Ζάκυνθος: Σωρός από σκουπίδια στο Ναυάγιο της Ζακύνθου - Δείτε φωτογραφία

Ζάκυνθος: Σωρός από σκουπίδια στο Ναυάγιο της Ζακύνθου - Δείτε φωτογραφία

Την φωτογραφία κοινοποίησε ο περιβαλλοντολόγος Μιχάλης Μπάκας - «Πληρώνεις για να πας σε μία από τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου και πετάς τα σκουπίδια σου»

zante-xr
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες μία φωτογραφία από την παγκοσμίως διάσημη φωτογραφία από το Ναυάγιο της Ζακύνθου που φανερώνει την -πολλές φορές- αθέατη πλευρά του μαζικού τουρισμού και των προβλημάτων που προκαλεί στις τοπικές κοινωνίες.

Την εν λόγω φωτογραφία δημοσίευσε ο περιβαλλοντολόγος Μιχάλης Μπάκας, στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook αποτυπώνοντας την αγανάκτησή τους γι αυτούς που πετούν σκουπίδια δίχως να νοιάζονται για το περιβάλλον αλλά και την φυσική του ομορφιά του. «Ελληνικό καλοκαίρι 2022.. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να πληρώνεις για να πας για λίγες ώρες σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου και να αφήνεις εκεί τα σκουπίδια σου», γράφει χαρακτηριστικά με τους χρήστες στα σχόλια να επικροτούν την οπτική του.

Δείτε τη φωτογραφία:

zakynthos-navagio-bakas-1


Το Ναυάγιο της Ζακύνθου αποτελεί μια πασίγνωστη παραλία στην ανατολική πλευρά του νησιού κοντά στο ορεινό χωριό της Αναφωνήτριας. Πεντακάθαρα νερά, λευκή άμμος, εντυπωσιακοί απότομοι βράχοι και το μισοβυθισμένο στην άμμο κουφάρι ενός πλοίου συνθέτουν ένα φανταστικό σκηνικό.

Ο Γερμανός περιηγητής E.L. Salvatos αναφέρει το 1901, για την περιοχή του Ναυαγίου, ότι ήταν μία πολύ μικρή παραλία με μαύρες πέτρες. Γέροντες της περιοχής μιλούν ότι μέχρι το 1920 υπήρχε εκεί πολύ μικρή παραλία με το όνομα Σπιριλί.

Κλείσιμο
Μετά το 1922 από κατολισθήσεις δημιουργήθηκε αρχικά η πρώτη αξιόλογη παραλία η οποία ήταν περίπου μέχρι το σημείο που είναι σήμερα το καράβι. Η τελευταία κατολίσθηση μετά το Ναυάγιο δημιούργησε την σημερινή παραλία.

Tο ναυάγιο τοποθετείται χρονολογικά στο 1983, ενώ το πλοίο το οποίο ναυάγησε μετέφερε λαθραία τσιγάρα. Ακόμα και σήμερα η παραλία έχει πρόσβαση μόνο από τη θάλασσα. Από την πόλη της Ζακύνθου, το γειτονικό πόρτο Βρώμη αλλά και από άλλα σημεία του νησιού φεύγουν καθημερινά καραβάκια για την παραλία του ναυαγίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Έρχεται νέος, διπλός «Τειρεσίας» για χρέη σε Δημόσιο και τράπεζες

Κορωνοϊός: Τρία κριτήρια θα ορίζουν αν ένας θάνατος οφείλεται στον ιό

Αμπντούλ Χαμίτ Χαν: Σήμερα ο απόπλους του τουρκικού γεωτρύπανου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης