Αλέξης Πατέλης: Γιατί έγινα για πρώτη φορά αιμοδότης

Αλέξης Πατέλης: Γιατί έγινα για πρώτη φορά αιμοδότης

«Μπορώ επιτέλους να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου» έγραψε σε ανάρτηση του αναφερόμενος στην αλλαγή του νόμου που επιτρέπει στους ομοφυλόφιλους να είναι αιμοδότες

πατελης
«Σήμερα έδωσα αίμα για πρώτη φορά» έγραψε στο Instagram ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης. Και εν συνεχεία εξήγησε γιατί η πράξη του, αν και τόσο συνηθισμένη για την πλειονότητα των ανθρώπων, έχει ιδιαίτερη σημασία για τον ίδιον:

«Στο παρελθόν είχα δικό μου άνθρωπο που είχε ανάγκη από αίμα και δεν μπορούσα να τον βοηθήσω γιατί απαγορευόταν. Μία παράλογη ρύθμιση που απέκλειε απολύτως τους ομοφυλόφιλους πολίτες από το να γίνουν αιμοδότες και αναπαρήγαγε στερεότυπα και προκαταλήψεις καταργήθηκε».

Ο κ. Πατέλης αναφέρεται στην προ ημερών κατάργηση του αποκλεισμού από την αιμοδοσία όσων δήλωναν «ναι» στην ερώτηση περί ομοφυλοφυλικής σεξουαλικής επαφής, η οποία περιλαμβανόταν στο σχετικό ερωτηματολόγιο που συμπληρώνει κάθε υποψήφιος αιμοδότης.

«Δεν είναι ντροπή να είσαι ομοφυλόφιλος, ντροπή είναι να έχεις προκαταλήψεις» τονίζει στην ανάρτησή του ο Αλέξης Πατέλης.

Καταλήγοντας ότι «σε προσωπικό επίπεδο είμαι πραγματικά συγκινημένος. Μπορώ επιτέλους να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου που έχουν ανάγκη από αίμα. Θέλω, τέλος, με την ευκαιρία αυτή να καλέσω όλους τους συμπολίτες που μπορούν, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, να γίνουν εθελοντές αιμοδότες. Το αίμα σώζει ζωές!

Εξαιρετική η ομάδα στον #Ευαγγελισμό».


Κλείσιμο

Ειδήσεις σήμερα:

Αλέκος Φασιανός: «Αντίο» στον Έλληνα «Άγιο» της ζωγραφικής τέχνης

Blue Monday: Η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου, πώς καθιερώθηκε και γιατί προκαλείται μελαγχολία

Ο Πολάκης σε νέες περιπέτειες: Πώς ένα περιστατικό σε ταβέρνα προκάλεσε πολιτική σύγκρουση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης