Πλήθος κόσμου στο τελευταίο «αντίο» στον Δημήτρη Αποστολάκη

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο «αντίο» στον Δημήτρη Αποστολάκη

 Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, στο Ηράκλειο

295268177_951420872358962_6619345665709944318_n
Το ύστατο χαίρε στον Δημήτρη Αποστολάκη είπε το μεσημέρι της Τετάρτης η Κρήτη αλλά και όλη η Ελλάδα. Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, στο Ηράκλειο, όπου παρόντες ήταν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ν.Χαρδαλιάς, αλλά και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Στην κηδεία έδωσε το παρών και πολυπληθής αντιπροσωπεία της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και αρκετός κόσμος. Το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Αποστολάκη είπε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος βρέθηκε στο Ηράκλειο για την τελετή αποχαιρετισμού του τέως υφυπουργού Εθνικής Άμυνας.

«Αποχαιρετήσαμε έναν πατριώτη, έναν άνθρωπο που στάθηκε βράχος σε πολύ δύσκολες στιγμές για την Ελλάδα, την πατρίδα μας» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκος Ανδρουλάκης.

Ν Ανδρουλάκης: Ο Δ Αποστολάκης στάθηκε βράχος σε πολύ δύσκολες στιγμές για την Ελλάδα
Κλείσιμο

Ο Δημήτρης Αποστολάκης, έφυγε από τη ζωή, σκορπώντας θλίψη με το θάνατό του στον πολιτικό και στρατιωτικό κόσμο. Ο Ηρακλειώτης πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συνέδεσε το όνομά του με τη γενναιότητα, την αυταπάρνηση και τον πατριωτισμό, ενώ υπήρξε ένα από τα πολλά θύματα που φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν στα κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ.

295268177_951420872358962_6619345665709944318_n


Επικήδειους εκφώνησαν εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Βασίλης Κεγκέρογλου και η αντιδήμαρχος Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη. Συγκίνησε η εγγονή του εκλιπόντος που μίλησε για τον Δημήτρη Αποστολάκη όπως τον γνώρισε εκείνη... τον παππού Δημήτρη που λάτρευε ... τους χοχλιούς, που την πήγαινε βόλτες, για σινεμά και άλλα. «Καλοστραθιά χρυσέ αητέ!», είπε κάποιος νωρίτερα, αποχαιρετώντας τον Δημήτρη Αποστολάκη, με μαντινάδες!

Μεταξύ άλλων ο βουλευτής Β. Κεγκέρογλου ανέφερε πως «ο λόγος σου πάντα καθαρός, συνετός και ευγενής. Οι πολιτικές σου παρεμβάσεις πάντα ουσιαστικές και διατυπωμένες με γνώμονα τα συμφέροντα της Πατρίδας και του λαού Οι συζητήσεις μαζί σου πάντα ενδιαφέρουσες και ωφέλιμες. Είχες κρυστάλλινες απόψεις σε πολλά κοινωνικά θέματα. Δεν οργιζόσουν, δεν κακολογούσες, δεν έκανες άδικες και αυστηρές κρίσεις».

«Το Σεπτέμβριο του 1996, ο Κώστας Σημίτης και το ΠΑΣΟΚ σε τίμησε αναθέτοντάς σου τα καθήκοντα του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας. Στη συνέχεια, εσύ ήσουν αυτός που τίμησε την εμπιστοσύνη τους. Λάμπρυνες με την παρουσία σου και το έργο σου το αξίωμα του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας. Παρέμεινες στη θέση αυτή μέχρι τον Οκτώβριο του 2001», επεσήμανε ακόμη.

«Υπήρξες μια εμβληματική, χαρισματική προσωπικότητα που έβαλε την σφραγίδα του στις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ για την Εθνική Άμυνα.Η απουσία σου αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό. Όμως, δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ γιατί το φως της δικαιοσύνης, της εντιμότητας, των δημοκρατικών αρχών, των κοινωνικών αξιών και του πατριωτισμού δε θα σβήσουν ποτέ όσο θα υπάρχουν άνθρωποι όπως ήσουν εσύ», κατέληξε.

Πηγή: cretalive.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Σκότωσε τη μάνα του, επειδή του ζήτησε νερό!

Στο κινητό από σήμερα δίπλωμα και ταυτότητα - Δείτε πώς θα είναι


Lufthansa - Γερμανία: Απεργούν οι εργαζόμενοι, περίπου 1000 ακυρώσεις πτήσεων

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης