Μαίνεται η φωτιά στη Σορωνή της Ρόδου, κινδύνευσε ο οικισμός

Μαίνεται η φωτιά στη Σορωνή της Ρόδου, κινδύνευσε ο οικισμός

Δεν επιχειρούν αεροσκάφη λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών - Η φωτιά πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων - Εκκενώθηκαν τα σχολεία της περιοχής

rodos_1
Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στη Σορωνή της Ρόδου, η οποία εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που επικρατούν, πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Στον τόπο του συμβάντος βρίσκονται και επιχειρούν 24 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 61 πυροσβέστες και δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδράμουν στο έργο κατάσβεσης και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν πως η προσέγγιση των πτητικών μέσων δεν επετράπη στο νησί λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Φωτιά στη Σορωνή (2) - 5.4.22


Προς στιγμήν η φωτιά απείλησε τον οικισμό. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κοινότητα Σορωνής, αναφέρει τα εξής: «Ο Πρόεδρος και το Συμβούλιο της Κοινότητας Σορωνής παρακαλούν τους κατοίκους να εκκενώσουν άμεσα το παλιό χωριό λόγω πυρκαγιάς που πλησιάζει τον οικισμό. Να βοηθηθούν επίσης ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι, από όσους μπορούν να συνδράμουν».

Κλείσιμο
Φωτιά στη Σορωνή (4) - 5.4.22


Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Διευθύντρια του Γυμνασίου Σορωνής, Κατερίνα Δογιάμα-Μητσοπούλου, αναφέρει ότι εκκενώθηκε το γυμνάσιο του χωριού, αλλά και το λύκειο, το δημοτικό και το νηπιαγωγείο Σορωνής. Όπως αναφέρει η Διευθύντρια: «Αγαπητοί Γονείς και κηδεμόνες λόγω, της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο δάσος πάνω από τη Σορωνη, κρίθηκε αναγκαία η εκκένωση του σχολείου μας, όπως και των υπολοίπων σχολείων άλλωστε στις 13:15. Παρακαλούμε πολύ να παραλάβετε τους μαθητές μας από τη στάση του λεωφορείου».

rodos_2
rodos_3


«Δύσκολες οι συνθήκες στην φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της Σορωνής Ρόδου. Όλος ο κρατικός μηχανισμός και οι εθελοντές είναι σε δράση» αναφέρει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.




Πηγή: rodiaki - dimokratiki.gr


Ειδήσεις σήμερα

«Θα φύγετε πεθαμένοι» φώναζαν οι ροπαλοφόροι στα επεισόδια με μαχαιρώματα σε αγώνα Γ’ Εθνικής

Απεργιακό μπλακ-άουτ αύριο: Ακινητοποιημένα τα μέσα μεταφοράς – Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία

«Η Ρούλα πίστευε ότι της είχε κάνει μάγια η πεθερά της», λέει οικογενειακή φίλη Δασκαλάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης