώρες της 20/09/2021, μέλη της εγκληματικής ομάδας, αφαίρεσαν από την οδό Πανδώρας στη Γλυφάδα Αττικής, το υτοκίνητο, μάρκας RANGE ROVER, αξίας 70.000 ευρώ. Πρόκειται για το αυτοκίνητο του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Ρουμπέν Πέρεθ 

Κατά το χρονικό διάστημα από 16:00 ώρα της 04/10/2021 έως 12:00 ώρα της 05/10/2021, μέλη της εγκληματική ομάδας, αφαίρεσαν από την οδό Διαδόχου Παύλου στη Γλυφάδα Αττικής, το ταξινομημένο στις Η.Π.Α., μάρκας RANGE ROVER, αξίας 130.000 ευρώ, που ανήκει στον Γιώργο Μπούσαλη, σύζυγο της Καλομοίρας. 

Κατά το χρονικό διάστημα από την 23:59 ώρα της 20/02/2022 έως και 00:03 ώρα της 21/02/2022, μελή της εγκληματικής ομάδας, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από την οδό Δασκαρόλη στη Γλυφάδα, το σταθμευμένο αυτοκίνητο, μάρκας RANGE ROVER, αξίας 25.000 ευρώ, πλην όμως στην προσπάθεια τους να το θέσουν σε λειτουργία, ήχησε ο συναγερμός και τράπηκαν σε φυγή.

Κατά το χρονικό διάστημα από 19:00 ώρα της 22/02/2022 έως 12:00 ώρα της 24/02/2022, μελή της εγκληματικής ομάδας, αφαίρεσαν από την οδό Ανδρούτσου στη Γλυφάδα, το αυτοκίνητο, μάρκας RANGE ROVER, αξίας 40.000 ευρώ.

Κατά το χρονικό διάστημα από 22:00 ώρα της 09/03/2022 έως 10:00 ώρα της 10/03/2022, μέλη της εγκληματικής ομάδας, αφαίρεσαν από την οδό Μήδειας στη Νίκαια Αττικής, αυτοκίνητο, μάρκας PORSCHE CAYENNE, αξίας 66.000 ευρώ.

Κατά το χρονικό διάστημα από 21:00 ώρα της 22/03/2022 έως 08:30 ώρα της 23/03/2022, μέλη της εγκληματικής ομάδας, αφαίρεσαν από την οδό Ερμιονίδων στο Περιστέρι Αττικής, αυτοκίνητο, μάρκας SMART,

Απογευματινές ώρες της 14/06/2022 έως πρώτες πρωινές ώρες της 15/06/2022, μέλη της εγκληματικής ομάδας, αφαίρεσαν από την οδό Πλαταιών στο Χαϊδάρι Αττικής, αυτοκίνητο, εργοστασιακής κατασκευής SMART.

Η έφοδος

Απο έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του συλληφθέντος στον Ασπρόπυργο καθώς και σε έτερη κατοικία που διαμένει περιστασιακά στην ιδια περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 2 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, πακέτα τηλεφωνικών συνδέσεων, εκ των οποίων το ένα ήταν επιχειρησιακό, 2 ηλεκτρονικοί εγκέφαλοι οχημάτων, 1 άκοπο κλειδί αυτοκινήτου, 1 ομφαλός κλειδαριάς οχήματος, διάφορα εξαρτήματα οχημάτων όπως λεβιές ταχυτήτων και αεραγωγοί, 1 GPS, διαρρηκτικά εργαλεία και 40 μεταλλικά φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαμετρήματος των 9 mm.

Επιπλέον, από αστυνομικούς της Υ.Α.Ν/Α.Α, εντοπίστηκε εξωτερικά της κατοικίας του, «επιχειρησιακό» ι.χ.ε. αυτοκίνητο, μάρκας «HYUNDAI GETZ», το οποίο κατασχέθηκε. Ο συλληφθείς, ο οποίος είναι προσεσημασμένος για ομοειδή αδικήματα, οδηγήθηκε πρωινές ώρες της 16ης Μαίου στον εισαγγελέα.


Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ με την... περιουσία Παπανικόλα: Οι καταγγελίες για απάτη και τα ακίνητα

ΕΛΣΤΑΤ: Το προφίλ των Ελλήνων - Πόσο ευτυχισμένοι είναι, τι τρώνε, πόσο καπνίζουν

Αποκάλυψη για τη δολοφονία Γουέλς 48 χρόνια μετά: Ποιος «κάρφωσε» στη 17Ν τον σταθμάρχη της CIA


Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης