Διευθυντικό στέλεχος σε φαρμακευτικές και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ο συλληφθείς «Μάξιμος Σαράφης»

Διευθυντικό στέλεχος σε φαρμακευτικές και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ο συλληφθείς «Μάξιμος Σαράφης»

Τι αναφέρει στο βιογραφικό του ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης

φιλιοστωρ3829
Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Φαρμακευτική και σε διαδικασία απόκτηση δεύτερου πτυχίου  στη Διοίκηση Επιχειρήσεων είναι ο  Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, ο προστατευόμενος  μάρτυρας από τα τέλη του 2017 της υπόθεσης Novartis με το κωδικό όνομα “Μάξιμος Σαράφης”, ο οποίος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο, μετά τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ο 50χρονος, μαζί με έξι ακόμα άτομα, κατηγορούνται για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, της πλαστογραφίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Όπως αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα, ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης και οι έξι που κατηγορούνται, με τους τέσσερις να αναζητούνται, βρίσκονται πίσω από τη σύσταση «μαϊμού» εταιρείας που υποσχόταν μεσολάβηση για δάνεια πολλών εκατομμυρίων, χρεώνοντας τα θύματα τους 100.000 ευρώ το άτομο.

Σύμφωνα με τα βιογραφικά του στοιχεία, ο 50χρονος το 2014 είχε λάβει μέρος ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό “Όλοι μαζί” του υποψήφιου δημάρχου Παλλήνης-Γέρακα, Κώστα Μπάκα. Την ίδια εποχή ήταν και διευθυντής, από το 2008, του Τμήματος Επικοινωνίας & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στη φαρμακευτική εταιρεία Novartis.

Μέχρι τότε, τουλάχιστον, μαζί με τη σύζυγο του και τα δυο τους παιδιά, ζούσαν για έξι χρόνια στο Γέρακα.

Όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του, ο 50χρονος για πάνω από 20 χρόνια εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως διευθυντικό στέλεχος σε φαρμακευτικές επιχειρήσεις στους τομείς Marketing, Πωλήσεων και Επικοινωνίας και φέρει πολυάριθμες εταιρικές αλλά και προσωπικές διακρίσεις.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Φαρμακευτικής και τελειόφοιτος σε ένα δεύτερο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Marketing (Ε.Ε.Φα.Μ.) και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Ινστιτούτο Κοινωνικής Ευθύνης (C.R.I.). Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών (Π.Ε.Φ.), μέλος της επιτροπής Pharma Committee του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και της ομάδας εργασίας Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.).

Για τη συμμετοχή του στις δημοτικές εκλογές ο ίδιος είχε αναφέρει: «Στηρίζω τον ανεξάρτητο συνδυασμό “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ”, γιατί θέλω να βοηθήσω έτσι ώστε ο δήμος μας να λειτουργήσει με πρότυπα μεγάλων οργανισμών, με αποτελεσματικότητα στη διοίκηση και απόλυτη διαφάνεια. Επίσης, επιθυμώ η πόλη μας να γίνει φιλική και ανθρώπινη για τους δημότες και πόλος έλξης για όσους την επισκέπτονται. Τέλος, θα βοηθήσω με την εμπειρία μου στην Κοινωνική Ευθύνη να χαραχτεί σοβαρή κοινωνική πολιτική για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες», δηλώνει ο ίδιος για την υποψηφιότητα του».

Ένα χρόνο μετά και συγκεκριμένα το 2015 ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης ανέλαβε Καθήκοντα Managing Director της MnMS, Marketing & Media Services, μια εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων επαγγελματικών υπηρεσιών για προϊόντα, υπηρεσίες, πρόσωπα, εταιρείες και οργανισμούς. Η εταιρεία είχε τις δραστηριότητές της σε τρεις βασικούς άξονες: Υπηρεσίες Marketing & Business Consulting, Υπηρεσίες Media & Διαδικτύου και Εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες στο χώρο της υγείας.

Ειδήσεις σήμερα:

Σε γυναικείες φυλακές τρανς κρατούμενη που βίασε δύο κοπέλες πριν αλλάξει φύλο


Τα λένε στο Μιλάνο για το Qatargate Ιταλοί και Βέλγοι εισαγγελείς - Στο τραπέζι οι λογαριασμοί Παντσέρι και Τζόρτζι

Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας του 47χρονου στην Καλαμάτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης