Οι Μικροί Ήρωες της Ελλάδας

Οι Μικροί Ήρωες της Ελλάδας

Η Kaizen Gaming δεν αποτελεί μόνο ένα ελληνικό success story ανάπτυξης και εξέλιξης αλλά παραμένει πιστή στη δέσµευσή της να συνεισφέρει ενεργά στην κοινωνία.

kai2

Από την πρώτη στιγμή δραστηριοποίησής της το 2012, η Kaizen Gaming  μπήκε δυναμικά στην αγορά ενώ εξελίχθηκε γρήγορα σε μία από τις κορυφαίες Gametech εταιρίες παγκοσμίως, αποτελώντας ένα ελληνικό success story ανάπτυξης και εξέλιξης με παρουσία σε 12 χώρες.

Από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της, παράλληλα με την επιχειρηματική της ανάπτυξη, έθεσε τη δική της βέλτιστη πρακτική ενεργής κοινωνικής προσφοράς, έχοντας ενσωματώσει την κοινωνική δράση στη δραστηριότητά της αλλά και στην κουλτούρα των 1.500 και πλέον εργαζομένων της.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες της κοινωνικής της συνεισφοράς επικεντρώνεται στο παιδί, με στόχο την υλοποίηση ενεργειών για την ενίσχυση της πρόσβασης και συμμετοχής των μαθητών σε εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς και την υποστήριξή όσων διαβιούν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Αντίστοιχα, η εταιρία, αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες μέσω της στήριξης του αθλητισμού ενώ συνδράμει συστηματικά οργανισμούς και φορείς που οργανώνουν δράσεις με έντονο κοινωνικό πρόσημο.


Τα παιδιά μαθαίνουν και ταξιδεύουν
Οι Μικροί Ήρωες, το πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας της εταιρίας, δημιουργήθηκε το 2017 και δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να αναπτύσσονται μέσα από τα πιο σημαντικά εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα μέσω της δράσης «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν». Από τη δημιουργία τους, οι Μικροί Ήρωες έδωσαν την ευκαιρία σε περισσότερα από 42.000 παιδιά δημοτικών σχολείων να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές επισκέψεις, διαδραστικές εκπαιδευτικές εμπειρίες καθώς και σε προγράμματα τεχνολογίας και επιστήμης. Το πρόγραμμα, προσφέρει τα μέσα σε εκπαιδευτικούς και συλλόγους γονέων να οργανώσουν, μέσα από την πλατφόρμα iroes.gr, τη συμμετοχή, χωρίς κόστος, τάξεων των δημοτικών σχολείων, σε εκπαιδευτικά προγράμματα Μουσείων και Ιδρυμάτων, όπως το Εθνικό Αστεροσκοπείο, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, το Μουσείο Παιχνιδιών (Μουσείο Μπενάκη), το Μουσείο Πειραμάτων και πολλά άλλα.

Η Κaizen Gaming, αντιλαμβανόμενη πολύ γρήγορα και τις ανάγκες της περιφέρειας, επέκτεινε περαιτέρω το πρόγραμμα, μέσα από τη δράση «Οι Μικροί Ήρωες ταξιδεύουν» στηρίζοντας τα παιδιά που διαβιούν σε απομακρυσμένες περιοχές με τη διοργάνωσηεκπαιδευτικών ταξιδιών του συνόλου των σχολείων στην Αθήνα, έτσι ώστε τα παιδιά να ζήσουν μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία, με οικοδεσπότες τους Πρεσβευτές των Μικρών Ηρώων, δηλαδή καταξιωμένους έλληνες αθλητές όπως ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Κλείσιμο
P1011738

Καλύπτοντας ευρύτερες κοινωνικές ανάγκες
Η Kaizen Gaming δημιούργησε, επίσης, μέσα από το brand Stoiximan που διαχειρίζεται σε Ελλάδα και Κύπρο, και το τρίτο πρόγραμμα, «Οι Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα», το οποίο υλοποιεί μέσα από τη συνεργασία της με τις ΜΚΟ HopeGenesis και Σύμπλευση.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την HOPEgenesis, για τη στήριξη της αντιστροφής της υπογεννητικότητας, η κορυφαία Gametech εταιρία έχει υιοθετήσει 10 νησιά, με στόχο να στηρίξει νέες γυναίκες να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη μητρότητα, έχοντας καλωσορίσει, μέχρι σήμερα 58 μωρά.

Αντίστοιχα, σε συνεργασία με τη Σύμπλευση, υλοποιεί δράσεις με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, ταξιδεύοντας στα ακριτικά νησιά και καλύπτοντας πραγματικές ανάγκες, όπως εκπαιδευτικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό σε σχολεία, ανακατασκευές γηπέδων και χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας. Φωτεινά παραδείγματα αποτελούν η κατασκευή νέου γηπέδου στον περιβάλλοντα χώρο του Παγκρήτιου Σταδίου στο Ηράκλειο Κρήτης και στον Άη Στράτη, η ανακατασκευή του πολυγηπέδου στην Κάσο, τα οποία έρχονται σε συνέχεια αντίστοιχων δράσεων των τελευταίων ετών, όπως η παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού και γηπέδου μπάσκετ στους Λειψούς, η κατασκευή γηπέδου μπάσκετ στη Σίκινο αλλά και η κατασκευή των pillars στο λιμάνι της Ηρακλειάς.

To εύρος δράσεων των Μικρών Ηρώων επεκτείνεται συνεχώς, με στόχο να προσφέρει εκπαιδευτικά ερεθίσματα στα παιδιά, ενσωματώνοντας την τεχνολογία και την επιστήμη. Μετά από ένα διάστημα απουσίας λόγω της πανδημίας, οι «Μικροί Ήρωες by Stoiximan» επέστρεψαν δυναμικά στο φετινό Athens Science Festival που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο στην Τεχνόπολη, με ένα καινοτόμο, εκπαιδευτικό/ αθλητικό πρόγραμμα που προσέλκυσε τα παιδιά να διασκεδάσουν παίζοντας αθλήματα ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν την επιστήμη με δράσεις που ξεχώρισαν για την επιτυχία τους.

girls_2

Ξέγνοιαστες στιγμές για τα παιδιά της Ουκρανίας
Η στήριξη των παιδιών από την Kaizen Gaming, επεκτείνεται και πέρα από τα διαρκή προγράμματά της, με την υλοποίηση δράσεων που καλύπτουν έκτακτες ανάγκες, όταν αυτές προκύπτουν, όπως για παράδειγμα η πρόσφατη ανθρωπιστική κρίση, ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία. Η Kaizen Gaming, αφού ήρθε σε επαφή με την οργάνωση Help Ukraine, μερίμνησε για τη μεταφορά και φιλοξενία 100 παιδιών από την Ουκρανία, που διαμένουν σε προσφυγικές δομές στη χώρα μας, σε κατασκηνώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρέχοντας τους έτσι την ευκαιρία να ζήσουν μερικές ημέρες ξεγνοιασιάς, παιχνιδιού, εκπαίδευσης και διακοπών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης