Έγκλημα στο Περιστέρι: Ο Πακιστανός δολοφόνος της 17χρονης είχε καταθέσει αίτημα για άσυλο

Έγκλημα στο Περιστέρι: Ο Πακιστανός δολοφόνος της 17χρονης είχε καταθέσει αίτημα για άσυλο

Απολογείται σήμερα - Κατέθεσε προσφυγή στην απόρριψη του ασύλου λίγες μέρες πριν τη δολοφονία - Κρυβόταν επί έναν χρόνο για να αποφύγει την απέλαση

peristeri-pakistanos
Ελεύθερος εδώ και έναν χρόνο κυκλοφορούσε ο Πακιστανός που φέρεται να δολοφόνησε άγρια την 17χρονη Νικολέττα στο Περιστέρι, ενώ είχε απορριφθεί η αίτηση ασύλου που είχε καταθέσει.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ο νεαρός είχε καταθέσει πέρσι τον Ιούλιο αίτημα για άσυλο, ωστόσο μέσα σε 15 μέρες και εν συνεχεία ο ίδιος κατέθεσε εκ νέου εκπρόθεσμη προσφυγή.

Η άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Μετανάστευσης:

«Διευκρινίζεται ότι ο αλλοδαπός, φερόμενος ως δολοφόνος της 17χρονης, έχει καταθέσει μια φορά αίτημα Ασύλου, τον Ιούλιο του 2021, αίτημα το οποίο εντός 15 ημερών είχε απορριφθεί. Αίτημα επί του οποίοι κατέθεσε μεταγενέστερα εκπρόθεσμη προσφυγή. Στα αρχεία της Υπηρεσίας Ασύλου εμφανίζεται με μοναδικό φάκελο και έχει στην κατοχή του ένα δελτίο ταυτότητας αιτούντος άσυλο».

Η ανάρτηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη:



Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο Πακιστανός ο οποίος απολογείται σήμερα στην ανακρίτρια μετά την προθεσμία που πήρε χθες, κυκλοφορούσε ελεύθερος εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, αφού μετά την απόρριψη του αιτήματος για άσυλο, θα έπρεπε να έχει απελαθεί. Ο ίδιος μέχρι πέρσι τον Αύγουστο κρατείτο στην Αμυγδαλέζα, όπως όρισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την απέλασή του, αλλά τελικά αφέθηκε ελεύθερος στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης της δομής.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί πως ενώ εδώ και έναν χρόνο κρυβόταν από τις αρχές για να αποφύγει την απέλασή του, λίγες μέρες πριν τη δολοφονία της Νικολέττας κατέθεσε εκ νέου αίτηση για άσυλο ως προσφυγή στην εδώ και έναν χρόνο απορριφθείσα αίτησή του. Μία προσφυγή η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες θα εξεταζόταν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Με τέσσερις διαφορετικές ταυτότητες κυκλοφορούσε ο Πακιστανός

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το MEGA, ο δολοφόνος της ανήλικης είχε στην κατοχή του τέσσερις ταυτότητες με διαφοροποιήσεις τόσο στο όνομα του ιδίου  όσο και των γονέων του, καθώς και στην ημερομηνία γέννησης, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατο μέχρι στιγμής να προσδιοριστεί η πραγματική του ηλικία.

Συγκεκριμένα στην πρώτη ταυτότητα δηλώθηκε με το όνομα Munasif Ashan, με ημερομηνία γέννησης τις 23/7/2001.

Στη δεύτερη ταυτότητα τα στοιχεία του διαφέρουν και εμφανίζεται με το όνομα Hasan Hasan και ημερομηνία γέννησης 1/1/1999.

Στην τρίτη ταυτότητα έχει ξανά το όνομα Munasif Ashan, αλλά με ημερομηνία γέννησης την 1/1/2001.

Στην τέταρτη ταυτότητα ο νεαρός Πακιστανός έχει και πάλι το ονοματεπώνυμο Munasif Ashan και ημερομηνία γέννησης 1/1/2001, αλλά αλλάζει μόνο το μητρώνυμο σε Shamin Akhtar.

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cm0t43bsvsd5)

Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος του πατέρα της 17χρονης από το Περιστέρι, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» για τον 22χρονο Πακιστανό που κατηγορείται για τη δολοφονία της, ανέφερε πως «είναι ένας παράνομος μετανάστης, που και ο ίδιος του ο αδελφός τον θεωρεί παραβατικό και έχει καταθέσει ενώπιον των Αρχών ότι όντως έκανε παράνομες ενέργειες, λαθρεμπόριο τσιγάρων κι άλλες έκνομες ενέργειες», κάνοντας λόγο για ένα παραβατικό άτομο με κακοποιητική συμπεριφορά και χωρίς ηθικές αναστολές.

«Η κακοποιητική του συμπεριφορά σε βάρος της 17χρονης αποδεικνύεται και πριν το γεγονός της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με στοιχεία βιαιότητας εναντίον της. Όμως αυτός ο άνθρωπος δεν είχε σε τίποτα να σκοτώσει, δεν είχε αναστολές. Αυτό το δίποδο και ανθρωπόμορφο τέρας δεν είχε ηθικές αναστολές για να τον σταματήσουν να κάνει το κακό» πρόσθεσε.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cm19hw08bnsx)

«Δυστυχώς η 17χρονη έπεσε στα χέρια του χωρίς να γνωρίζει και χωρίς να έχει τη δυνατότητα να αντισταθεί. Πάλεψε για 7-8 λεπτά για τη ζωή της αλλά τελικά δεν κατάφερε να σωθεί» είπε για το άτυχο κορίτσι. Σε ερώτηση για το εάν η οικογένεια της 17χρονης γνώριζε για τις έκνομες πράξεις του, ο δικηγόρος απάντησε ότι δεν υπήρχε ουσιαστική γνώση, αλλά οι γονείς της τη συμβούλευαν να χωρίσει γιατί είχε δείξει δείγματα ότι δεν ήταν σωστός στη συμπεριφορά του απέναντι στη 17χρονη.

«Ήθελε να τον χωρίσει, προσπαθούσε, αλλά δεν την άφηνε» είπε και εκτίμησε ότι είχε οργανώσει το έγκλημα, καθώς μπήκε στο σπίτι όταν έλειπαν οι γονείς, είχε πάρει τα ρούχα του και έφυγε με βοήθεια ομοεθνών του για να πάει στο Κιλκίς. «Όλος αυτός ο σχεδιασμός δείχνει ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο» κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Έρχεται νέος, διπλός «Τειρεσίας» για χρέη σε Δημόσιο και τράπεζες

Κορωνοϊός: Τρία κριτήρια θα ορίζουν αν ένας θάνατος οφείλεται στον ιό

Ζάκυνθος: Σωρός από σκουπίδια στο Ναυάγιο της Ζακύνθου - Δείτε φωτογραφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης