Θησαυροί της Ελλάδας: Πού θα βρούμε τα καλύτερα προϊόντα Ελλήνων παραγωγών

Θησαυροί της Ελλάδας: Πού θα βρούμε τα καλύτερα προϊόντα Ελλήνων παραγωγών

Σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας υπάρχουν μικροί γευστικοί παράδεισοι, με γνήσια τοπικά προϊόντα άριστης ποιότητας που αξίζει να τα δοκιμάσουμε, αρκεί να ξέρουμε πού θα τα αναζητήσουμε

krit1

Sponsored Content

Κάθε φορά που το σπίτι γεμίζει από τη μυρωδιά του φαγητού που ψήνεται ανυπομονούμε να καθίσουμε στο τραπέζι για να γευτούμε την πρώτη πιρουνιά. Η ευφορία που νιώθουμε ξεπερνά την ανάγκη να τραφούμε και αγγίζει το συναίσθημα και τη μνήμη μας. Κάθε πιάτο μάς ενώνει με τους ανθρώπους που έφτιαξαν τα υλικά, μάς φέρνει αναμνήσεις, μάς κάνει να ταξιδεύουμε. Είναι ο λόγος που εκτιμούμε τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα και τα αναζητούμε στις εξορμήσεις μας. Ακόμη και τα δώρα που μάς φέρνουν οι φίλοι από τις διακοπές τους είναι πότε ένα κομμάτι γραβιέρα Κρήτης και άλλοτε ένα μπουκάλι τσίπουρο Τυρνάβου! Μια ευκαιρία για  μικρές καθημερινές γιορτές.

Τα Supermarket ΚΡΗΤΙΚΟΣ γνωρίζουν καλά ότι ο πλούτος του τόπου μας είναι οι άνθρωποι που με αγάπη και κόπο συνεχίζουν τις παραδόσεις ενώ ταυτόχρονα τις βελτιώνουν προσθέτοντας αξία σε κάθε τι που παράγουν. Έτσι λοιπόν, φέρνουν κοντά μας γευστικούς και διατροφικούς θησαυρούς που συλλέγουν από όλη την Ελλάδα φροντίζοντας να πραγματοποιούν την υπόσχεσή τους και να είναι «κάθε μέρα δίπλα μας».

10_2

Γεύσεις που ξυπνούν μνήμες
Κρητικό απάκι και γαλένι, σφέλα Μεσσηνίας, πλιγούρι Θράκης, ελαιόλαδο Σητείας, γίγαντες Καστοριάς, παραδοσιακές πηλιορείτικες πίτες, κίτρινο ρύζι από τους ορυζώνες του Αξιού, χειροποίητες χυλοπίτες Μετσόβου, χοιρινό Μοσχοχωρίου Δήμου Κιλελλέρ, Πετεινός Ρεθύμνου, λουκάνικα Καρδίτσας, πλιγούρι Θράκης, γλυκά κουταλιού Έδεσσας, είναι λίγα μόνο από όσα αποτελούν τη σειρά «Θησαυροί της Ελλάδας» και βρίσκονται στα ειδικά σηματοδοτημένα σημεία των Supermarket ΚΡΗΤΙΚΟΣ.

5

4
Κλείσιμο


Προϊόντα που προέρχονται από τόπους με μεγάλη γαστρονομική παράδοση, από τη Μακεδονία ως την Κρήτη κι από το Ιόνιο ως τα νησιά του Αιγαίου, και συνδυάζουν την ξεχωριστή γεύση με την υψηλή διατροφική αξία. Ό,τι πιο εκλεκτό έχει να προσφέρει η ελληνική γη και το μεράκι των τοπικών παραγωγών.

11



Εκλεκτά εδέσματα
Οι «Θησαυροί της Ελλάδας»  φέρουν το ονοματεπώνυμο και την ιστορία των δημιουργών τους. Ας γνωρίσουμε τους παραγωγούς και τα προϊόντα τους


Νταμάνης - Τουλουμοτύρι Καρύστου: Παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα, με μεγαλύτερο ποσοστό γίδινου. Κατά τη διαδικασία παραγωγής το γάλα παστεριώνεται, αναθερμαίνεται και μπαίνει σε δεκάκιλα καλούπια, όπου αφήνεται να ζυμωθεί. Καθώς ωριμάζει ποτίζεται συχνά με γάλα, και αποκτά μια έντονη και ελαφρώς πικάντικη γεύση. Το χρώμα του είναι υπόλευκο και έχει μαλακή υφή.

Πίτες Καπουράνης - Βόλος: Η οικογένεια Καπουράνη έβγαλε στο φως τις παραδοσιακές συνταγές των γιαγιάδων και των παππούδων της. Με πολύ μεράκι, σεβασμό στο προϊόν και φρέσκα ελληνικά υλικά, χωρίς συντηρητικά παράγει πίτες και φύλλα άριστης ποιότητας από σκληρό σιτάρι.

Λούμπας - Φασόλια Γίγαντες Ελέφαντες Καστοριάς: Οι καλλιεργητές της περιοχής της Καστοριάς όπως και ο κύριος Λούμπας ακολουθούν τις παραδοσιακές γεωργικές μεθόδους κατά την καλλιέργεια στις μικρές οικογενειακές τους φάρμες. Η περιοχή προσφέρει ένα ιδανικό οικοσύστημα, με έδαφος κορυφαίας ποιότητας και άριστες κλιματολογικές συνθήκες για την καλλιέργεια φασολιών. Η καλλιέργεια παραμένει παραδοσιακή με έντονη χειρωνακτική εργασία. Τα φασόλια είναι βραστερά, λεπτόφλουδα, εξαιρετικά νόστιμα με βουτυρώδη υφή. Έχουν τόσο πλούσια και γεμάτη γεύση που τρώγονται ακόμα και σκέτα χωρίς άλλα συστατικά.

Ελληνικό Χοιρινό της Φάρμας Ξηρομερίτη - Μοσχοχωρίου Κιλελέρ: Στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου, στο Μοσχοχώρι του ιστορικού Δήμου Κιλελέρ, παράγονται τα ονομαστά χοιρινά της Φάρμας Ξηρομερίτη. Μια οικογενειακή επιχείρηση 55 ετών, στην εκτροφή και εμπορία χοιρινού κρέατος, ανώτερης ποιότητας, η οποία έχει διατηρήσει τις παραδοσιακές – πατρογονικές ράτσες χοιρινών, τηρώντας τα πιο σύγχρονα αυστηρά ευρωπαϊκά πρότυπα και τους κανόνες ευζωίας, με αποκλειστική διατροφή από δημητριακά (σιτάρι και κριθάρι) του θεσσαλικού κάμπου και με μηδενική χρήση αντιβιοτικών.


Ηλιάκης - Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ: Ο Γεώργιος Ηλιάκης ίδρυσε το 1974 ένα μικρό τυροκομείο στο Κάτω Μαλλάκι Ρεθύμνου για να μπορεί να κάνει την τυροκόμηση του γάλακτος που παραγόταν από τα ζώα του. Από τότε είχε το όραμα να δημιουργήσει μία νέα κτηνοτροφική μονάδα κι ένα σύγχρονο τυροκομείο, παρασκευάζοντας προϊόντα σύμφωνα με την παράδοση. Σήμερα, η επιχείρηση έχει περάσει στον γιο του, Κωνσταντίνο Ηλιάκη. Η γραβιέρα που παρασκευάζεται, φτιάχνεται αποκλειστικά από πρόβειο γάλα και πρέπει να ωριμάσει κάτω από ειδικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας. Μετά από 12 μήνες η γραβιέρα αποκτά μια πιο μεστή και ελαφρώς πικάντικη γεύση, με πλούσιο άρωμα αγνού γάλακτος.


Καπνίσης - Μαντολάτο Ζακύνθου: Η βιοτεχνία ιδρύθηκε το 1979 από τον Γιώργο Καπνίση. Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία φτιάχνει μαντολάτο, παστέλι, μάντολες και λουκούμια. Στεγάζεται από το 1990 σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Ζάκυνθο σε χώρο έκτασης 2 στρεμμάτων. Η παραγωγή των ειδών γίνεται με σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, όπως αναδευτήρες, αυτόματα κοπτικά και συσκευαστικά μηχανήματα. Για την παρασκευή τον προϊόντων χρησιμοποιούνται υλικά αρίστης ποιότητας χωρίς συντηρητικά.


Μπορείτε να βρείτε τα προϊόντα στα Super Market ΚΡΗΤΙΚΟΣ στο ράφι με την ειδική σήμανση «Θησαυροί της Ελλάδος», κάθε μέρα στη γειτονιά σας και online  εδώ

Εδώ μπορείτε να βρείτε τις συνταγές της Νεκταρίας Κοκκινάκη με προϊόντα από τη σειρά «Θησαυροί της Ελλάδος» 

thisavroi__1_
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης