Έγκλημα στη Μακρινίτσα: «Επιθυμώ τη θανατική ποινή για τη δικαίωση των παιδιών μου», λέει ο πατέρας των θυμάτων

Έγκλημα στη Μακρινίτσα: «Επιθυμώ τη θανατική ποινή για τη δικαίωση των παιδιών μου», λέει ο πατέρας των θυμάτων

Ξεκίνησε η δίκη για το διπλό φονικό της 28χρονης Κωνσταντίνας Τσάπα και του 30χρονου Γιώργου Τσάπα - «Το τραύμα ήταν τόσο βαθύ που είδα την καρδιά του Γιώργου», είπε στην κατάθεσή του ένας από τους αστυνομικούς - «Το εγγονάκι μου  πηγαίνει στα μνήματα και φιλάει τις φωτογραφίες»

makrinitsa_egklima_art
Λεπτομέρειες που σόκαραν ακούστηκαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας, την Πέμπτη το πρωί, όπου ξεκίνησε η δίκη για το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα Πηλίου, όταν τον Απρίλιο του 2021 μέσα σε λίγα λεπτά ένας 32χρονος διέπραξε διπλή δολοφονία, αφαιρώντας με μαχαίρι τη ζωή της εν διαστάσει συζύγου του και του αδερφού της. Το έγκλημα που τελέστηκε μπροστά στα μάτια της μητέρας των δύο άτυχων νεαρών ανθρώπων, της 28χρονης Κωνσταντίνας Τσάπα και του 30χρονου Γιώργου Τσάπα, άφησε ορφανό ένα αγοράκι μόλις δυόμισι ετών.

Ο 32χρονος δολοφόνος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου αντιμετωπίζοντας δύο ανθρωποκτονίες που τελέστηκαν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, μία απόπειρα ανθρωποκτονίας καθώς και τα αδικήματα της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης κατά συρροή και της παράνομης οπλοφορίας.

Ο πατέρας, Απόστολος Τσάπας ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον 32χρονο γαμπρό του που δολοφόνησε άγρια τα δύο του παιδιά. Η οργή του ξεχειλίζει. Περιμένει δικαίωση για την Κωνσταντίνα και τον Γιώργο. Στο σπίτι, την ώρα της δολοφονίας βρισκόταν και το εγγόνι του, ο μικρός Γιωργής, ο οποίος σώθηκε χάρη στον παππού του που πρόλαβε να τον φυγαδεύσει στον πάνω όροφο του σπιτιού.

«Περιμένω δικαίωση για το θάνατο της κόρης μου και του γιου μου. Ήθελε να μας σκοτώσει όλους. Άφησε τη γυναίκα μου να ζήσει για να του μεγαλώσει το παιδί. Το εγγονάκι μου είναι δικό μου παιδί, πλέον. Τον ρωτάω: "ποιον έχεις μπαμπά;" "Εσένα, παππού, μου απαντάει". Κάποιες φορές ζητάει τη μητέρα του αλλά γνωρίζει ότι βρίσκεται ψηλά στον ουρανό μαζί με το θείο του. Πηγαίνει στα μνήματα, χαϊδεύει τις φωτογραφίες, τις φιλάει ... "παππού, θέλω να παίξω τώρα κυνηγητό με τη μανούλα και παίζει κυνηγητό"», λέει ο πατέρας ενώ η μητέρα από την πλευρά της, επιθυμεί την ποινή του θανάτου για τη δικαίωση των παιδιών της.

Μέσα στη δικαστική αίθουσα οι μάρτυρες περιέγραψαν καρέ καρέ το χρονικό της φρίκης, όταν ο δράστης εισέβαλε στο σπίτι σκορπίζοντας το θάνατο. Στη δίκη κατέθεσαν και οι αστυνομικοί,οι οποίοι κλήθηκαν στο σπίτι της οικογένειας και αντίκρισαν τα δύο αδέρφια μαχαιρωμένα.

«Το τραύμα ήταν τόσο βαθύ που είδα την καρδιά του Γιώργου. Προσπάθησα να τον σώσω πιέζοντας το τραύμα με ότι πανιά βρήκα αλλά η λίμνη αίματος δεν σταματούσε μέχρι που έγινε άσπρος σαν χαρτί και τελικά ξεψύχησε», είπε στην κατάθεσή του ένας από τους αστυνομικούς.

Ο άτυχος Γιώργος είχε τραυματιστεί στην κοιλιά και στην καρδιά, κάτι που του επέφερε ακαριαία το θάνατο ενώ η αδερφή του, Κωνσταντίνα είχε δεχτεί μαχαιριές στην κοιλιά και στα πλευρά με αποτέλεσμα να υποκύψει στα τραύματά της καθ´οδόν προς το νοσοκομείο .

Κλείσιμο
Η μητέρα στην κατάθεσή της είπε: «Τον ρώτησα, θέλεις κάτι να συζητήσουμε; Μου απάντησε «όχι», έβγαλε το μαχαίρι κι άρχισε να με χτυπάει.Ακούει η κόρη μου τη φασαρία και βγαίνει μπροστά. Τότε αρχίζει να τη χτυπάει με το μαχαίρι. Βλέπω την κόρη μου να πέφτει κάτω. Γυρίζει σε εμένα , λέγοντάς μου «εσένα καρ...λα θα σε αφήσω για να πονάς». Στο μεταξύ, ήρθε ο γιος μου, που του είχαμε τηλεφωνήσει για να δει αν είμαστε καλά. Ο κατηγορούμενος, μόλις τον είδε βγήκε έξω και μετά είδα το παιδί μου να κρατάει την κοιλιά του και να πέφτει κάτω».

Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να πείσει τους δικαστές πως δεν θυμάται τι έγινε εκείνη την ημέρα .«Δεν ήμουν ο εαυτός μου, ήμουν κάποιος άλλος . Δεν θυμάμαι τι έκανα».

Η δίκη διεκόπη για τις 23 Ιουνίου.

Ειδήσεις σήμερα

Φωτιά σε έκθεση αυτοκινήτων στο Παλαιό Φάληρο - Κάηκαν τρία ΙΧ

Το «βαγόνι» Μακρόν-Σολτς-Ντράγκι «φρενάρει» στο φυσικό αέριο, τον πληθωρισμό και τα ομόλογα

Δυο νεκροί και ένας τραυματίας από πυρά μπροστά σε εκκλησία στην Αλαμπάμα - Συνελήφθη ο δράστης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης