Για ψυχιατρική εξέταση μεταφέρθηκε το Σάββατο στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο στην Αθήνα ο 62χρονος συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος που αποπειράθηκε να βιάσει μια 80χρονη γυναίκα στην Κάρυστο και, τελικά, αφέθηκε ελεύθερος αφού οι ειδικοί έκριναν ότι πάσχει από νοητική υστέρηση.
Νωρίτερα, είχε αφεθεί ελεύθερος με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ο οποίος είχε δώσει εντολή να εξεταστεί και από ψυχίατρο καθώς η μητέρα του είχε προσκομίσει έγγραφα που αποδείκνυαν ότι ο 62χρονος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Η καταγγελία εναντίον του από την ηλικιωμένη είχε γίνει γίνει στο αστυνομικό τμήμα Καρύστου το μεσημέρι της Παρασκευής και ο επίδοξος βιαστής συνελήφθη το απόγευμα της ίδιας ημέρας.
Σύμφωνα με την 80χρονη, την ώρα που έπιναν καφέ μαζί με τη μητέρα του δράστη, εκείνος της ζήτησε να ανέβει στο δωμάτιό του να της δείξει κάτι και της επιτέθηκε με σκοπό να τη βιάσει. Η γυναίκα τον απώθησε και κλείστηκε στο μπάνιο, απ' όπου κατάφερε να το σκάσει από το παράθυρο και να πάει στο τμήμα όπου κατήγγειλε την απόπειρα βιασμού.
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.
Σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς και αναζητά καταρτισμένους επαγγελματίες, η LE MONDE συνδυάζει εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτική εμπειρία και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.