Λαμία: Έφεση στην ποινή φυλάκισης του γιατρού που κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο του 9χρονου Δημήτρη Κατσαούνου

Λαμία: Έφεση στην ποινή φυλάκισης του γιατρού που κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο του 9χρονου Δημήτρη Κατσαούνου

Η αρχική ποινή που επιβλήθηκε ήταν φυλάκιση 8 μηνών με 3ετή αναστολή - Σύμφωνα με την έφεση του αντιεισαγγελέα η ποινή του θα πρέπει να είναι τρία χρόνια

dimitris_katsaounos
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του μικρού Δημήτρη Κατσαούνου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 9 ετών, τον Ιούλιο του 2017 και ενώ είχε πέσει από το ποδήλατό του χτυπώντας στην κοιλιά, μετά από ιατρικά λάθη του γιατρού που τον εξέτασε και χειρούργησε.

Ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Νικήτας Θεολογίτης άσκησε έφεση κατά της απόφασης για την ποινή του ιατρού, ο οποίος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η αρχική ποινή που επιβλήθηκε ήταν φυλάκιση 8 μηνών με 3ετή αναστολή, ενώ σύμφωνα με την έφεση του αντιεισαγγελέα η ποινή του θα πρέπει να είναι τρία χρόνια.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της έκθεσης εφέσεως, ο κατηγορούμενος γιατρός θα μπορούσε να αντιμεωπίσει την εν εξελίξει περιτονίτιδα την οποία εμφάνισε ο 9χρονος μετά τον τραυματισμό του, αλλά αυτό δεν συνέβη λόγω πολλαπλών παραλείψεων κατά τη διάρκεια νοσηλείας του μικρού Δημήτρη από 22 Ιουλίου έως και 26 Ιουλίου 2017.

«...Μη διαγνώσκοντος και μη αντιμετωπίζοντας άμεσα χειρουργικά την εν εξελίξει περιτονίτιδα την οποία εμφάνισε ο θανών μετά τον τραυματισμό του, παρότι μπορούσε (ο κατηγορούμενος) να προβεί στην ορθή διάγνωση λαμβάνοντας υπόψη του και τις απεικονιστικές εξετάσεις και ασφαλώς τη διαρκώς επιδεινούμενη κλινική εικόνας του ασθενούς και να αντιμετωπίσει την πάθηση (αν επεδείκνυε την οφειλόμενη προσοχή) με αποτέλεσμα να προβεί σε χειρουργική αντιμετώπιση της καθυστερημένα, δηλαδή σε χρόνο κατά τον οποίο η κατάσταση της υγείας του ανηλίκου είχε επιβαρυνθεί ιδιαίτερα, με περαιτέρω συνέπεια να μην είναι δυνατή η σωτηρία του ούτε εντός του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Παν. και Αγλαϊα Κυριακού όπου διακομίσθηκε την 26η.7.2017 και να επέλθει εκεί την ίδια ημέρα ο θανατός του…» αναφέρεται στην έκθεση.


Ειδήσεις σήμερα:

Μύκονος: «Μας απειλούν ένοπλοι μπράβοι, αλλά δεν φοβόμαστε», κατήγγειλε η πρόεδρος των Αρχαιολόγων - Δείτε βίντεο

Καβάλα: Αμετανόητος ο 55χρονος που σκότωσε την 43χρονη Αΐντα - Έβαλε τα γέλια στο δικαστήριο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με στόχο την αυτοδυναμία σε περιοδεία στη Φθιώτιδα - Πρώτη στάση το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης