Στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ο Γιάννης Αβραμιδης - Είχε χτυπήσει στο κεφάλι κατά τη διάρκεια προπόνησης

Στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ο Γιάννης Αβραμιδης - Είχε χτυπήσει στο κεφάλι κατά τη διάρκεια προπόνησης

Σε ηλικία 17 ετών ενώ έκανε προπόνηση στο ΔΑΚ Βέροιας «Δ. Βικέλας», έπεσε και κατά την πτώση του χτύπησε με το κεφάλι σε σίδερο αντιστήριξης της βάσης του πήχη - Ο ίδιος και οι γονείς του ήθελαν να ευχαριστήσουν τον υφυπουργό για την πολύτιμη βοήθειά του έτσι ώστε να μεταβεί σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης

giannis-avramidis__2_
Ο Γιάννης Αβραμίδης μαζι με την οικογένειά του,έπειτα από 3 χρόνια από το σοβαρό τραυμάτισμό του ταξίδεψε στην Αθήνα από την Βέροια προκειμένου να ευχαριστήσει από κοντά τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη,  τον άνθρωπο που συνέβαλε ώστε ο Γιάννης να μεταφερθεί τον Ιανουάριο του 2020 στην Γερμανία σε κέντρο αποκατάστασης και να επιστρέψει υγιής και δυνατός.

Η χαρά του Γιάννη απερίγράτη από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε κοντά στον υφυπουργό και μάλιστα είχε την τύχη να συναντήσει από κοντά και τον άνθρωπο σύμβολο του Ελληνικού Μπάσκετ Παναγιώτη Γιαννάκη.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης από την μεριά του υποσχέθηκε στον Γιάννη οτι θα συνεχίσει να είναι δίπλα του θέτοντας στόχους από κοινού για την περαιτέρω αθλητική του εξέλιξη. Μάλιστα ο υφυπουργός πρότεινε στον Γιάννη να πραγματοποιηθεί ένας αγώνας στίβου στην Θεσσαλονίκη με μικρούς αθλητές προς τιμή του άτυχου αθλητή κάτι που ενθουσίασε τον Γιάννη.
giannis-avramidis__2_
giannis-avramidis__3_
giannis-avramidis__4_
giannis-avramidis__5_
Κλείσιμο
Από την πλευρά τους οι γονείς του Γιάννη εξέφρασαν στον Λευτέρη Αυγενάκη την ικανοποίησή τους για την πορεία της υγείας του αθλητή και ανέφεραν ότι σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις των γιατρών ο Γιάννης κατάφερε με τη δύναμη της ψυχής του να τις ανατρέψει όλες κάνοντας ένα μεγάλο θαύμα. Επίσης του υποσχέθηκαν οτι δεν θα ξεχάσουν ποτέ και τον κόσμο που στάθηκε δίπλα στην οικογένεια και στον Γιάννη με την αγάπη τους και τη στήριξή τους.

Ήταν 2 Μαϊου του 2019 όταν ο 17χρονος τότε Γιάννης Αβραμίδης και ενώ έκανε προπόνηση στο ΔΑΚ Βέροιας «Δ. Βικέλας», έπεσε και κατά την πτώση του χτύπησε με το κεφάλι σε σίδερο αντιστήριξης της βάσης του πήχη. Ο νεαρός αθλητής σωριάστηκε στο έδαφος αιμόφυρτος. Μεταφέρθηκε άμεσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και έκτοτε ξεκίνησε ο Γολγοθάς για να ξεπεράσει το πρόβλημά του.

Η μητέρα του Γιάννη, Βαίτσα Θεοδωράκη είχε περιγράψει για πρώτη φορά στο protothema.gr τις δύσκολες ώρες που πέρασε όταν έμαθε ότι ο γιος της τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι αλλά και τον αγώνα που συνεχίζει να δίνει κοντά στο παιδί της μαζί με την οικογένειά της.

«Ο γιος μου έκανε δέκαθλο και ήταν σε ομάδα σε σύλλογο στη Βέροια. Συμμετείχε σε πανελλήνιους αγώνες, είχε όνειρα είχε ταλέντο και η ζωή του ήταν αφιερωμένη στον αθλητισμό. Όταν με πήρε ο σύζυγός μου τηλέφωνο και μου είπε ότι το παιδί μας χτύπησε πολύ άσχημα στο κεφάλι, πανικοβλήθηκα. Η ζωή μου σταμάτησε.Ο Γιάννης την ώρα που έκανε την προπόνησή του έπεσε στο στρώμα και το στρώμα τον εκτίναξε και έπεσε δίπλα στο στυλοβάτη όπου ήταν ακάλυπτος χωρίς σφουγγαράκια ώστε να μην χτυπήσει το παιδί μου πάνω στα σίδερα.Και από ότι έμαθα αργότερα υπήρχαν γύρω από το στρώμα πεταμένα σίδερα.
giannis-avramidis__7_
giannis-avramidis__8_
giannis-avramidis__9_
giannis-avramidis__1_
Τότε ξεκίνησε ένας μεγάλος Γολγοθάς. Αρχικά το παιδί διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας και μετά διασωληνωμένος ο Γιάννης μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Είχε αιματώματα στο κεφάλι και είχε βγει ένα κομμάτι του οστού από το κρανίο του, από την πλευρά που είχε χτυπήσει. Στη συνέχεια, ο Γιάννης χειρουργήθηκε και επί 21ημέρες ήταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.Τα πρώτα 24ωρα ήταν κρίσιμα για τη ζωή του και εμείς είχαμε καταρρεύσει εκείνο το διάστημα» είχε πει στο protothema.gr η μητέρα του Γιάννη.

«Μετά από πολλά χειρουργεία και αφού αλλάξαμε νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές αρχίσαμε σαν οικογένεια να ψαχνόμαστε και κάναμε κινήσεις για να πάμε στο εξωτερικό. Βρήκαμε ένα κέντρο αποκατάστασης για το παιδί μας στη Γερμανία και σε αυτό μας βοήθησε ο κ. Αυγενάκης αλλά και ο κ. Κικίλιας. Στη Γερμανία μείναμε 8 μήνες και εκεί ήταν μια νέα αρχή για τον Γιάννη μας. Ξεκίνησε να έρχεται η κίνησή του στα χέρια και στα πόδια, η νοημοσύνη του κι άρχισε σιγά σιγά να χαμογελάει. Όταν επιστρέψαμε στην Ελλάδα πήγαμε σε ένα κέντρο αποκατάστασης στη Δράμα. Μείναμε πέντε μήνες εκεί και από τον περασμένο Δεκέμβριο είμαστε στο σπίτι μας όπου έχουμε φυσιοθεραπευτή, λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή και ψυχολόγο. Είναι δύσκολη η κατάσταση και τα συναίσθηματά μας είναι ανάμεικτα. Λέει λίγες λεξούλες αλλά τα γράφει στο τάμπλετ τα ξεσπάσματά του. Ο Γιάννης κάνει κάποια βήματα, υποβασταζόμενος από τον φυσιοθεραπευτή του, προσπαθεί να φάει μόνος του και υπάρχει βελτίωση αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας», επεσήμανε ακόμη.


Ειδήσεις σήμερα:

Στις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας οι απαντήσεις για το θρίλερ της Πάτρας - «Δεν υπάρχει κανένα σύνδρομο», λένε οι γιατροί

Η άνεργη με εισόδημα 250.000 ευρώ και άλλες ιστορίες βορείων προαστίων

Κλιμακώνεται η ρωσική εισβολή μετά το αδιέξοδο της Αττάλειας - Tα διλήμματα για Πούτιν και Ζελένσκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης