«Κακοκαιρία Ελπίδα»: Κατάλευκες εικόνες από την Αράχωβα από ψηλά – Δείτε βίντεο

«Κακοκαιρία Ελπίδα»: Κατάλευκες εικόνες από την Αράχωβα από ψηλά – Δείτε βίντεο

Η ομάδα Up Stories κατέγραψε εικόνες από το χιονισμένο τοπίο της Αράχωβας λόγω της «κακοκαιρίας Ελπίδα»

xionia-araxova-5
Στα λευκά «ντύθηκε» η Αράχωβα λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» χαρίζοντας μοναδικές εικόνες.

Η ομάδα Up Stories, κατέγραψε με drone από ψηλά την Αράχωβα δείχνοντας πώς έχει διαμορφωθεί το τοπίο από την κακοκαιρία η οποοία φτάνει και στην Αθήνα ενώ έχει ντύσει στα λευκά ακόμα και αρκετά νησιά του Αιγαίου.

Δείτε βίντεο:

Η Ελπίδα είναι εδώ. Οι πρώτες μαγικές κατάλευκες εικόνες της Up'ο ψηλά.

Συστάσεις ΓΓΠΠ προς τους πολίτες

Ομαλά εξελίσσεται η κακοκαιρία «Ελπίς» που πλήττει από χθες την Ελλάδα την ώρα που πολλές περιοχές της χώρας έχουν «ντυθεί στα λευκά». Χθες, εξαιτίας των χιονοπτώσεων για την κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία των οδικών δικτύων της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας κρίθηκε απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων. Ωστόσο σε όλα τα σημεία βρίσκονταν και επιχειρούσαν εκχιονιστικά μηχανήματα της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ώστε να κρατούν ανοικτούς τους δρόμους.

Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή ενώ σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, με δυνατότητα περαιτέρω κλιμάκωσης, εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα, ενώ και οι Ένοπλες Δυνάμεις σε όλη την επικράτεια βρίσκονται επίσης σε ετοιμότητα, ώστε να συνδράμουν όπου χρειαστεί με προσωπικό και μέσα. Ακόμη, έτοιμοι να συμβάλλουν είναι και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς για την άμεση επέμβασή τους σε περίπτωση ανάγκης εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, σύμφωνα και με το Γενικό Σχέδιο για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Άμεση/Βραχεία Διαχείριση των Συνεπειών από την Εκδήλωση Χιονοπτώσεων και Παγετού με την κωδική ονομασία «Βορέας».

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει συστάσεις στους κατοίκους των περιοχών που επηρεάζονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση. Επίσης η ΓΓΠΠ καλεί τους οδηγούς που βρίσκονται σε περιοχές όπου έχει δημιουργηθεί παγετός να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν οδηγούν, να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Ακόμη, όσοι μετακινούνται πεζή συστήνεται να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφευχθούν τραυματισμοί λόγω της ολισθηρότητας.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Στην «κατάψυξη» η χώρα - Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία «Ελπίς»

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Η «κατεύθυνση» που έδειξε το DNA – «Ραγδαίες εξελίξεις» μέσα στην εβδομάδα

Αλέξανδρος Ωνάσης: Το αεροπορικό δυστύχημα και το τέλος του παιδιού που θα κληρονομούσε μια αυτοκρατορία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης