Καιρός: «Σαρώνουν» οι άνεμοι - Πάνω από 100 χλμ/ώρα οι ριπές του ανέμου στην Κάρυστο

Καιρός: «Σαρώνουν» οι άνεμοι - Πάνω από 100 χλμ/ώρα οι ριπές του ανέμου στην Κάρυστο

Θυελλώδεις νοτιάδες ανεβάζουν τη θερμοκρασία μέχρι αύριο

kairos-anemoi-karistos-bofor-meteo
Θυελλώδεις νοτιάδες επικρατούν σήμερα στην χώρα.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι ισχυρότερες ριπές ανέμου έως τις 10:30 περίπου καταγράφηκαν στην Παξιμάδα Καρύστου (143 χλμ/ώρα) στην Κερατέα (101 χλμ/ώρα), στο Πόρτο της Τήνου (100 χλμ/ώρα) και στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας (100 χλμ/ώρα). Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι οκτώ σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές.

kairos-anemoi-kairossimera-meteo

Η εξέλιξη του καιρού - Πότε ξεκινά η κακοκαιρία



Αλλάζει από την Παρασκευή το σκηνικό του καιρού, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ραγδαία επιδείνωση με πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρούς ανέμους αλλά και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα.

ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Πολικές αέριες μάζες αναμένεται να καλύψουν...

Posted by Klearhos Marousakis on Tuesday, January 17, 2023

Ο καιρός με μια ματιά

-Βροχές κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο , περισσότερες από την Παρασκευή και μετά

-Η θερμοκρασία μέχρι το τέλος της εβδομάδος θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα

-Οι νότιοι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ και τοπικά 8 με 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση την Πέμπτη

Ζεστός ο καιρός σήμερα με 20άρια - Πότε αλλάζει το σκηνικό του καιρού 

Μέχρι και την Πέμπτη σε αρκετές περιοχές της χώρας μας θα κυριαρχούν υψηλές θερμοκρασίες με τους νοτιάδες να μεταφέρουν και αφρικανική σκόνη όπου για παράδειγμα στην Αθήνα θα συναντάμε θερμοκρασίες κατά 6 με 8 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για τον μήνα που διανύουμε η μέση μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα είναι περίπου οι 12 με 13 βαθμοί και θα βρισκόμαστε κοντά στους 20°, αναφέρει σε σημερινή ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. 

Κλείσιμο
kairostetarti-kairos-thermokrasies



Ωστόσο, από την Παρασκευή πολικές αέριες μάζες αναμένεται να καλύψουν μεγάλο μέρος της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης και μάλιστα θα φτάσουν μέχρι και την Ιταλία όπου εκεί καθώς θα συγκρουστούν με θερμότερες και υγρότερες από την κεντρική Μεσόγειο αναμένεται να σχηματίσουν αυτό που στην Μετεωρολογία ονομάζουμε "Μετεωρολογική βόμβα", δηλαδή ένα βαρομετρικό χαμηλό του οποίου η ατμοσφαιρική πίεση πέφτει με πολύ γρήγορο ρυθμό.

Καθώς αυτό το σύστημα κακοκαιρίας θα κινηθεί προς τα βορειοανατολικά θα προκαλέσει κακοκαιρία στη χώρα μας το τριήμερο Παρασκευή - Κυριακή με κύρια χαρακτηριστικά τους πολύ ισχυρούς ανέμους, την πτώση της θερμοκρασίας, τα χιόνια στα βουνά μας αλλά ακόμη και μέσα σε πόλεις στη δυτική Μακεδονία, καθώς και τις ισχυρές βροχές - καταιγίδες.

Ψυχρές αέριες μάζες πολικής προελεύσεως μεταφέρονται προς τη βόρεια και την κεντρική Ευρώπη, με συνέπεια την επικράτηση εκεί καθαρά χειμωνιάτικων συνθηκών που θα διαρκέσουν αρκετές ημέρες. 

Στην πρόγνωσή του ο Δημήτρης Ζιακόπουλος κάνει λόγο αξιόλογες κατά τόπους χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου.

'Οπως αναφέρει: 

«Αντίθετα, στις Ν-ΝΑ περιοχές της ηπείρου μας θα κυριαρχήσουν οι Ν-ΝΔ άνεμοι, με αποτέλεσμα τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Στη χώρα μας, ειδικότερα, το διήμερο Τετάρτης και Πέμπτης (18 & 19/1) αναμένονται: νοτιάδες με ένταση ως τα 8 μποφόρ, θερμοκρασίες ως τους 20 βαθμούς και βροχές στις προσήνεμες στο Ν-ΝΔ ρεύμα περιοχές.


Οι βροχές θα είναι αξιόλογες στο Β. Ιόνιο και την Ήπειρο, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Κατά τα άλλα, χιόνια θα πέσουν στα ψηλά βουνά και οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά σκόνης από τη Β. Αφρική προς την περιοχή μας.

Την Παρασκευή (20/1), βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται σχεδόν σε όλη τη χώρα και μάλιστα τα φαινόμενα στη Δ. Ελλάδα, την Α. Μακεδονία, τη Θράκη και το Α. Αιγαίο θα είναι κατά τόπους έντονα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση κι έτσι τα χιόνια στη Δ-ΒΔ Ελλάδα θα κατέβουν και σε ημιορεινές περιοχές».

 



Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας στη χώρα μας




Εξαιρετικά μεγάλα ύψη βροχής στην ορεινή βορειοδυτική Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο - Η ανάρτηση Αρναούτογλου

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΑ ΥΨΗ ΒΡΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 24ΩΡΟ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ- ΑΡΧΗ...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Tuesday, January 17, 2023



Ειδήσεις σήμερα:

Survivor All Star: Οι τέσσερις του τάκου και η… βόμβα της Μαριαλένας – Δείτε βίντεο

Δίκη για τη δολοφονία Άλκη Καμπανού: Η στιγμή της αποχώρησης της μητέρας του εν μέσω συνθημάτων - Δείτε βίντεο

Dentist pass: Δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις για παιδιά 6-12 ετών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης