Τέσσερις γυναίκες είχαν στήσει συμμορία που έκανε κλοπές σε σπίτια στην Αττική

Τέσσερις γυναίκες είχαν στήσει συμμορία που έκανε κλοπές σε σπίτια στην Αττική

H δράση της συμμορίας είχε ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2021 - Σεσημασμένες οι συλληφθείσες

peripoliko-astynomia-klopes
Την εξάρθρωση συμμορίας γυναικών η οποία άνοιγε σπίτι σε διάφορες περιοχές της Αττικής ανακοίνωσε το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ πρόκειται για τέσσερις γυναίκες που συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας (3/10) στον Νέο Κόσμο από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και πλέον κατηγορούνται για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών με διάρρηξη από άτομα που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και απόπειρα ληστείας.

Λίγο πριν τη σύλληψή τους οι τέσσερις γυναίκες είχαν μπει σε πολυκατοικία στην περιοχή του Νέου Κόσμου και είχαν διαπράξει κλοπή από οικία και απόπειρα ληστείας.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, εντόπισαν τις τέσσερις γυναίκες, τις ακινητοποίησαν και τις οδήγησαν στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, όπου και συνελήφθησαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενες, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2021, είχαν συστήσει συμμορία, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σύμφωαν με την ΕΛΑΣ τα μέλη της θηλυκής συμμορίας έμπαιναν στις πολυκατοικίας και στη συνέχεια άνοιγαν διαμερίσματα από το εσωτερικό των οποίων αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα, τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2 δακτυλίδια
αλυσίδα λαιμού.
Κλείσιμο
τσαντάκι μέσης
το χρηματικό ποσό των 53,77 ευρώ
κινητό τηλέφωνο

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάστηκαν έξι διαρρήξεις-κλοπές από οικίες με τις τέσσερις συλλειφθήσες να έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ειδήσεις σήμερα:

Η «Μις Κριμαία 2022» τραγούδησε ουκρανικό κομμάτι και καταδικάστηκε για δυσφήμηση του ρωσικού στρατού!

Κάτι τρέχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας: Γιατί η Μαργαρίτα «μάδησε» τους πρίγκιπες

Η Μελίντα Γκέιτς για το «επώδυνο» διαζύγιο με τον Μπιλ: «Έχυσα δάκρυα για πολλές μέρες»

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων αξιόποινων πράξεων συνεχίζεται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης