Μυτιλήνη: Πώς έγινε το ναυάγιο με τους τρεις νεκρούς - «Τα κύματα τους χτυπούσαν στα βράχια»

Μυτιλήνη: Πώς έγινε το ναυάγιο με τους τρεις νεκρούς - «Τα κύματα τους χτυπούσαν στα βράχια»

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νότια της Λέσβου

lesbos-navagio-ploio
Τραγική ήταν η κατάληξη του ναυαγίου της λέμβου που επέβαιναν 41 μετανάστες ανοικτά της Μυτιλήνης, και κατέληξε στην περιοχή της Θέρμης.

Το ναυάγιο συνέβη σε καιρικές συνθήκες βόρειων παγωμένων ανέμων έντασης μέχρι και έξι Μποφόρ. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα λίγο μετά τις 6:30 σήμερα το πρωί, η βάρκα έπεσε με δύναμη πάνω στα βράχια κάτω από το στρατιωτικό φυλάκιο της Προβοσκίδας στον Άγιο Γεώργιο της Θερμής στη Λέσβο. Ως αποτέλεσμα, η λέμβος σκίστηκε και οι άνθρωποι που επέβαιναν στη βάρκα βρέθηκαν στη θάλασσα. 

«Τα κύματα τους χτυπούσαν πάνω στα βράχια. Απίστευτες εικόνες με ανήμπορους ανθρώπους που κοπανούσαν πάνω στα κοφτερά βράχια» λέει αυτόπτης μάρτυρας του ναυαγίου στην ιστοσελίδα stonisi.gr.

Υπενθυμίζεται ότι οι ελληνικές Αρχές ανέσυραν τρεις νεκρούς (δύο γυναίκες, ένας άνδρας) από τη θάλασσα κατά τη διάρκεια των ερευνών, ενώ μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 27 άτομα. Σύμφωνα με όσα είπαν έκείνοι που επέβαιναν στη βάρκα, στη λέμβο επέβαιναν συνολικά 41 άνθρωποι. Ο αριθμός των διασωθέντων ανέβηκε αφού στη ξηρά βρέθηκαν ακόμα οκτώ άτομα καλά στην υγεία τους.
Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά  ν.  Λέσβου
 

Κλείσιμο
Όπως λένε επίσης οι διασωθέντες του ναυαγίου, στη λέμβο επέβαιναν και μωρά. Στο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί 10 εκ των διασωθέντων, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται στο ΚΥΤ. Μια ακόμα γυναίκα βρέθηκε στην περιοχή της Θέρμης. Έξι άνδρες, τρεις γυναίκες και ένα παιδί είναι στο νοσοκομείο.

thalassa-18
thalassa-17
thalassa-16
thalassa-15


Το επίσημο δελτίο τύπου του Λιμενικού Σώματος

Σε εξέλιξη βρίσκεται, από πρωινές ώρες σήμερα, επιχείρηση έρευνας και διάσωσης υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, προς εντοπισμό αγνοούμενων αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή ''Προβοσκίδα'' ανατολικά ν. Λέσβου.

thalassa-5
thalassa-6


Ειδικότερα, μετά από εντοπισμό λέμβου σε βραχώδες σημείο στην ως άνω περιοχή, ξεκίνησαν άμεσα έρευνες από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α. από αέρος, ενώ από ξηράς επιχειρούν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και κλιμάκια ΕΛ.ΑΣ και Π.Υ.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 19 αλλοδαποί, ενώ έχουν ανασυρθεί τρεις (03) σοροί.

thalassa-1
thalassa-2
thalassa-3


Κατά δήλωσή τους, επέβαιναν περίπου σαράντα ένας (41) αλλοδαποί σε λέμβο, η οποία είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια. Να σημειωθεί ότι, κατά τον εντοπισμό τους, κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο). Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι δυσμενείς με ανέμους βορειοανατολικούς εντάσεως 6 BF.

thalassa-7
thalassa-8


Οι έρευνες συνεχίζονται ενώ εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου


Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί «ξεφουσκώνει» ο Ανδρουλάκης - Αποσύρθηκαν 145 υποψήφιοι βουλευτές σε 4 μήνες


Τζένιφερ Λόπεζ σε Μπεν Άφλεκ στα Grammy: «Σταμάτα, δείξε πιο φιλικός»


Πόπη Τσαπανίδου: Χαμός στο Twitter με το «πρόεδρε έλα με φόρα» προς τον Τσίπρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης