«Supercars»: Και ο πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Νίκος Μελίσσας θύμα του κυκλώματος

«Supercars»: Και ο πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Νίκος Μελίσσας θύμα του κυκλώματος

Πλήρωσε €66.000 για 9 IX που δεν είδε ποτέ - Στο ένα εκατ. ευρώ υπολογίζουν οι δικηγόροι τη συνολική λεία των δραστών από τις απάτες

melissas-bmw-x6m
Ο ταλαντούχος πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Νίκος Μελίσσας, ο οποίος φέτος υπερασπίζεται τα γκολπόστ της Νέας Σαλαμίνας Αμμοχώστου, είναι ένα από τα δεκάδες θύματα εξαπάτησης του κυκλώματος με τα «supercars».

Αρχικά, ο τερματοφύλακας ζήτησε από τα μέλη του κυκλώματος να του φέρουν ένα Toyota C-HR 2017, αυτόματο, υβριδικό, για το οποίο του είπαν ότι θα το αγοράσει 12.000 ευρώ όταν το ίδιο μοντέλο πωλείται σήμερα περίπου 25.000 ευρώ. Επιπλέον «αγόρασε» ένα ίδιο μοντέλο του 2018 και μετά τον έπεισαν να παραγγείλει ένα Mercedes GLC 220, πετρελαιοκίνητο, αυτόματο του 2019. Συνολικά, και για τα τρία αυτοκίνητα κατέβαλε 36.000 ευρώ.

Τα μέλη του κυκλώματος εκμεταλλεύτηκαν τις γνωριμίες του ποδοσφαιριστή και με δόλια μέσα τον έπεισαν να αγοράσει νέα οχήματα τα οποία θα μεταπουλούσε σε άλλους γνωστούς του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Μελίσσας, που είχε πειστεί για την φερεγγυότητα του πρώην προέδρου της ομοσπονδίας ελληνικής πυγμαχίας και του εκτελωνιστή από την Πάτρα, δηλαδή, των δυο βασικών μελών του κυκλώματος, σκέφτηκε να επεκτείνει τις δραστηριότητες αγοράς, μεταφέροντας πολυτελή αυτοκίνητα στη Μύκονο, με σκοπό τη χρήση τους, ως μεταφορικά μέσα για τουρίστες.

Για λογαριασμό του συγκεκριμένου εγχειρήματος, ο Νίκος Μελίσσας ανέθεσε στα μέλη της σπείρας να βρουν από το εξωτερικό ένα Range Rover, μοντέλο Velar, χρονολογίας 2018, πετρελαιοκίνητο και αυτόματο, το οποίο, όπως του είπαν, θα του κόστιζε 20.000 ευρώ. Ωστόσο με μια γρήγορη ματιά, το ίδιο ακριβώς μοντέλο δεν το βρίσκεται σε τιμή κάτω των 70.000 ευρώ, στις αγγελίες πώλησης μεταχειρισμένων Ι.Χ.

Επιπλέον, ο πρώην τερματοφύλακας ζήτησε ένα BMW X6 M, πετρελαιοκίνητο, αυτόματο, χρονολογίας 2019, το οποίο, όπως του είπαν, θα κόστιζε 35.700 ευρώ και έτσι κατέβαλε 7.850 ευρώ ως προκαταβολή. Σημειωτέον, αντίστοιχα μοντέλα πωλούνται πάνω από 100.000 ευρώ.

Ακόμη ο Νίκος Μελίσσας, ζήτησε ένα Fiat 500, για το οποίο, τον ξεγέλασαν πως θα το αγόραζε μόλις 5.000 ευρώ. Τελικά, έδωσε τα μισά χρήματα ως προκαταβολή για το συγκεκριμένο Ι.Χ.

Κλείσιμο
Οι παραγγελίες του τερματοφύλακα για την αγορά πολυτελών αυτοκινήτων δεν σταμάτησαν εκεί. Και αυτό διότι, όπως του είχαν εξηγήσει, η παράδοση θα ολοκληρωνόταν ύστερα από έξι μήνες, χρόνος αρκετός για να μην προλάβει ο Μελίσσας να υποψιαστεί την απάτη.

Έτσι παρήγγειλε κι ένα Mercedes A Class έναντι 8.000 ευρώ, ένα Toyota Yaris έναντι 6.000 ευρώ και ένα Ford Fiesta έναντι 5.000 ευρώ.

Συνολικά για όλα τα αυτοκίνητα κατέβαλε 66.350 ευρώ. Τα χρήματα, σύμφωνα με τον ίδιο τον τερματοφύλακα, κατατέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του παράγοντα της πυγμαχίας και του εκτελωνιστή από την Πάτρα, όμως δεν παρέλαβε ποτέ κάποιο απ’ τα αυτοκίνητα.

«Ύστερα από διαμαρτυρίες μου, ο πρώτος εγκαλούμενος με ενημέρωσε πως ήταν θύμα εξαπάτησης από τον δεύτερο εγκαλούμενο και πως εν τέλει όλες αυτές οι δικαιολογίες καθυστέρησης ήταν λεγόμενα εκείνου» καταλήγει στη μήνυσή του ο πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ.

Συνολικά, το κύκλωμα έλαβε πάνω από μισό εκατ. ευρώ από προκαταβολές 30 εξαπατημένων ενώ οι δικηγόροι των θυμάτων εκτιμούν ότι η απάτη ξεπερνά ενδεχομένως και το 1 εκατ. ευρώ.

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, νομικός εκπρόσωπος 30 εξαπατημένων πελατών, έκανε λόγο για μια πρωτοφανή υπόθεση απάτης για την οποία χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία για την υποβολή μηνύσεων κατά των δύο δραστών.

Ειδήσεις σήμερα:

Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη στέγη» - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Ο Μέσι έκλεισε στην Αλ Χιλάλ με 450 εκατ. το χρόνο!

Μπροστά στα μάτια της αδερφής της παρασύρθηκε από το ΙΧ η 12χρονη στην Καλλιθέα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης