Με πολλή προσοχή ερευνούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας την απάτη «μαμούθ» με θύμα έναν επιχειρηματία στη Λάρισα, από τους λογαριασμούς του οποίου έκανε φτερά ένα τεράστιο χρηματικό ποσό. Αυτό που εξετάζουν, είναι αν ο δράστης γνώριζε ότι το θύμα σκόπευε να διευκολύνει οικονομικά έναν συγγενή του.
Ο επιχειρηματίας είχε συμφωνήσει με το συγγενικό του πρόσωπο να του δανείσει ένα σημαντικό ποσό κι έτσι, δεν υποψιάστηκε κάτι, όταν δέχθηκε τηλεφώνημα το απόγευμα της Παρασκευής από έναν άγνωστο που του συστήθηκε ως λογιστής του συγγενούς του. Έτσι, του έδωσε τους κωδικούς των ηλεκτρονικών συναλλαγών του παραχωρώντας του έτσι πρόσβαση στις καταθέσεις του.
Λίγες ώρες αργότερα, το θύμα διαπίστωσε με τρόμο ότι από τους λογαριασμούς του είχαν γίνει διαδοχικές μεταφορές χρημάτων, με αποτέλεσμα οι απατεώνες να του αρπάξουν συνολικά 193.900 ευρώ! Μετά την καταγγελία του, η Ασφάλεια ερευνά την υπόθεση, αλλά θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να βρεθεί η άκρη του νήματος, καθώς τα ποσά έχουν μεταφερθεί σε πολλούς λογαριασμούς.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).