Γιώργος Μαζωνάκης: Μαγείρεψε για καλό σκοπό στην παλιά του γειτονιά

Γιώργος Μαζωνάκης: Μαγείρεψε για καλό σκοπό στην παλιά του γειτονιά

Στην πλατεία Σπάθα της Νίκαιας, ο Μαζώ μαζί με τον Κώστα Πολυχρονόπουλο του «Ο άλλος άνθρωπος» ετοίμασαν γεύμα για ανθρώπους και οικογένειες της περιοχής που έχουν ανάγκη

mazwnakis-xr
Σήμερα το μεσημέρι ο ήλιος «έκαιγε» στην Νίκαια και η κίνηση στη Γρηγορίου Λαμπράκη ήταν αρκετή αλλά αυτό δεν εμπόδισε δεκάδες ανθρώπους να μαζευτούν μπροστά από ένα κιόσκι με τέντα στην πλατεία Σπάθα.

Εκεί που ο Γιώργος Μαζωνάκης μαζί με τον Κώστα Πολυχρονόπουλο και άλλους ετοίμαζαν ένα γεύμα ανθρωπιάς για ανθρώπους που το χρειάζονται επειδή είναι άνεργοι, άστεγους και οικογένειες με τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στη Νίκαια και τις γύρω περιοχές.

Κάποιοι έφεραν λάδι, τρόφιμα, ακόμη και ρούχα για να πάνε σε αυτούς που δοκιμάζονται και τους λείπουν ακόμη και τα βασικά, όπως ένα πιάτο φαγητό.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης στη Νίκαια


Κλείσιμο
Μικρά παιδιά αλλά και μεγαλύτεροι αποθανάτιζαν τον Μαζώ να κόβει πιπεριές, μανιτάρια, κρεμμύδια και μελιτζάνες για ένα γεύμα αγάπης από την πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης «Ο άλλος Άνθρωπος» του Κώστα Πολυχρονόπουλου.

Το γεύμα ήταν «πέννες με πανδαισία λαχανικών» και όταν ετοιμάστηκε η μεγάλη κατσαρόλα, ο Κώστας, ο Γιώργος και άλλοι άρχισαν να ανακατεύουν όλοι μαζί.

Είναι η πολλοστή φορά που ο Μαζώ στέκεται δίπλα στον Πολυχρονόπουλο, αφού από την στιγμή που αποφάσισε να το κάνει, δεν έχει λείψει ούτε μια φορά.

Είναι κάτι που «γεμίζει» την ψυχή του όπως έλεγε σε φίλο του, το να βοηθάει όσο μπορεί και αν δέχεται τις κάμερες και τα φώτα το κάνει πρωτίστως για την πρωτοβουλία «Ο άλλος άνθρωπος» και όχι για να προμοτάρει τις συναυλίες του ή τον εαυτό του.

Όσοι τον ξέρουν άλλωστε γνωρίζουν ότι ο Μαζώ σπάνια δίνει συνεντεύξεις αν δεν έχει κάτι να πει, προτιμώντας να ηρεμεί στο σπίτι του ή να βλέπει φίλους του για ένα φαγητό.

mazwnakis-1
mazwnakis-2
mazwnakis-3
mazwnakis-4
mazwnakis-5
mazwnakis-6

Μια γιαγιά με τον εγγονό της που περίμενε υπομονετικά του σύστησε τον μικρό, λέγοντας ταυτόχρονα ότι η κόρη της θα είναι αύριο στο Κατράκειο της Νίκαιας για να τον δει.

Ο μικρός ήταν ντροπαλός και ξεθάρρεψε κάπως μόνο μετά από ένα χάδι του τραγουδιστή στα μαλλιά και μια συζήτηση δύο λεπτών για το αν ο πιτσιρικάς που είχε το ίδιο όνομα προτιμάει να το «Γεώργιος» ή το «Γιώργος».

Μετά το μαγείρεμα φωτογραφήθηκε με ουκ ολίγους θαυμαστές του και, όπως έλεγε σε φίλο του τις τελευταίες μέρες, βρίσκεται συχνά στο πατρικό του σπίτι στη Νίκαια, την περιοχή από όπου ξεκίνησε έφηβος ακόμη να τραγουδάει σε ένα κέντρο.

Τρεις δεκαετίες μετά είναι για πολλούς ο Robbie Williams της Ελλάδας, ένας τραγουδιστής που έφτασε μέχρι τις Κάννες σαν ηθοποιός στην ταινία της Εύας Καλογεροπούλου, ο Μαζώ για τους φίλους του και ο Γιώργος, το παιδί της γειτονιάς που δεν άλλαξε, για τους πολύ δικούς του ανθρώπους.

Αυτό το παιδί που έκοβε λαχανικά και κρεμμύδια το μεσημέρι χωρίς να νοιάζεται για τίποτε άλλο εκείνη την ώρα, πέρα από το να μαγειρέψει με αγάπη, για ανθρώπους και οικογένειες που στερούνται ακόμη και το φαγητό.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο εξορκιστής της Θεσσαλονίκης οργάνωνε τελετές που έχριζε και εκπαίδευε «διαδόχους» του - Δείτε βίντεο

Πολεμικό Ναυτικό: Έφτασε στη Λάρισα η σορός της 19χρονης Θάλειας

Αλεξάντερ Ντούγκιν: Ο «Ρασπούτιν του Πούτιν» και το όραμα της Μεγάλης Ρωσίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης