Υπόθεση Έφης Τσιχλάκη: Καταθέσαμε υπόμνημα 13 σημείων που αποκλείουν την αυτοκτονία, λέει ο ξάδελφός της

Υπόθεση Έφης Τσιχλάκη: Καταθέσαμε υπόμνημα 13 σημείων που αποκλείουν την αυτοκτονία, λέει ο ξάδελφός της

Ο γνωστός δικηγόρος Εμμανουήλ Αθανασίου μίλησε στο protothema.gr για την υπόθεση της ξαδέρφης του που, όπως τονίζει, δεν έχει αυτοκτονήσει - «Δεν θέλουμε να εκδικηθούμε κανέναν, δεν υπάρχει μίσος, θέλουμε μόνο την αλήθεια για την Έφη»

111
Υπόμνημα με τα 13 σημεία που αποκλείουν το σενάριο της αυτοκτονίας της 47χρονης Έφης Τσιχλάκη, που βρέθηκε πυροβολημένη τον Μάρτιο του 2016 μέσα στο σπίτι της στο Κολυμπάρι Χανίων, κατέθεσε σήμερα η οικογένεια της στο μικτό ορκωτό εφετείο Κρήτης στα Χανιά, όπου από την Πέμπτη αναβιώνει στην δικαστική αίθουσα η υπόθεση της.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία, ενδοοικογενειακή βία και οπλοκατοχή, κάθεται για μια ακόμη φορά ο σύζυγος της, ο οποίος στο πρωτόδικο δικαστήριο είχε αθωωθεί, καθώς ο θάνατος της γυναίκας του που βρέθηκε με μια σφαίρα καρφωμένη στο κεφάλι αποδόθηκε με οριακή πλειοψηφία σε αυτοκτονία.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο ξάδελφος της και γνωστός δικηγόρος Εμμανουήλ Αθανασίου τα όσα ακούγονται από την πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορούμενου ξεπερνούν τα όρια της δικαστική επιστήμης, καθώς όπως αναφέρει, ο συνήγορος υπεράσπισης έφτασε στο σημείο να πει πως τα σημάδια και οι μώλωπες προκλήθηκαν από την ίδια την ώρα που χτενιζόταν:

«Ο εμπειρογνώμονας ιατροδικαστής τους υποστηρίζει πως ο θάνατος της Έφης δεν ήταν ακαριαίος. Ήρθε εδώ στο δικαστήριο και υποστήριξε μια σειρά από ψεύδη, για τα οποία θα έπρεπε να κατατεθεί μήνυση εναντίον του για ψευδορκία. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει περάσει σφαίρα από τον εγκέφαλο κάποιου και να συνεχίζει να λειτουργεί η καρδιά του ή να αναπνέει για τα επόμενα 3 με 4 λεπτά. Είναι απίθανα αυτά που ακούμε. Ο δε συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου παραδέχεται πως υπάρχουν σημάδια και μώλωπες στο λαιμό από την πίσω πλευρά της σορού από χτένι. Με άλλα λόγια είναι σημάδια που προκάλεσε στον εαυτό της η Έφη την ώρα που χτενιζόταν».

Νωρίτερα στο δικαστήριο η οικογένεια της Έφης Τσιχλάκη κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα με τα 13 σημεία, με τα οποία είναι ξεκάθαρο πως η 47χρονη δεν αυτοκτόνησε :

«Εμείς σήμερα το πρωί καταθέσαμε υπόμνημα με τα 13 σημεία που αποκλείουν το σενάριο της αυτοκτονίας. Επιστημονικά καταφέραμε να αποδείξουμε όσα συνέβησαν λίγο πριν φύγει η Έφη από την ζωή. Στο υπόμνημα ειδικοί επιστήμονες και εμπειρογνώμονες αναλύουν στις 37 σελίδες τα πάντα από την βολίδα, την θέση που βρέθηκε το θύμα, την διασπορά αίματος. Υπάρχουν 13 σημεία στην έκθεση που καταθέσαμε στο δικαστήριο που δεν χρίζουν ερμηνείας γιατί επιστημονικά είναι ξεκάθαρα» αναφέρει ο Εμμανουήλ Αθανασίου και συνεχίζει:

Κλείσιμο
«Έχω προειδοποιήσει ότι ο εμπαιγμός της οικογένειας της Έφης Τσιχλάκη σταμάτησε στην αθωωτική απόφαση του κατηγορούμενου στο πρώτο δικαστήριο στο Ρέθυμνο. Εδώ στο Εφετείο η οικογένεια δεν εμπαίζεται θα πάρει απαντήσεις. Διαφορετικά ο Άρειος Πάγος και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων περιμένουν στην γωνία. Ακόμα κι αν υπάρξει κατάθεση πλαστού εγγράφου ή ψευδορκίας θα γίνουν και μηνύσεις. Άλλο η υπεράσπιση ενός κατηγορουμένου κι άλλο η παραπλάνηση της δικαιοσύνης, αυτό είναι ποινικό αδίκημα».

Σήμερα καταθέτει στο δικαστήριο και ο βαλλιστικός εμπειρογνώμονας, η έκθεση του οποίου φαίνεται να ταυτίζεται με αυτή του ιατροδικαστή της οικογένειας:

«Η βαλλιστική έκθεση είναι ξεκάθαρη και κουμπώνει με την ιατροδικαστική έκθεση καθώς αναφέρει τα πάντα από την φορά της σφαίρας μέχρι την θέση του θύματος την διασπορά των κηλίδων, το dna που βρέθηκε στο όπλο, την διάρκεια θανάτου λέει πολλά. Δυστυχώς η υπόθεση έχει συγκαλυφθεί από παντού κι είναι κρίμα. Εμείς πολεμάμε για την αλήθεια και την μνήμη της Έφης γιατί μιλάμε για καραμπινάτη δολοφονία. Η πρώτη δικαστική απόφαση έμπαζε από παντού όπως και η αγόρευση του εισαγγελικού λειτουργού. Ο κόσμος εδώ στην Κρήτη θέλει να μαθευτεί η αλήθεια. Είναι μεγάλη η κοινωνική υποστήριξη που δεχόμαστε. Καμία εκδίκηση δεν θέλει η οικογένεια, κανένα μίσος δεν τρέφει για εκείνον».

Η οικογένεια της Έφης Τσιχλάκη αναζητά από το Εφετείο τις απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που όλα αυτά τα χρόνια την καίνε :

«Στην θέση του κατηγορουμένου ο ίδιος μπήκε από μόνος του. Εκείνος υποστήριξε πως ήταν μόνοι τους στο σπίτι. Η κοπέλα βρέθηκε χτυπημένη, σαπισμένη στο ξύλο και πυροβολημένη άρα κάποιος πρέπει να το έκανε. Αν δεν το έκανε αυτός που είπε ότι ήταν μόνοι τους στο σπίτι τότε ποιος το έκανε, δεν είδε κάτι;»

«Τα ευρήματα δεν συνάδουν με αυτοκτονία»

Όπως εξήγε και την Παρασκευή στο protothema.gr, η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη τεχνική σύμβουλος της οικογένειας της Έφης Τσιχλάκη, τα ευρήματα που χρησιμοποίησε για την έκθεση της και τα οποία είχε λάβει και ο δημόσιος ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης δεν συνάδουν με την αυτοκτονία ως είδος θανάτου.

«Υπήρχαν προθανάτιες κακώσεις και μάλιστα πρόσφατες σε σχέση που ταιριάζουν με τον χρόνο τελέσεις του συμβάντος. Το σίγουρο είναι πως έχουμε ξεκάθαρα μια λιποθυμία και κακώσεις στο πρόσωπο, στο χείλος, στο μάτι, σαν να έχει φάει μπουνιά. Την ώρα του πυροβολισμού έχει απώλεια συνείδησης. Δεν ήταν δυνατόν να κρατήσει όπλο άνθρωπος που του έχει μειωθεί το οξυγόνο» αναφέρει και συνεχίζει:

«Η γυναίκα βρέθηκε σε λίμνη αίματος δεν υπήρξε διασπορά. Πυροβολήθηκε ξαπλωμένη, ακριβώς στην θέση που βρέθηκε και όχι όρθια ή καθιστή. Επίσης δεν μπορείς να αυτοκτονήσεις με το λάθος χέρι, δεν γίνεται δεξιόχειρας να αυτοκτονεί με αριστερό χέρι. Η πυρίτιδα που λένε πως βρέθηκε στα χέρια της ήταν λογικό να βρεθεί αφού ο πυροβολισμός έγινε δίπλα της».

Τι είχε συμβεί τον Μάρτιο του 2016

Στις 22 Μαρτίου 2016, μια 47χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της από τον 49χρονο σύζυγό της και όπως διαπιστώθηκε είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι. Ο ίδιος ενημέρωσε τις αρχές υποστηρίζοντας πως η σύζυγός του αυτοκτόνησε.

Όμως την επόμενη ημέρα οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, μετά την απολογία του στις δικαστικές αρχές, αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, το Μεικτό Δικαστήριο Ρεθύμνου τελικά και κατά πλειοψηφία 4 έναντι 3 πείστηκε πως η γυναίκα αυτοκτόνησε και ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος.

Στη συνέχεια ο Εισαγγελέας Εφετών υπέβαλλε έφεση υποστηρίζοντας – μεταξύ άλλων – πως η 47χρονη ήταν αδύνατον να αυτοκτονήσει καθώς είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι από την αριστερή πλευρά ενώ η ίδια ήταν δεξιόχειρας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ευλογιά των πιθήκων: Τα ύποπτα συμπτώματα του ιού σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Η γυναίκα του φταίει», λέει η Ουκρανή που έφυγε με τον Βρετανό οικογενειάρχη που την φιλοξένησε

Δημοσκόπηση GPO: Αυξήθηκε η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, πρώτος ο Μητσοτάκης στην καταλληλότητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης