Αδιαχώρητο στην Αράχωβα και σε όλους τους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς το τριήμερο

Αδιαχώρητο στην Αράχωβα και σε όλους τους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς το τριήμερο

Σε Αράχωβα, Καλαμπάκα, Ιωάννινα Καλάβρυτα, Πήλιο και Μέτσοβο, οι επισκέπτες γέμισαν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ακίνητα Airbnb και αυτοτελείς κατοικίες

araxova-mak1
Βούλιαξαν από κόσμο οι χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Ούτε ο πληθωρισμός, ούτε η ενεργειακή κρίση ήταν ικανοί να ανακόψουν την έκρηξη επισκεψιμότητας.

Ήδη οι κρατήσεις είχαν ξεκινήσει από αρχές Σεπτεμβρίου, πολύ πιο νωρίς από άλλες χρονιές, μια που συνήθως οι επισκέπτες έκλειναν δωμάτια την τελευταία στιγμή.

Οι πληρότητες ξεπέρασαν το 80% σε Αράχωβα, Καλαμπάκα, Ιωάννινα, Καλάβρυτα, Πήλιο, Μέτσοβο, Στεμνίτσα, Ναύπακτο, Ναύπλιο και Καρπενήσι με τους επισκέπτες να γεμίζουν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ακίνητα Airbnb και αυτοτελείς κατοικίες.

Σε Αράχωβα και Δελφούς έγινε το αδιαχώρητο με τα αυτοκίνητα να δημιουργούν κυκλοφοριακό κομφούζιο, ενώ ταβέρνες, εστιατόρια και μπαράκια θύμιζαν εποχές προ πανδημίας και κρίσης.

805295
805310
805314
805308


Κλείσιμο
Σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς η εικόνα του τριημέρου ήταν ενθαρρυντική αλλά ο δρόμος για τη χειμερινή περίοδο είναι πολύ μεγάλος και πολλά θα κριθούν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ήδη στην Αράχωβα υπάρχουν κρατήσεις για τις γιορτινές ημέρες και σε ξενοδοχεία αλλά κυρίως σε αυτοτελείς κατοικίες όπου μεγάλες βίλες και σαλέ ενοικιάζονται 1.000 με 2.000 ευρώ την ημέρα, ενώ οι μέτριες κατοικίες 3 και 4 δωματίων ενοικιάζονται προς 400 με 800 ευρώ ημερησίως.

Όπως σχολίασε ο πρόεδρος του πανελλαδικού δικτύου e-real estates, Θέμης Μπάκας στην ΕΡΤ αναμένεται μία πολύ καλή χρονιά για τον κλάδο του τουρισμού, τουλάχιστον για τις εορτές και τα τριήμερα που έρχονται, με τα προγνωστικά να δείχνουν υψηλά ποσοστά ποιότητας και προκρατήσεων.

Πηγή φωτογραφιών: papadakispress.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έβγαλε «κόκκινη κάρτα» στον Κεμάλ Ατατούρκ

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Υπάρχει πραγματικός Πούτιν;» - Κορυφαίος Ουκρανός αξιωματούχος υποστηρίζει ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει τρεις σωσίες

Οι... μαέστροι της τηλεθέασης - Εκπομπές, σειρές και παρουσιαστές που «τρελαίνουν» τα μηχανάκια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης