Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Ραγδαία επιδείνωση με νέο κύμα έντονων χιονοπτώσεων

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Ραγδαία επιδείνωση με νέο κύμα έντονων χιονοπτώσεων

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»

hioni-vradi
Πυκνές χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας και τη Δευτέρα προβλέπει το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ για την κακοκαιρία Μπάρμπαρα.

Τα χιόνια θα φτάσουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και σε Σποράδες, Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 03-02-2023/13:00 τοπική ώρα, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ως εξής:

Χιονοπτώσεις

1) Τη Δευτέρα (06/02/2023) χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη (τις πρωινές ώρες), τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης και από αργά το βράδυ στην ανατολική Μαγνησία.

Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, οι οποίες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.

2) Την Τρίτη (07/02/2023) οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης και στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.

Παγετός

Κλείσιμο
Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Θυελλώδεις Άνεμοι

Βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και από την Τρίτη (07/02/2023), σταδιακά θα εξασθενήσουν.


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί πως έρχεται έξαρση των καιρικών φαινομένων με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό. Και λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης των καιρικών φαινομέων έχουν γίνει συστάσεις στους πολίτες να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και απήυθυνε έκκληση στον ιδιωτικό τομέα οι εργαζόμενοι για τους οποίους απαιτείται η φυσική παρουσία να προσέλθεουν μετά τις 10.00 το πρωί στην εργασία τους.


Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»:





Μεγάλοι όγκοι χιονιού θα «σκεπάσουν» τη Δευτέρα (6/2) το μεγαλύτερο τμήμα της Αττικής

Πάντως, τη Δευτέρα (6/2) αναμένεται το μεγάλο «χτύπημα» της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα στην Αττική, όπως προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος έκανε λόγο για μεγάλο όγκο χιονιού από τα ξημερώματα μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας.

Μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημέρωσε για την εξέλιξη της κακοκαιρίας. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι η Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, αλλά και η Κρήτη σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Αυτό ενδέχεται να δημιουργήσει μεγάλο πάχος χιονιού στην επιφάνεια με έμφαση τα βόρεια, βορειοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα της Αττικής, εξήγησε και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι σε ετοιμότητα και ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους.

Η ανάρτηση:

«Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία προς τα ξημερώματα αύριο και μέχρι το μεσημέρι αναμένουμε μεγάλο όγκο χιονόπτωσης στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού Αττικής.

Αυτό ίσως οδηγήσει σε μεγάλο πάχος χιονιού στην επιφάνεια με έμφαση τα βόρεια βορειοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα.

Αντίστοιχη εικόνα λαμβάνουμε και για Βοιωτία, Εύβοια αλλά και Κρήτη σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Μεγάλη προσοχή και ετοιμότητα από όλους μας!».




Στις 2 με 3 τα χαράματα ο νέος γύρος χιονοπτώσεων


Από την πλευρά του, ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για νέο γύρο χιονοπτώσεων στην Αττική μέσα στη νύχτα, με την κακοκαιρία να φέρνει χιόνια σε περιοχές της Αττικής γύρω στις 2 με 3 τα χαράματα της Δευτέρας, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας και σε παραθαλάσσιες περιοχές.

«Φίλες και φίλοι

Πρόσκαιρη είναι η ύφεση των φαινομένων στην Αττική!

Οι πιο αξιόλογες χιονοπτώσεις μέχρι στιγμής εντοπίζονται στα δυτικά τμήματα του λεκανοπεδίου , οπου το έστρωσε σύμφωνα με τα μηνύματα που μου στέλνετε ακόμα και πάνω από τα 150μ υψόμετρο.

Κατά τη διάρκεια των μεταμεσονύχτιων αργά όμως ωρών (χοντρικά μετά τις 2 με 3 τη νύχτα) αναμένεται ένας νέος γύρος χιονοπτώσεων στις περισσότερες περιοχές του νομού Αττικής (και στα ανατολικά τμήματα της ) ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές (καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση), και φυσικά στο κέντρο της Αθήνας, που κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι πυκνές και είναι πιθανό να διατηρηθούν περίπου μέχρι και τις προμεσημβρινές -μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας για να εξασθενήσουν και πάλι σταδιακά σε μεγάλο τμήμα του νομού, αφήνοντας όμως πίσω τους κατά πάσα πιθανότητα αξιόλογες χιονοστρώσεις ανάλογα φυσικά το υψόμετρο».




Πότε και σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»


Επίσης, η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου παρουσίασε στο Mega πότε θα χτυπήσει το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα». Όπως ανέφερε, θα χιονίσει στα πεδινά της Θράκης, στα νότια της Χαλκιδικής, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, μέχρι περίπου και τη Χίο, στην ανατολική Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, στις Σποράδες, στην Εύβοια, πρόσκαιρα στα βόρεια νησιά των Κυκλάδων και στην Κρήτη. Στις συγκεκριμένες περιοχές αναμένονται χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα, σχεδόν πεδινά και μόνο στην Κρήτη θα χιονίζει στα ημιορεινά από τα 500μ αλλά πυκνά.

Για ακόμα μια ημέρα, σε Εύβοια και ανατολική Στερεά θα σημειωθούν έντονα φαινόμενα, αλλά κατά διαστήματα μέσα στη μέρα, με εξάρσεις και υφέσεις. Στα νότια της χώρας θα εκδηλωθούν καταιγίδες, ενώ στα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, αλλά θα δημιουργηθεί ισχυρός παγετός και σε περιοχές στα βορειοδυτικά ο παγετός θα είναι ολικός, αφού το θερμόμετρο θα δείχνει αρνητικές τιμές όλη την ημέρα. Επίσης, αναμένονται ελάχιστες θερμοκρασίες με τιμή ακόμα και -15C βαθμούς. Το κρύο θα είναι τσουχτερό και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα πλησιάσει τους 5-10 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τοπικά 11 στο νότιο Αιγαίο. Η αισθητή θερμοκρασία θα είναι μικρότερη, αφού θα πνέουν σφοδροί άνεμοι, βορειοανατολικοί 7-9 μποφόρ στο Αιγαίο, 4-6 μποφόρ στο Ιόνιο.

Στην Αττική αναμένονται χιονοπτώσεις στα βόρεια και ανατολικά σε χαμηλά υψόμετρα, σχεδόν πεδινά του νομού, μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες. Στη συνέχεια θα υπάρξει μια ύφεση των φαινομένων και θα χιονίσει εκ νέου το βράδυ, ωστόσο περιμένουμε τη Δευτέρα εξασθενημένες χιονοπτώσεις, μικρότερης έντασης στο νομό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2-5 βαθμούς , και θα φυσάει βορειοανατολικός άνεμος 7-8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αραιή νέφωση, που θα πυκνώσει το μεσημέρι. Μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες αναμένονται χιονοπτώσεις στα νότια της Χαλκιδικής. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4-3 βαθμούς και οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 5-7 μποφόρ.

Την Τρίτη, θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια, και τις Σποράδες. Το πρωί θα είναι πυκνές, σταδιακά θα εξασθενήσουν. Βροχές αναμένονται στα νότια της χώρας. Έντονο θα είναι το κρύο, με το θερμόμετρο το μεσημέρι να μην ξεπερνάει τους 5-10 βαθμούς και μέχρι 11 στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα, ενώ θα δημιουργηθεί και ισχυρός παγετός. Βορειοανατολικοί οι άνεμοι μέχρι 7, το πρωί στο Αιγαίο και 8 μποφόρ.

Την Τετάρτη, οδεύουμε σε τροχιά βελτίωσης, καθώς τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά όσον αφορά τις χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν κι άλλο. Ωστόσο περιμένουμε να δημιουργηθεί ισχυρός παγετός σε όλη τη χώρα, καθώς θα επικρατήσουν θερμοκρασίες που δε θα ξεπεράσουν τους 5-10 βαθμούς το μεσημέρι. Βοριάδες στα πελάγη 5-7 το πρωί και 8 μποφόρ.

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqau0qaqja61)


Η ενημέρωση από την Πυροσβεστική


«Όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα καθόλη τη διάρκεια της νύχτας» ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι όπου πραγματοποιήθηκε και νέα ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη, με τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργών, της φυσικής ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας. Αναλυτικά:

«Νέα συντονιστική σύσκεψη ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπό τον Υπουργό κύριο Χρήστο Στυλιανίδη, με τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργών, της φυσικής ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, όλων των εμπλεκόμενων φορέων, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας καθώς και επιστημονικής ομάδας μετεωρολόγων.

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η κακοκαιρία συνεχίζεται και παρά, την κατά τόπους πρόσκαιρη ύφεση, τις επόμενες ώρες αναμένεται τα φαινόμενα να ενταθούν.

Κατά τη διάρκεια της αποψινής νύχτας, και τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο, αναμένεται έξαρση των φαινομένων με ισχυρές χιονοπτώσεις, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός. Απαιτείται μεγάλη προσοχή. Ιδίως από όσους χρειαστεί να μετακινηθούν.

Για αυτό και απευθύνεται ισχυρή σύσταση προς τον ιδιωτικό τομέα, να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους των οποίων απαιτείται η φυσική παρουσία, να προσέλθουν στις εργασίες τους, μετά τις δέκα το πρωί.

Κατά τη σημερινή ημέρα, υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις όπου το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε κλήσεις για κοπές δέντρων λόγω πτώσης και για ακινητοποιημένα οχήματα που δεν ήταν εφοδιασμένα με αντιολισθητικά μέσα. Όπου χρειάστηκε, δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, μετέφεραν σε ασφαλή σημεία τους επιβαίνοντες και ρυμούλκησαν τα οχήματά τους.

Οι σταθμοί βάσης που δημιουργήθηκαν στις περιοχές που επηρεάζονται από την κακοκαιρία, έχουν ενισχυθεί με επιπρόσθετες δυνάμεις και μέσα, κυρίως του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, αλλά και με οχήματα για ρίψη αλατιού στο οδόστρωμα όπου χρειαστεί.

Όλες οι δυνάμεις θα παραμείνουν σε πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας, υπό το συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Έχουν ήδη εκδοθεί σχετικές ανακοινώσεις, από τα αρμόδια Υπουργεία, Εσωτερικών, Παιδείας, Εργασίας, Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, καθώς και από τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας για τις περιοχές όπου αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου:

- τα σχολεία θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση

- τα δικαστήρια δεν θα λειτουργήσουν,


- ομοίως και τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και


- θα εφαρμοστεί η τηλεργασία στο δημόσιο τομέα


Επίσης, ισχυρή σύσταση για εφαρμογή τηλεργασίας, έχει απευθύνει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις όπου αυτό είναι εφικτό.


Τονίζουμε και πάλι, την ανάγκη:

- για δραστικό περιορισμό μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες

- για διαρκή ενημέρωση σχετικά με τη βατότητα του οδικού δικτιού και τις μετεωρολογικές προβλέψεις και

- για λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αυτοπροστασίας, που είναι αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Η εξέλιξη των επικίνδυνων φαινομένων θα παρακολουθείται καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας, με τη συνεργασία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και της επιστημονικής ομάδας μετεωρολόγων».

Δείτε την ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

LIVE: Ενημέρωση για την κακοκαιρία


Η πρόγνωση από την ΕΜΥ μέχρι και την Πέμπτη (9/2)


Κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις θα εξακολουθήσουν να σημειώνονται στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές -στα κεντρικά και βόρεια- με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει μεταβολή και θα κυμαίνεται σε κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός και στα βορειοδυτικά και τα ορεινά τοπικά ολικός.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο και κατά διαστήματα τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λιγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Μακεδονία παροδικά αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοτπώσεις. Στη Θράκη χιονόνερο και κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα θαλάσσια τμήματα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον ένα) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ασθενείς τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου, την δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά και στα ορεινά - ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη Θεσσαλία κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις. Στην ανατολική Στερεά και τις Σποράδες πυκνές κατά περιόδους χιονοπτώσεις. Στην ανατολική Πελοπόννησο παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα βαθμιαία σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά - ημιορεινά χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8, τοπικά έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου χιονόνερο και κατά περιόδους τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8, τοπικά έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7, στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Για την Τρίτη (7/2)

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, το Αιγαίο (εξαιρουμένων των Δωδεκανήσων) και πρόσκαιρα στη δυτική Πελοπόννησο και τα νότια νησιά του Ιονίου αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι χιονοπτώσεις στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια είναι πιθανό κατά διαστήμτα να είναι πυκνές.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί 8 μποφόρ και στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή. Η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 5 με 6 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 6 με 8 βαθμούς, στα δυτικά και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 9 με 10 βαθμούς και μόνο στα Δωδεκάννησα θα φτάσει τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός και στα βορειοδυτικά και τα ορεινά τοπικά ολικός.

Για την Τετάρτη (8/2)

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο (εξαιρουμένων των Δωδεκανήσων) νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός και στα βορειοδυτικά και τα ορεινά τοπικά ολικός.

Για την Πέμπτη (8/2)

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο (εξαιρουμένων των Δωδεκανήσων) νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς στα νότια πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί στα ανατολικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά και τα ορεινά θα είναι τοπικά ισχυρός.

Ειδήσεις σήμερα:

Σταθμός Λαρίσης: Δεμένος και άγρια μαχαιρωμένος βρέθηκε 47χρονος Πακιστανός

Εκλογές στην Κύπρο: Πρωτιά Χριστοδουλίδη με δύο μονάδες διαφορά από τον Μαυρογιάννη

Σύσταση Πυροσβεστικής για την κακοκαιρία: Οι εργαζόμενοι να πάνε για δουλειά μετά τις 10 το πρωί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης